×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Zavařenina z letního ovoce

Další recepty a články

Nevařená černorybízová
Nevařená černorybízo...
Nevařená černorybízová
Nevařená černorybízová
Domácí borůvkový džem
Domácí borůvkový...
Domácí borůvkový džem
Domácí borůvkový džem
Jahodový džem s vanilkou
Jahodový džem s...
Jahodový džem s vanilkou
Jahodový džem s vanilkou
Rybízovo-jahodová zavařenina
Rybízovo-jahodová...
Rybízovo-jahodová zavařenina
Rybízovo-jahodová zavařenina

Zavařenina z letního ovoce

Co budete potřebovat

1 kg směsi letního ovoce
(jahody, maliny, červený i černý rybíz, borůvky)
500 g želírovacího cukru 2:1
1 citron
1 větší lžička másla

Jak na to?

Ovoce dejte do mísy a zasypte cukrem. Přiklopte a nechte při pokojové teplotě 24 hodin. Poté promíchejte, rozdrťte šťouchadlem na brambory a přendejte do hrnce. Vmíchejte šťávu z citronu, přiveďte k varu a nechte pět minut probublávat. Proveďte zkoušku rosolovatění na ledovém talířku (viz Rady a nápady). Pokud je směs tekutá, vařte další dvě až tři minuty. Odeberte pěnu a přidejte máslo. Poté zavařeninu naplňte do sklenic, uzavřete, otočte dnem vzhůru a nechte pět minut stát.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Zavařenina z letního ovoce

Snadné Česká Zavařeniny Zavařeniny
Průměrné hodnocení 5 (3)

Co budete potřebovat

1 kg směsi letního ovoce
(jahody, maliny, červený i černý rybíz, borůvky)
500 g želírovacího cukru 2:1
1 citron
1 větší lžička másla

Jak na to?

Ovoce dejte do mísy a zasypte cukrem. Přiklopte a nechte při pokojové teplotě 24 hodin. Poté promíchejte, rozdrťte šťouchadlem na brambory a přendejte do hrnce. Vmíchejte šťávu z citronu, přiveďte k varu a nechte pět minut probublávat. Proveďte zkoušku rosolovatění na ledovém talířku (viz Rady a nápady). Pokud je směs tekutá, vařte další dvě až tři minuty. Odeberte pěnu a přidejte máslo. Poté zavařeninu naplňte do sklenic, uzavřete, otočte dnem vzhůru a nechte pět minut stát.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Nevařená černorybízová
Nevařená černorybízová
Nevařená černorybízová
Nevařená černorybízová
Domácí borůvkový džem
Domácí borůvkový džem
Domácí borůvkový džem
Domácí borůvkový džem
Jahodový džem s vanilkou
Jahodový džem s vanilkou
Jahodový džem s vanilkou
Jahodový džem s vanilkou
Rybízovo-jahodová zavařenina
Rybízovo-jahodová zavařenina
Rybízovo-jahodová zavařenina
Rybízovo-jahodová zavařenina

Inspirujte se podobnými recepty