1
Omyjte a vypeckujte 500 g meruněk, vložte je do hrnce, přidejte 200 g cukru, šťávu z citronu, nechte rozvařit, rozmixujte a následně propasírujte. Směs nechte vychladnout, přelijte do kovové mističky, vložte do mrazáku na 5 hodin a každou hodinu promíchejte vidličkou, čímž docílíte konzistence sorbetu.
2
Do rendlíku vložte 200 g omytých ostružin, přidejte 50 g cukru, nechte na mírném plameni rozvařit a poté nechte směs zcela vychladnout. Mezitím si formu na terinu vyložte potravinářskou fólií tak, aby kus přesahoval horní část formy. Lépe se vám pak bude zmrzlinový dort servírovat.
3
Do misky vložte 780 g zmrzliny a rozmačkejte ji lžící, dokud nezíská roztíratelnou konzistenci. Změklou zmrzlinu rozetřete do rovnoměrné vrstvy po dně teriny a dejte do mrazáku na 20–30 minut. Poté přidejte vrstvu meruňkového sorbetu a následně ostružinového rozvaru. Každou vrstvu nechte alespoň 20 minut zamrznout, aby se jednotlivé vrstvy nespojily dohromady. Pokračujte vrstevním, dokud nenaplníte nádobu až po okraj. Zakryjte ji potravinářskou fólií a vložte ji do mrazáku alespoň na 4 hodiny, nejlépe však přes noc.
4
Hotový dort opatrně vyklopte na připravený talíř dnem vzhůru a opatrně odstraňte potravinářskou fólii. Zmrzlinový dort podávejte nakrájený na plátky, ozdobený čerstvými ostružinami. To pravé letní osvěžení plné ovoce.
1
Omyjte a vypeckujte 500 g meruněk, vložte je do hrnce, přidejte 200 g cukru, šťávu z citronu, nechte rozvařit, rozmixujte a následně propasírujte. Směs nechte vychladnout, přelijte do kovové mističky, vložte do mrazáku na 5 hodin a každou hodinu promíchejte vidličkou, čímž docílíte konzistence sorbetu.
2
Do rendlíku vložte 200 g omytých ostružin, přidejte 50 g cukru, nechte na mírném plameni rozvařit a poté nechte směs zcela vychladnout. Mezitím si formu na terinu vyložte potravinářskou fólií tak, aby kus přesahoval horní část formy. Lépe se vám pak bude zmrzlinový dort servírovat.
3
Do misky vložte 780 g zmrzliny a rozmačkejte ji lžící, dokud nezíská roztíratelnou konzistenci. Změklou zmrzlinu rozetřete do rovnoměrné vrstvy po dně teriny a dejte do mrazáku na 20–30 minut. Poté přidejte vrstvu meruňkového sorbetu a následně ostružinového rozvaru. Každou vrstvu nechte alespoň 20 minut zamrznout, aby se jednotlivé vrstvy nespojily dohromady. Pokračujte vrstevním, dokud nenaplníte nádobu až po okraj. Zakryjte ji potravinářskou fólií a vložte ji do mrazáku alespoň na 4 hodiny, nejlépe však přes noc.
4
Hotový dort opatrně vyklopte na připravený talíř dnem vzhůru a opatrně odstraňte potravinářskou fólii. Zmrzlinový dort podávejte nakrájený na plátky, ozdobený čerstvými ostružinami. To pravé letní osvěžení plné ovoce.