Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Vepřová roláda na jablcích

Další recepty a články

Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a...
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a ...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...

Vepřová roláda na jablcích

Co budete potřebovat

2 rohlíky
100 ml plnotučného mléka
100 g slaniny v celku
sůl, pepř
2 snítky čerstvého rozmarýnu
2 snítky čerstvého tymiánu
¼ lžičky muškátového květu
5 stroužků česneku
1 vejce
1 kg vepřové plece v celku
150 ml vody
3 zelená jablka

Jak na to?

1. Nasucho na pánvi opečte na kostky nakrájené rohlíky. Vsypte do mísy a přelijte mlékem. Dále opečte kostičky slaniny a přisypte k rohlíkům. Osolte, opepřete, vmíchejte nasekané lístky rozmarýnu a tymiánu, muškátový květ, rozmělněné 2 stroužky česneku, promíchejte a dejte stranou.
2. Oddělte žloutek od bílku a z bílku vyšlehejte se špetkou soli tuhý sníh. Opatrně jej zamíchejte ke zbylým surovinám.
3. Očištěné maso podélně rozřízněte, ale ne až do konce, do tvaru podobného rozevřené knize. Naklepejte a osolte. Naneste nádivku a rozetřete do stran, asi do 3 cm od krajů. Po delší straně zarolujte a svažte kuchyňským provázkem.
4. Vložte do pekáčku, podlijte vodou a pečte zakryté 15 minut na 200 °C, poté snižte na 170 °C a pečte 2 hodiny. Odkryjte, vsypte rozčtvrcená jablíčka, zbylý česnek a dopečte 45 minut dozlatova.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vepřová roláda na jablcích

Náročné Maso Magazín 7-8/2020 Počet porcí: 1 roláda
(0)

Co budete potřebovat

2 rohlíky
100 ml plnotučného mléka
100 g slaniny v celku
sůl, pepř
2 snítky čerstvého rozmarýnu
2 snítky čerstvého tymiánu
¼ lžičky muškátového květu
5 stroužků česneku
1 vejce
1 kg vepřové plece v celku
150 ml vody
3 zelená jablka

Jak na to?

1. Nasucho na pánvi opečte na kostky nakrájené rohlíky. Vsypte do mísy a přelijte mlékem. Dále opečte kostičky slaniny a přisypte k rohlíkům. Osolte, opepřete, vmíchejte nasekané lístky rozmarýnu a tymiánu, muškátový květ, rozmělněné 2 stroužky česneku, promíchejte a dejte stranou.
2. Oddělte žloutek od bílku a z bílku vyšlehejte se špetkou soli tuhý sníh. Opatrně jej zamíchejte ke zbylým surovinám.
3. Očištěné maso podélně rozřízněte, ale ne až do konce, do tvaru podobného rozevřené knize. Naklepejte a osolte. Naneste nádivku a rozetřete do stran, asi do 3 cm od krajů. Po delší straně zarolujte a svažte kuchyňským provázkem.
4. Vložte do pekáčku, podlijte vodou a pečte zakryté 15 minut na 200 °C, poté snižte na 170 °C a pečte 2 hodiny. Odkryjte, vsypte rozčtvrcená jablíčka, zbylý česnek a dopečte 45 minut dozlatova.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...

Inspirujte se podobnými recepty