×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Višňový džem

Další recepty a články

Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Meruňková marmeláda
Meruňková marmeláda
Meruňková marmeláda
Meruňková marmeláda
Broskvový džem s rebarborou
Broskvový džem s...
Broskvový džem s rebarborou
Broskvový džem s rebarborou
Malinová marmeláda s mátou
Malinová marmeláda s...
Malinová marmeláda s mátou
Malinová marmeláda s mátou

Višňový džem

Co budete potřebovat

1 kg višní
1 kg krupicového cukru
pektin nebo pektogel (množství podle návodu na obalu)

Jak na to?

Višně odpeckujte, šťávu zachyťte a obojí zahřejte v širším hrnci a přiveďte k varu. Zhruba pět minut nechte probublávat a pak přidejte 200 g cukru a pektin a vařte ještě asi 5 minut. Poté vsypejte zbytek cukru, zahřívejte a zkoušejte na talířku hustotu džemu. Naplňte skleničky, uzavřete a na
5 minut otočte víčkem dolů. Pak obraťte.

TIP: Sklenice a víčka můžete sterilovat různými způsoby, poměrně spolehlivé a účinné je dát je do myčky. Do čistých a ještě horkých sklenic pak
přelévejte džem a ihned zavíčkujte.

Pro lepší přehled sklenice s džemem opatřete etiketami s datem zavařování.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Višňový džem

Velmi snadné Česká Zavařeniny Zavařeniny
Průměrné hodnocení 4 (24)

Co budete potřebovat

1 kg višní
1 kg krupicového cukru
pektin nebo pektogel (množství podle návodu na obalu)

Jak na to?

Višně odpeckujte, šťávu zachyťte a obojí zahřejte v širším hrnci a přiveďte k varu. Zhruba pět minut nechte probublávat a pak přidejte 200 g cukru a pektin a vařte ještě asi 5 minut. Poté vsypejte zbytek cukru, zahřívejte a zkoušejte na talířku hustotu džemu. Naplňte skleničky, uzavřete a na
5 minut otočte víčkem dolů. Pak obraťte.

TIP: Sklenice a víčka můžete sterilovat různými způsoby, poměrně spolehlivé a účinné je dát je do myčky. Do čistých a ještě horkých sklenic pak
přelévejte džem a ihned zavíčkujte.

Pro lepší přehled sklenice s džemem opatřete etiketami s datem zavařování.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Meruňková marmeláda
Meruňková marmeláda
Meruňková marmeláda
Meruňková marmeláda
Broskvový džem s rebarborou
Broskvový džem s rebarborou
Broskvový džem s rebarborou
Broskvový džem s rebarborou
Malinová marmeláda s mátou
Malinová marmeláda s mátou
Malinová marmeláda s mátou
Malinová marmeláda s mátou

Inspirujte se podobnými recepty