×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Žemlovka s houbami a bylinkami

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk...
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...

Žemlovka s houbami a bylinkami

Tip do kuchyně

 

V houbařské sezóně nahraďte žampiony nasbíranými houbami. Nejvíc se vám na to budou hodit hříbky.

Co budete potřebovat

340 g chleba
750 ml mléka
2 hnědé žampiony
2 lžičky slunečnicového oleje
350 g hříbků
2 hrsti petrželky
2 lžičky rozmarýnu
1⁄4 lžičky soli
1⁄4 lžičky černého pepře
1 stroužek česneku
3 vejce + 1 bílek
125 g sýru gruyere

Jak na to?

Žemlovku jste již určitě někdy ochutnali. Ochutnali jste ale už i žemlovku s houbami a bylinkami?

1) Kostičky chleba vložte do mísy, zalijte je 500 ml mléka a dejte na 30 minut chladit do lednice, občas promíchejte.

2) Žampiony zbavte noh a klobouky pokrájejte na plátky.

3) Troubu předehřejte na 180 °C.

4) Olej rozpalte v pánvi, přidejte kousky žampionů i hříbky a opékejte 4 minuty.

5) Poté vmíchejte petrželku, rozmarýn, sůl, pepř i česnek, opékejte další minutu a sejměte z ohně.

6) Zbylé mléko našlehejte s vejci a bílkem.

7) Zapékací mísu vymažte olejem, navrstvěte do ní asi polovinu chleba s mlékem, navrch dejte houbovou směs z pánve, posypte třetinou sýru, překryjte zbývajícím chlebem a posypte zbylým sýrem.

8) Nakonec vše přelijte mlékem s vejci a pečte 45 minut.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Žemlovka s houbami a bylinkami

Hlavní chod Snadné Česká Pečení Magazín 9/2012
Průměrné hodnocení 2 (2)

Tip do kuchyně

 

V houbařské sezóně nahraďte žampiony nasbíranými houbami. Nejvíc se vám na to budou hodit hříbky.

Co budete potřebovat

340 g chleba
750 ml mléka
2 hnědé žampiony
2 lžičky slunečnicového oleje
350 g hříbků
2 hrsti petrželky
2 lžičky rozmarýnu
1⁄4 lžičky soli
1⁄4 lžičky černého pepře
1 stroužek česneku
3 vejce + 1 bílek
125 g sýru gruyere

Jak na to?

Žemlovku jste již určitě někdy ochutnali. Ochutnali jste ale už i žemlovku s houbami a bylinkami?

1) Kostičky chleba vložte do mísy, zalijte je 500 ml mléka a dejte na 30 minut chladit do lednice, občas promíchejte.

2) Žampiony zbavte noh a klobouky pokrájejte na plátky.

3) Troubu předehřejte na 180 °C.

4) Olej rozpalte v pánvi, přidejte kousky žampionů i hříbky a opékejte 4 minuty.

5) Poté vmíchejte petrželku, rozmarýn, sůl, pepř i česnek, opékejte další minutu a sejměte z ohně.

6) Zbylé mléko našlehejte s vejci a bílkem.

7) Zapékací mísu vymažte olejem, navrstvěte do ní asi polovinu chleba s mlékem, navrch dejte houbovou směs z pánve, posypte třetinou sýru, překryjte zbývajícím chlebem a posypte zbylým sýrem.

8) Nakonec vše přelijte mlékem s vejci a pečte 45 minut.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...

Inspirujte se podobnými recepty