LOSOS S CHIMICHURRI OMÁČKOU

Chimichurri je nevařená argentinská salsa z petržele, chilli, česneku, oleje a oregana. Skvěle doplní chuť pečeného lososa Sockeye. Vyzkoušejte ho třeba s restovanou mrkví a chřestem.

Čas přípravy: 10 minut
Čas vaření: 20 minut
Náročnost: lehké

Potřebujete

4
filety lososa Sockeye
300 g
zeleného chřestu
8
mrkví
2–3 lžíce
másla
1
citron
1 snítku
čerstvého rozmarýnu
½ lžičky
mletého chilli
1 lžičku
sušeného oregana
3 lžíce
červeného vinného octa
3 lžíce
olivového oleje
1 hrst
natě hladkolisté petrželky
2 snítky
čerstvého rozmarýnu
1 stroužek
česneku
1 lžičku
mleté uzené papriky
sůl a pepř

Jak na to

  1. Začněte přípravou omáčky. Petrželku a rozmarýn nakrájejte najemno, oloupaný česnek prolisujte. Promíchejte s uzenou paprikou, chilli, oreganem, octem a olejem. Lehce osolte a opepřete.
  2. Z chřestových výhonků odkrojte tvrdé konce, mrkev rozpulte. Na pánvi rozpusťte máslo a zeleninu na něm orestujte doměkka. Odložte stranou.
  3. Do stejné pánve vložte filety lososa Sockeye, snižte teplotu a 10 minut je z obou stran opékejte. Při kuchyňské úpravě vynikne fantastická chuť ryby. Přípravou při nízké teplotě zabráníte jejímu vysušení. V případě potřeby přidejte další máslo. Poté osolte a opepřete.
  4. Lososa podávejte s omáčkou a restovanou zeleninou.
tip
Na talíři dozdobte plátkem citronu a snítkou rozmarýnu.

K tomuto receptu se skvěle hodí

MORAV. COLL. RULAN. ŠEDÉ
0,75 l

MORAV. COLL. SAUVIGNON
0,75 l

MORAV. COLL. RULAN. ŠEDÉ
0,75 l

MORAV. COLL. SAUVIGNON
0,75 l