Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

200 ml smetany ke šlehání (30 %)
1 pomeranč
1 lžička mleté skořice
½ lžičky pepře
¼ lžičky kajenského pepře
300 g hořké čokolády Albert Excellent (70 %)
sůl
40 g másla
80 g holandského kakaa

Postup přípravy

1. Do hrnce vlijte smetanu, vsypte nastrouhanou kůru z dobře omytého pomeranče, skořici, pepř a kajenský pepř. Takto ochucenou smetanu přiveďte k varu. Pak stáhněte z plotny a nechte 30 minut louhovat.

2. Čokoládu nalámejte na kousky, dejte do misky nad vodní lázeň a pomalu rozpusťte.

3. Po vylouhování smetanu přelijte přes síto do čistého hrnce a znovu přiveďte k varu. Následně ji po třetinách stěrkou vmíchejte do rozpuštěné čokolády. Míchejte důkladně, aby se vše spojilo na hladký lesklý krém. Pak přidejte špetku soli a vmíchejte na kostičky nakrájené máslo. Směs nalijte do misky, přikryjte potravinářskou fólií tak, aby se dotýkala hladiny čokolády, aby nevznikl škraloup. Dejte na hodinu do lednice.

4. Do misky prosejte kakao a dejte stranou. Vyndejte mísu s čokoládou z lednice, naberte lžičku a postupně po jedné vyválejte do kuličky. Ty ihned obalte v připraveném kakau.

5. Takto připravené lanýže můžete přendat do krabičky. Uzavřete ji tak, aby uvnitř bylo co nejméně místa na vzduch. V lednici vám vydrží až týden.

Pomohl vám recept?
1hodnocení1

Další videorecepty