Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Arašídová čokoláda s maršmelouny

Arašídová čokoláda s maršmelouny

Zamilujte se do intenzivní sladké chuti horkých čokolád. Pokud stále hledáte ten nejlahodnější recept, máme pro vás hned čtyři. Ale pozor, jsou silně návykové!

Ingredience

500 ml plnotučného mléka
2 lžíce arašídového másla
¾ lžičky soli
3 lžíce medu
100 g mléčné čokolády
150 g hořké čokolády (70 %)
350 ml smetany ke šlehání (30 %)
1 hrst mini marshmallows

Postup přípravy

1. Mléko nalijte do hrnce a přiveďte k varu. Přidejte arašídové máslo, sůl, med a metličkou dobře promíchejte, tak aby nezůstaly žádné hrudky. Odložte stranou.

2. Obě čokolády nasekejte na malé kousky, rozpusťte nad vodní lázní a dobře promíchejte, aby se propojily.

3. V jiném hrnci přiveďte 250 ml smetany k varu. Do rozpuštěné čokolády po ⅓ stěrkou zapracujte zahřátou smetanu. Nejdříve začne vznikat hustá emulze a bude to vypadat, jako kdyby se čokoláda srazila. V tu chvíli přidejte další ⅓ smetany. Pokračujte a zapracujte celý zbytek smetany. Ze zbylých 100 ml vyšlehejte šlehačku.

4. Emulzi pak vmíchejte do zahřátého ochuceného mléka. Hned po zamíchání servírujte do hrnků a ozdobte šlehačkou a maršmelouny.

Pomohl vám recept?
3hodnocení3

Další videorecepty