×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Ananasovo-mangový sorbet

Další recepty a články

Ananasová granita
Ananasová granita
Ananasová granita
Ananasová granita
Pomerančáda
Pomerančáda
Pomerančáda
Pomerančáda
Melounový koktejl s ledem
Melounový koktejl s...
Melounový koktejl s ledem
Melounový koktejl s ledem
Citronová granita
Citronová granita
Citronová granita
Citronová granita

Ananasovo-mangový sorbet

Co budete potřebovat

150–200 g krupicového cukru
4 limetky
1 ananas
2 manga, oloupaná a nakrájená na kostičky
sladké trubičky do pohárů k podávání

Jak na to?

Cukr nasypte do středně velkého hrnce, přidejte najemno nastrouhanou kůru z jedné limetky, šťávu ze všech čtyř limetek zalijte 200 ml vody a přiveďte k varu. Vařte pět minut, odeberte pěnu a nechte vychladnout. Na kostičky nakrájený ananas i mango dejte do mísy robotu, přelijte zchladlým limetkovým sirupem a rozmixujte dohladka. Dejte na 3–4 hodiny do mrazáku. Sorbet podávejte s ozdobnými trubičkami.

Tip
Lehce asijský tón získá sorbet přidáním kokosového mléka a špetky mletého kardamomu. Mango kupujte do dezertu pod naším logem Albert Excellent – je totiž vždy zralé!





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Ananasovo-mangový sorbet

Velmi snadné Středomořská Nápoje Magazín 3/2011
Průměrné hodnocení 4 (10)

Co budete potřebovat

150–200 g krupicového cukru
4 limetky
1 ananas
2 manga, oloupaná a nakrájená na kostičky
sladké trubičky do pohárů k podávání

Jak na to?

Cukr nasypte do středně velkého hrnce, přidejte najemno nastrouhanou kůru z jedné limetky, šťávu ze všech čtyř limetek zalijte 200 ml vody a přiveďte k varu. Vařte pět minut, odeberte pěnu a nechte vychladnout. Na kostičky nakrájený ananas i mango dejte do mísy robotu, přelijte zchladlým limetkovým sirupem a rozmixujte dohladka. Dejte na 3–4 hodiny do mrazáku. Sorbet podávejte s ozdobnými trubičkami.

Tip
Lehce asijský tón získá sorbet přidáním kokosového mléka a špetky mletého kardamomu. Mango kupujte do dezertu pod naším logem Albert Excellent – je totiž vždy zralé!

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Ananasová granita
Ananasová granita
Ananasová granita
Ananasová granita
Pomerančáda
Pomerančáda
Pomerančáda
Pomerančáda
Melounový koktejl s ledem
Melounový koktejl s ledem
Melounový koktejl s ledem
Melounový koktejl s ledem
Citronová granita
Citronová granita
Citronová granita
Citronová granita

Inspirujte se podobnými recepty