×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Zeleninové kari

Další recepty a články

Braborový nákyp se šalvějí
Braborový nákyp se...
Braborový nákyp se šalvějí
Braborový nákyp se šalvějí
Vegetariánské karí
Vegetariánské karí
Vegetariánské karí
Vegetariánské karí
Hummus
Hummus
Hummus
Hummus
Hummus z červené řepy
Hummus z červené...
Hummus z červené řepy
Hummus z červené řepy

Zeleninové kari

Co budete potřebovat

2 lžíce olivového oleje
1 cibule AQ, nasekaná
4 stroužky česneku
700 g brambor varného typu B AQ, oloupaných a nakrájených na kostky
4 mrkve ABio, nakrájené na tenké plátky
2 petržele, nakrájené na tenké plátky
2 lžíce kari
1 litr zeleninového vývaru
100 g červené čočky ABio
hrst čerstvého koriandru
200 g bílého jogurtu AQ
libanonský chléb jako příloha

Jak na to?

Olej rozpalte v hrnci, ztlumte oheň a osmažte na něm cibuli s prolisovaným česnekem, aby změkly. Přidejte brambory, mrkev a petržel, znova oheň zesilte a zprudka na něm zeleninu orestujte, aby zezlátla. Přidejte kari, ještě chvilku smažte, přilijte vývar a přiveďte k varu. Přisypte čočku, ztlumte oheň, hrnec zakryjte pokličkou a jemně vařte patnáct až dvacet minut. Čočka by měla změknout a omáčka zhoustnout. Nezapomeňte hotové kari na talíři dochutit bílým jogurtem a lístky koriandru – obojí jeho chuť zázračně rozsvítí. Podávejte s libanonským chlebem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Zeleninové kari

Snadné Orientální Vegetariánské Magazín 3/2010
Průměrné hodnocení 4 (10)

Inspirujte se zdravými recepty

Co budete potřebovat

2 lžíce olivového oleje
1 cibule AQ, nasekaná
4 stroužky česneku
700 g brambor varného typu B AQ, oloupaných a nakrájených na kostky
4 mrkve ABio, nakrájené na tenké plátky
2 petržele, nakrájené na tenké plátky
2 lžíce kari
1 litr zeleninového vývaru
100 g červené čočky ABio
hrst čerstvého koriandru
200 g bílého jogurtu AQ
libanonský chléb jako příloha

Jak na to?

Olej rozpalte v hrnci, ztlumte oheň a osmažte na něm cibuli s prolisovaným česnekem, aby změkly. Přidejte brambory, mrkev a petržel, znova oheň zesilte a zprudka na něm zeleninu orestujte, aby zezlátla. Přidejte kari, ještě chvilku smažte, přilijte vývar a přiveďte k varu. Přisypte čočku, ztlumte oheň, hrnec zakryjte pokličkou a jemně vařte patnáct až dvacet minut. Čočka by měla změknout a omáčka zhoustnout. Nezapomeňte hotové kari na talíři dochutit bílým jogurtem a lístky koriandru – obojí jeho chuť zázračně rozsvítí. Podávejte s libanonským chlebem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Braborový nákyp se šalvějí
Braborový nákyp se šalvějí
Braborový nákyp se šalvějí
Braborový nákyp se šalvějí
Vegetariánské karí
Vegetariánské karí
Vegetariánské karí
Vegetariánské karí
Hummus
Hummus
Hummus
Hummus
Hummus z červené řepy
Hummus z červené řepy
Hummus z červené řepy
Hummus z červené řepy

Inspirujte se podobnými recepty