
Vinná klobása s kaší

Velmi snadné
16-30 minut
4/5
Česká
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Klobása vinná 500 g
- Mouka hladká
- Olej slunečnicový
- Rozmarýn čerstvý 8 snít.
- Sůl
- Petržel hladkolistá
- Brambory 600 g
- Smetana na vaření
- Mléko
- Máslo
- Klobása vinná 500 g
- Mouka hladká
- Olej slunečnicový
- Rozmarýn čerstvý 8 snít.
- Sůl
- Petržel hladkolistá
- Brambory 600 g
- Smetana na vaření
- Mléko
- Máslo
Příprava
- 1Nakrájené brambory uvařte v osolené vodě.
- 2Mezitím nakrájejte klobásu na 8 kousků dlouhých asi 15–20 centimetrů, každý stočte do šneka a propíchněte rozmarýnovou snítkou (případně špejlí). Z obou stran obalte v mouce.
- 3Brambory sceďte, rozšťouchejte a našlehejte s horkým mlékem smíchaným v poměru 1 : 1 se smetanou. Zjemněte máslem, dosolte podle chuti.
- 4Klobáskové šneky opečte z obou stran na rozpáleném oleji.
- 5Podávejte společně s kaší maštěnou navíc máslem, klobásy posypané petrželkou.
- 1Nakrájené brambory uvařte v osolené vodě.
- 2Mezitím nakrájejte klobásu na 8 kousků dlouhých asi 15–20 centimetrů, každý stočte do šneka a propíchněte rozmarýnovou snítkou (případně špejlí). Z obou stran obalte v mouce.
- 3Brambory sceďte, rozšťouchejte a našlehejte s horkým mlékem smíchaným v poměru 1 : 1 se smetanou. Zjemněte máslem, dosolte podle chuti.
- 4Klobáskové šneky opečte z obou stran na rozpáleném oleji.
- 5Podávejte společně s kaší maštěnou navíc máslem, klobásy posypané petrželkou.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.