×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Vegetariánské burgery

Další recepty a články

Báhn mi bageta s chilli
Báhn mi bageta s...
Báhn mi bageta s chilli
Báhn mi bageta s chilli
Buddha bowl - zimní verze
Buddha bowl - zimní...
Buddha bowl - zimní verze
Buddha bowl - zimní verze
Burrito s kuřecím masem
Burrito s kuřecím...
Burrito s kuřecím masem
Burrito s kuřecím masem
Čerstvý ovocný salát s...
Čerstvý ovocný salát...
Čerstvý ovocný salát s...
Čerstvý ovocný salát s...

Vegetariánské burgery

Co budete potřebovat

1× 400g konzerva cizrny
1× 340g konzerva kukuřice
½ svazku čerstvého koriandru
½ lžičky mleté sladké papriky
½ lžičky římského kmínu
sůl a kůra z 1 citronu
3 lžíce hladké mouky + na poprášení
olivový olej
zelené salátové listy
2 velká rajčata
4 burgerové bulky
rajčatový kečup

Jak na to?

Slitou cizrnu a kukuřici vsypte do mixéru. Přidejte koriandr, koření, sůl, citronovou kůru, mouku a promixujte, aby se suroviny propojily. Na pomoučněné ploše vytvarujte 2 cm vysoké placičky, velké jako burgerové housky. Přendejte je na tácek a dejte na půl hodiny chladit.
Pak opečte burgery na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova, trvá to asi 10 minut. Mezitím opláchněte a osušte salátové lístky. Rajčata nakrájejte vodorovně na plátky, přepulte i burgerové bulky – ty můžete opéct. Na spodek dejte vždy kečup, pak burger. Přidejte rajčata, salát, lístky koriandru a zakryjte vrškem bulky. Podávejte s domácími hranolky z trouby.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vegetariánské burgery

Snadné Grilování Magazín 10/2015
(0)

Co budete potřebovat

1× 400g konzerva cizrny
1× 340g konzerva kukuřice
½ svazku čerstvého koriandru
½ lžičky mleté sladké papriky
½ lžičky římského kmínu
sůl a kůra z 1 citronu
3 lžíce hladké mouky + na poprášení
olivový olej
zelené salátové listy
2 velká rajčata
4 burgerové bulky
rajčatový kečup

Jak na to?

Slitou cizrnu a kukuřici vsypte do mixéru. Přidejte koriandr, koření, sůl, citronovou kůru, mouku a promixujte, aby se suroviny propojily. Na pomoučněné ploše vytvarujte 2 cm vysoké placičky, velké jako burgerové housky. Přendejte je na tácek a dejte na půl hodiny chladit.
Pak opečte burgery na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova, trvá to asi 10 minut. Mezitím opláchněte a osušte salátové lístky. Rajčata nakrájejte vodorovně na plátky, přepulte i burgerové bulky – ty můžete opéct. Na spodek dejte vždy kečup, pak burger. Přidejte rajčata, salát, lístky koriandru a zakryjte vrškem bulky. Podávejte s domácími hranolky z trouby.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Báhn mi bageta s chilli
Báhn mi bageta s chilli
Báhn mi bageta s chilli
Báhn mi bageta s chilli
Buddha bowl - zimní verze
Buddha bowl - zimní verze
Buddha bowl - zimní verze
Buddha bowl - zimní verze
Burrito s kuřecím masem
Burrito s kuřecím masem
Burrito s kuřecím masem
Burrito s kuřecím masem
Čerstvý ovocný salát s...
Čerstvý ovocný salát s...
Čerstvý ovocný salát s...
Čerstvý ovocný salát s...

Inspirujte se podobnými recepty