
Zmrzlinový dort s letním ovocem

Velmi snadné
Více než 60 minut
1/5
Česká
Narozeniny
Léto
Dezert
Ingredience
Složení 4 porce
- Meruňky 500 g
- Cukr krupicový 250 g
- Citron 1 ks
- Ostružiny 400 g
- Zmrzlina jogurtová 780 g
- Meruňky 500 g
- Cukr krupicový 250 g
- Citron 1 ks
- Ostružiny 400 g
- Zmrzlina jogurtová 780 g
Příprava
- 1Omyjte a vypeckujte 500 g meruněk, vložte je do hrnce, přidejte 200 g cukru, šťávu z citronu, nechte rozvařit, rozmixujte a následně propasírujte. Směs nechte vychladnout, přelijte do kovové mističky, vložte do mrazáku na 5 hodin a každou hodinu promíchejte vidličkou, čímž docílíte konzistence sorbetu.
- 2Do rendlíku vložte 200 g omytých ostružin, přidejte 50 g cukru, nechte na mírném plameni rozvařit a poté nechte směs zcela vychladnout. Mezitím si formu na terinu vyložte potravinářskou fólií tak, aby kus přesahoval horní část formy. Lépe se vám pak bude zmrzlinový dort servírovat.
- 3Do misky vložte 780 g zmrzliny a rozmačkejte ji lžící, dokud nezíská roztíratelnou konzistenci. Změklou zmrzlinu rozetřete do rovnoměrné vrstvy po dně teriny a dejte do mrazáku na 20–30 minut. Poté přidejte vrstvu meruňkového sorbetu a následně ostružinového rozvaru. Každou vrstvu nechte alespoň 20 minut zamrznout, aby se jednotlivé vrstvy nespojily dohromady. Pokračujte vrstevním, dokud nenaplníte nádobu až po okraj. Zakryjte ji potravinářskou fólií a vložte ji do mrazáku alespoň na 4 hodiny, nejlépe však přes noc.
- 4Hotový dort opatrně vyklopte na připravený talíř dnem vzhůru a opatrně odstraňte potravinářskou fólii. Zmrzlinový dort podávejte nakrájený na plátky, ozdobený čerstvými ostružinami. To pravé letní osvěžení plné ovoce.
- 1Omyjte a vypeckujte 500 g meruněk, vložte je do hrnce, přidejte 200 g cukru, šťávu z citronu, nechte rozvařit, rozmixujte a následně propasírujte. Směs nechte vychladnout, přelijte do kovové mističky, vložte do mrazáku na 5 hodin a každou hodinu promíchejte vidličkou, čímž docílíte konzistence sorbetu.
- 2Do rendlíku vložte 200 g omytých ostružin, přidejte 50 g cukru, nechte na mírném plameni rozvařit a poté nechte směs zcela vychladnout. Mezitím si formu na terinu vyložte potravinářskou fólií tak, aby kus přesahoval horní část formy. Lépe se vám pak bude zmrzlinový dort servírovat.
- 3Do misky vložte 780 g zmrzliny a rozmačkejte ji lžící, dokud nezíská roztíratelnou konzistenci. Změklou zmrzlinu rozetřete do rovnoměrné vrstvy po dně teriny a dejte do mrazáku na 20–30 minut. Poté přidejte vrstvu meruňkového sorbetu a následně ostružinového rozvaru. Každou vrstvu nechte alespoň 20 minut zamrznout, aby se jednotlivé vrstvy nespojily dohromady. Pokračujte vrstevním, dokud nenaplníte nádobu až po okraj. Zakryjte ji potravinářskou fólií a vložte ji do mrazáku alespoň na 4 hodiny, nejlépe však přes noc.
- 4Hotový dort opatrně vyklopte na připravený talíř dnem vzhůru a opatrně odstraňte potravinářskou fólii. Zmrzlinový dort podávejte nakrájený na plátky, ozdobený čerstvými ostružinami. To pravé letní osvěžení plné ovoce.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.