Nadýchaná tvarohová žemlovka

Pokud jste milovníky žemlovky, musíte vyzkoušet tu naši s tvarohem. A patříte-li mezi ty, kteří nad žemlovkou ohrnují nos, tak vězte, že tahle si vás zaručeně získá.
Snadné Hlavní chod Počet porcí: 4 Magazín 2/2016
Snadné Hlavní chod Počet porcí: 4 Magazín 2/2016

Co budete potřebovat na tvarohovou žemlovku

250 g měkkého tučného tvarohu
1 lžíce změklého másla
2 lžíce moučkového cukru + na poprášení
1 žloutek
1 sáček vanilkového cukru
50 g rozinek, propláchnutých a namočených v rumu
1 veka
500 ml mléka
2 vejce
250 g krupicového cukru
2 lžíce rozpuštěného másla + na vymazání pekáče + na pokapání
8 menších jablek, oloupaných a nastrouhaných nahrubo
1 lžička mleté skořice

Jak udělat tvarohovou žemlovku zdravější

Recept jak na tvarohovou žemlovku

  1. Zalijte 50 g rozinek rumem a nechte je odležet. Utřete 250 g měkkého tvarohu s 1 lžící změklého másla, 2 lžícemi moučkového cukru a 1 žloutkem. Přidejte 1 sáček vanilkového cukru a 50 g rozinek. Rum slijte a nechte stranou.
  2. Ze 2 vajec si oddělte žloutky a bílky. Oba žloutky promíchejte s 500 ml mléka. Přidejte 2 lžíce krupicového cukru a 2 lžíce rozpuštěného másla a znovu promíchejte. Do směsi namáčejte plátky veky. Rozdělte je na 3 části.
  3. Oloupejte 8 menších jablek a nastrouhejte je nahrubo. Zapékací mísu vytřete máslem a vložte první část nasáknuté veky. Na ni naskládejte připravená jablka a posypte je skořicí a 4 lžícemi krupicového cukru. Naskládejte druhou část nasáknuté veky, nahoru navrstvěte pomocí stěrky tvarohovou směs a uzavřete poslední částí namočené veky.
  4. Poprašte moučkovým cukrem, pokapejte rozpuštěným máslem a zalijte rumem, který vám zbyl z rozinek. Pečte při 180 °C přibližně 40 minut. Během pečení si ušlehejte bílky se zbylým krupicovým cukrem do sněhu, který rozetřete navrch upečené žemlovky, a vraťte ještě na 8 minut do trouby zapéct. Chutná celé rodině.
Pomohl vám recept?
161hodnocení

Co byste o tvarohové žemlovce měli vědět

Jablko patří mezi velmi zdravá ovoce. Pro zachování co největšího množství nerozpustné vlákniny bychom jej neměli loupat. Ve slupce najdeme i velmi silný antioxidant kvercetin, ten může působit například protizánětlivě. Tento antioxidant je tepelně stabilní.

Věrnostní program

MŮJ ALBERT

APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE

Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.

Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.

LETÁKY
RECEPTY A
INSPIRACE
NÁKUPNÍ
SEZNAM
KREDIT
ZA NÁKUPY

Záleží nám na tom,

abyste jedli lépe

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu. Proto vám přinášíme čerstvé ovoce a zeleninu, čerstvě upečené pečivo nebo
výběr toho nejlepšího na gril. Přesně tak, jak to máte nejraději.

Nejchutnější maso je vždy to čerstvé, které pochází ze zdravých a dobře krmených zvířat.

V Albertu se chováme k moři s úctou, abychom vám mohli nabídnout čerstvé a kvalitní ryby z udržitelného chovu či lovu. 

Pochutnejte si na čerstvém a lehkém jídle, které stačí vzít a jí(s)t! V Albertu jsme pro vás připravili variace originálních chutí, které se neomrzí.

Pochutnejte si na bio kvalitě výrobků tak, jak je příroda vymyslela. V prodejnách Albert najdete
širokou nabídku biopotravin z ekologického zemědělství zaručující tu nejvyšší kvalitu.

V Albertově pekařství vyrábíme pečivo na základě naší vlastní unikátní receptury a pečeme přímo v našich prodejnách.

Vyzkoušejte Tržnici u Alberta a nakupte si u nás jen čerstvé a kvalitní ovoce a zeleninu za trvale nízké ceny, na kterých neproděláte.

Naše značky