
Arašídová čokoláda s maršmelouny
Zamilujte se do intenzivní sladké chuti horkých čokolád. Pokud stále hledáte ten nejlahodnější recept, máme pro vás hned čtyři. Ale pozor, jsou silně návykové!
Postup přípravy
1. Mléko nalijte do hrnce a přiveďte k varu. Přidejte arašídové máslo, sůl, med a metličkou dobře promíchejte, tak aby nezůstaly žádné hrudky. Odložte stranou.
2. Obě čokolády nasekejte na malé kousky, rozpusťte nad vodní lázní a dobře promíchejte, aby se propojily.
3. V jiném hrnci přiveďte 250 ml smetany k varu. Do rozpuštěné čokolády po ⅓ stěrkou zapracujte zahřátou smetanu. Nejdříve začne vznikat hustá emulze a bude to vypadat, jako kdyby se čokoláda srazila. V tu chvíli přidejte další ⅓ smetany. Pokračujte a zapracujte celý zbytek smetany. Ze zbylých 100 ml vyšlehejte šlehačku.
4. Emulzi pak vmíchejte do zahřátého ochuceného mléka. Hned po zamíchání servírujte do hrnků a ozdobte šlehačkou a maršmelouny.
Pomohl vám recept?
3hodnocení3
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod