×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Žemlovka s tvarohem

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak

Žemlovka s tvarohem

Co budete potřebovat

250 g měkkého tučného tvarohu
1 lžíce změklého másla
2 lžíce moučkového cukru + na poprášení
1 žloutek
1 sáček vanilkového cukru
50 g rozinek, propláchnutých a namočených v rumu
1 veka
500 ml mléka
2 vejce
250 g krupicového cukru
2 lžíce rozpuštěného másla + na vymazání pekáče + na pokapání
8 menších jablek, oloupaných a nastrouhaných nahrubo
1 lžička mleté skořice

Jak na to?

Tvaroh utřete s máslem, moučkovým cukrem a žloutkem. Přidejte vanilkový cukr a scezené rozinky (slitý rum si nechte stranou).
Veku nakrájejte na plátky. V misce promíchejte mléko se žloutky, 2 lžícemi krupicového cukru a s rozpuštěným máslem. Do směsi namáčejte plátky veky a nechte je vždy pořádně nasáknout. Třetinu plátků veky pak naskládejte do máslem vymazaného pekáčku.
Navrch dejte jablka, posypte je skořicí, 4 lžícemi krupicového cukru a zakryjte druhou třetinou namočené veky. Poté do pekáčku rozetřete připravenou tvarohovou nádivku a nahoru naskládejte poslední třetinu pečiva. Poprašte moučkovým cukrem, pokapejte máslem a rumem, ve kterém jste máčeli rozinky. Pečte při 180 °C asi 40 minut.
Bílky vyšlehejte na pevný sníh se zbývajícím krupicovým cukrem. Sníh rozetřete na vršek žemlovky a vraťte ještě na 8 minut zapéct do trouby.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Žemlovka s tvarohem

Hlavní chod Snadné Pečení Magazín 2/2016 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (53)

Co budete potřebovat

250 g měkkého tučného tvarohu
1 lžíce změklého másla
2 lžíce moučkového cukru + na poprášení
1 žloutek
1 sáček vanilkového cukru
50 g rozinek, propláchnutých a namočených v rumu
1 veka
500 ml mléka
2 vejce
250 g krupicového cukru
2 lžíce rozpuštěného másla + na vymazání pekáče + na pokapání
8 menších jablek, oloupaných a nastrouhaných nahrubo
1 lžička mleté skořice

Jak na to?

Tvaroh utřete s máslem, moučkovým cukrem a žloutkem. Přidejte vanilkový cukr a scezené rozinky (slitý rum si nechte stranou).
Veku nakrájejte na plátky. V misce promíchejte mléko se žloutky, 2 lžícemi krupicového cukru a s rozpuštěným máslem. Do směsi namáčejte plátky veky a nechte je vždy pořádně nasáknout. Třetinu plátků veky pak naskládejte do máslem vymazaného pekáčku.
Navrch dejte jablka, posypte je skořicí, 4 lžícemi krupicového cukru a zakryjte druhou třetinou namočené veky. Poté do pekáčku rozetřete připravenou tvarohovou nádivku a nahoru naskládejte poslední třetinu pečiva. Poprašte moučkovým cukrem, pokapejte máslem a rumem, ve kterém jste máčeli rozinky. Pečte při 180 °C asi 40 minut.
Bílky vyšlehejte na pevný sníh se zbývajícím krupicovým cukrem. Sníh rozetřete na vršek žemlovky a vraťte ještě na 8 minut zapéct do trouby.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat