×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Višňový džem

Další recepty a články

Nevařená černorybízová
Nevařená černorybízo...
Nevařená černorybízová
Nevařená černorybízová
Domácí borůvkový džem
Domácí borůvkový...
Domácí borůvkový džem
Domácí borůvkový džem
Jahodový džem s vanilkou
Jahodový džem s...
Jahodový džem s vanilkou
Jahodový džem s vanilkou
Rybízovo-jahodová zavařenina
Rybízovo-jahodová...
Rybízovo-jahodová zavařenina
Rybízovo-jahodová zavařenina

Višňový džem

Co budete potřebovat

1 kg višní
1 kg krupicového cukru
pektin nebo pektogel (množství podle návodu na obalu)

Jak na to?

Višně odpeckujte, šťávu zachyťte a obojí zahřejte v širším hrnci a přiveďte k varu. Zhruba pět minut nechte probublávat a pak přidejte 200 g cukru a pektin a vařte ještě asi 5 minut. Poté vsypejte zbytek cukru, zahřívejte a zkoušejte na talířku hustotu džemu. Naplňte skleničky, uzavřete a na
5 minut otočte víčkem dolů. Pak obraťte.

TIP: Sklenice a víčka můžete sterilovat různými způsoby, poměrně spolehlivé a účinné je dát je do myčky. Do čistých a ještě horkých sklenic pak
přelévejte džem a ihned zavíčkujte.

Pro lepší přehled sklenice s džemem opatřete etiketami s datem zavařování.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Višňový džem

Velmi snadné Česká Zavařeniny Zavařeniny
Průměrné hodnocení 4 (24)

Co budete potřebovat

1 kg višní
1 kg krupicového cukru
pektin nebo pektogel (množství podle návodu na obalu)

Jak na to?

Višně odpeckujte, šťávu zachyťte a obojí zahřejte v širším hrnci a přiveďte k varu. Zhruba pět minut nechte probublávat a pak přidejte 200 g cukru a pektin a vařte ještě asi 5 minut. Poté vsypejte zbytek cukru, zahřívejte a zkoušejte na talířku hustotu džemu. Naplňte skleničky, uzavřete a na
5 minut otočte víčkem dolů. Pak obraťte.

TIP: Sklenice a víčka můžete sterilovat různými způsoby, poměrně spolehlivé a účinné je dát je do myčky. Do čistých a ještě horkých sklenic pak
přelévejte džem a ihned zavíčkujte.

Pro lepší přehled sklenice s džemem opatřete etiketami s datem zavařování.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Nevařená černorybízová
Nevařená černorybízová
Nevařená černorybízová
Nevařená černorybízová
Domácí borůvkový džem
Domácí borůvkový džem
Domácí borůvkový džem
Domácí borůvkový džem
Jahodový džem s vanilkou
Jahodový džem s vanilkou
Jahodový džem s vanilkou
Jahodový džem s vanilkou
Rybízovo-jahodová zavařenina
Rybízovo-jahodová zavařenina
Rybízovo-jahodová zavařenina
Rybízovo-jahodová zavařenina

Inspirujte se podobnými recepty