×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Žemlovka s tvarohem

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Musaka
Musaka
Musaka
Musaka
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy...
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové...
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce

Žemlovka s tvarohem

Co budete potřebovat

250 g měkkého tučného tvarohu
1 lžíce změklého másla
2 lžíce moučkového cukru + na poprášení
1 žloutek
1 sáček vanilkového cukru
50 g rozinek, propláchnutých a namočených v rumu
1 veka
500 ml mléka
2 vejce
250 g krupicového cukru
2 lžíce rozpuštěného másla + na vymazání pekáče + na pokapání
8 menších jablek, oloupaných a nastrouhaných nahrubo
1 lžička mleté skořice

Jak na to?

Tvaroh utřete s máslem, moučkovým cukrem a žloutkem. Přidejte vanilkový cukr a scezené rozinky (slitý rum si nechte stranou).
Veku nakrájejte na plátky. V misce promíchejte mléko se žloutky, 2 lžícemi krupicového cukru a s rozpuštěným máslem. Do směsi namáčejte plátky veky a nechte je vždy pořádně nasáknout. Třetinu plátků veky pak naskládejte do máslem vymazaného pekáčku.
Navrch dejte jablka, posypte je skořicí, 4 lžícemi krupicového cukru a zakryjte druhou třetinou namočené veky. Poté do pekáčku rozetřete připravenou tvarohovou nádivku a nahoru naskládejte poslední třetinu pečiva. Poprašte moučkovým cukrem, pokapejte máslem a rumem, ve kterém jste máčeli rozinky. Pečte při 180 °C asi 40 minut.
Bílky vyšlehejte na pevný sníh se zbývajícím krupicovým cukrem. Sníh rozetřete na vršek žemlovky a vraťte ještě na 8 minut zapéct do trouby.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Žemlovka s tvarohem

Hlavní chod Snadné Pečení Magazín 2/2016 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (40)

Co budete potřebovat

250 g měkkého tučného tvarohu
1 lžíce změklého másla
2 lžíce moučkového cukru + na poprášení
1 žloutek
1 sáček vanilkového cukru
50 g rozinek, propláchnutých a namočených v rumu
1 veka
500 ml mléka
2 vejce
250 g krupicového cukru
2 lžíce rozpuštěného másla + na vymazání pekáče + na pokapání
8 menších jablek, oloupaných a nastrouhaných nahrubo
1 lžička mleté skořice

Jak na to?

Tvaroh utřete s máslem, moučkovým cukrem a žloutkem. Přidejte vanilkový cukr a scezené rozinky (slitý rum si nechte stranou).
Veku nakrájejte na plátky. V misce promíchejte mléko se žloutky, 2 lžícemi krupicového cukru a s rozpuštěným máslem. Do směsi namáčejte plátky veky a nechte je vždy pořádně nasáknout. Třetinu plátků veky pak naskládejte do máslem vymazaného pekáčku.
Navrch dejte jablka, posypte je skořicí, 4 lžícemi krupicového cukru a zakryjte druhou třetinou namočené veky. Poté do pekáčku rozetřete připravenou tvarohovou nádivku a nahoru naskládejte poslední třetinu pečiva. Poprašte moučkovým cukrem, pokapejte máslem a rumem, ve kterém jste máčeli rozinky. Pečte při 180 °C asi 40 minut.
Bílky vyšlehejte na pevný sníh se zbývajícím krupicovým cukrem. Sníh rozetřete na vršek žemlovky a vraťte ještě na 8 minut zapéct do trouby.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Musaka
Musaka
Musaka
Musaka
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce

Inspirujte se podobnými recepty