
Višňový džem
Postup přípravy
Višně odpeckujte, šťávu zachyťte a obojí zahřejte v širším hrnci a přiveďte k varu. Zhruba pět minut nechte probublávat a pak přidejte 200 g cukru a pektin a vařte ještě asi 5 minut. Poté vsypejte zbytek cukru, zahřívejte a zkoušejte na talířku hustotu džemu. Naplňte skleničky, uzavřete a na
5 minut otočte víčkem dolů. Pak obraťte.
TIP: Sklenice a víčka můžete sterilovat různými způsoby, poměrně spolehlivé a účinné je dát je do myčky. Do čistých a ještě horkých sklenic pak
přelévejte džem a ihned zavíčkujte.
Pro lepší přehled sklenice s džemem opatřete etiketami s datem zavařování.
Pomohl vám recept?
45hodnocení4
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod