Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.


Albert ČR
Recept Arašídová čokoláda s maršmelouny

Další recepty a články

Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s granátovým...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...

Arašídová čokoláda s maršmelouny

Co budete potřebovat

500 ml plnotučného mléka
2 lžíce arašídového másla
¾ lžičky soli
3 lžíce medu
100 g mléčné čokolády
150 g hořké čokolády (70 %)
350 ml smetany ke šlehání (30 %)
1 hrst mini marshmallows

Jak na to?

1. Mléko nalijte do hrnce a přiveďte k varu. Přidejte arašídové máslo, sůl, med a metličkou dobře promíchejte, tak aby nezůstaly žádné hrudky. Odložte stranou.

2. Obě čokolády nasekejte na malé kousky, rozpusťte nad vodní lázní a dobře promíchejte, aby se propojily.

3. V jiném hrnci přiveďte 250 ml smetany k varu. Do rozpuštěné čokolády po ⅓ stěrkou zapracujte zahřátou smetanu. Nejdříve začne vznikat hustá emulze a bude to vypadat, jako kdyby se čokoláda srazila. V tu chvíli přidejte další ⅓ smetany. Pokračujte a zapracujte celý zbytek smetany. Ze zbylých 100 ml vyšlehejte šlehačku.

4. Emulzi pak vmíchejte do zahřátého ochuceného mléka. Hned po zamíchání servírujte do hrnků a ozdobte šlehačkou a maršmelouny.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Arašídová čokoláda s maršmelouny

Dezert Velmi snadné Sladká jídla Bezlepkové Magazín 1/2021 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 2 (2)
Zamilujte se do intenzivní sladké chuti horkých čokolád. Pokud stále hledáte ten nejlahodnější recept, máme pro vás hned čtyři. Ale pozor, jsou silně návykové!

Co budete potřebovat

500 ml plnotučného mléka
2 lžíce arašídového másla
¾ lžičky soli
3 lžíce medu
100 g mléčné čokolády
150 g hořké čokolády (70 %)
350 ml smetany ke šlehání (30 %)
1 hrst mini marshmallows

Jak na to?

1. Mléko nalijte do hrnce a přiveďte k varu. Přidejte arašídové máslo, sůl, med a metličkou dobře promíchejte, tak aby nezůstaly žádné hrudky. Odložte stranou.

2. Obě čokolády nasekejte na malé kousky, rozpusťte nad vodní lázní a dobře promíchejte, aby se propojily.

3. V jiném hrnci přiveďte 250 ml smetany k varu. Do rozpuštěné čokolády po ⅓ stěrkou zapracujte zahřátou smetanu. Nejdříve začne vznikat hustá emulze a bude to vypadat, jako kdyby se čokoláda srazila. V tu chvíli přidejte další ⅓ smetany. Pokračujte a zapracujte celý zbytek smetany. Ze zbylých 100 ml vyšlehejte šlehačku.

4. Emulzi pak vmíchejte do zahřátého ochuceného mléka. Hned po zamíchání servírujte do hrnků a ozdobte šlehačkou a maršmelouny.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s granátovým...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...

Inspirujte se podobnými recepty