Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

1 kg višní
1 kg krupicového cukru
pektin nebo pektogel (množství podle návodu na obalu)

Postup přípravy

Višně odpeckujte, šťávu zachyťte a obojí zahřejte v širším hrnci a přiveďte k varu. Zhruba pět minut nechte probublávat a pak přidejte 200 g cukru a pektin a vařte ještě asi 5 minut. Poté vsypejte zbytek cukru, zahřívejte a zkoušejte na talířku hustotu džemu. Naplňte skleničky, uzavřete a na
5 minut otočte víčkem dolů. Pak obraťte.

TIP: Sklenice a víčka můžete sterilovat různými způsoby, poměrně spolehlivé a účinné je dát je do myčky. Do čistých a ještě horkých sklenic pak
přelévejte džem a ihned zavíčkujte.

Pro lepší přehled sklenice s džemem opatřete etiketami s datem zavařování.

Pomohl vám recept?
45hodnocení4

Další videorecepty