Bábovka s džemem
Ingredience
220 ml | mléka, vlažného |
2 | lžíce másla + na vymazání formy |
4 | vejce, žloutky a bílky zvlášť |
špetka soli | |
1 | vanilkový cukr |
240 g | krupicového cukru |
200 g | polohrubé mouky + na vysypání formy |
1 | prášek do pečiva |
džem na plnění |
Postup přípravy
V mléce nechte rozpustit máslo. Z bílků se špetkou soli ušlehejte tuhý sníh. Žloutky vyšlehejte s vanilkovým a krupicovým cukrem do pěny.
Do mísy vsypte mouku s práškem do pečiva, vlijte mléko s máslem, žloutkovou směs a promíchejte. Nakonec pomalu vpravte sníh. Předehřejte troubu na 170 °C.
Formu vymažte a vysypte, vlijte do ní těsto a pečte 35 minut.
Hotovou bábovku nechte vychladnout, pak ji rozkrojte na tři stejné pláty jako dort. Potřete vnitřní díly oblíbeným džemem. Pak je znovu složte do bábovky.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY