1
Ovoce dejte do mísy a zasypte cukrem. Přiklopte a nechte při pokojové teplotě 24 hodin.
2
Poté promíchejte, rozdrťte šťouchadlem na brambory a přendejte do hrnce. Vmíchejte šťávu z citronu, přiveďte k varu a nechte pět minut probublávat. Proveďte zkoušku rosolovatění na ledovém talířku.
3
Pokud je směs tekutá, vařte další dvě až tři minuty. Odeberte pěnu a přidejte máslo. Poté zavařeninu naplňte do sklenic, uzavřete, otočte dnem vzhůru a nechte pět minut stát.
1
Ovoce dejte do mísy a zasypte cukrem. Přiklopte a nechte při pokojové teplotě 24 hodin.
2
Poté promíchejte, rozdrťte šťouchadlem na brambory a přendejte do hrnce. Vmíchejte šťávu z citronu, přiveďte k varu a nechte pět minut probublávat. Proveďte zkoušku rosolovatění na ledovém talířku.
3
Pokud je směs tekutá, vařte další dvě až tři minuty. Odeberte pěnu a přidejte máslo. Poté zavařeninu naplňte do sklenic, uzavřete, otočte dnem vzhůru a nechte pět minut stát.