Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

1× 400g konzerva cizrny
1× 340g konzerva kukuřice
½ svazku čerstvého koriandru
½ lžičky mleté sladké papriky
½ lžičky římského kmínu
sůl a kůra z 1 citronu
3 lžíce hladké mouky + na poprášení
olivový olej
zelené salátové listy
2 velká rajčata
4 burgerové bulky
rajčatový kečup

Postup přípravy

Slitou cizrnu a kukuřici vsypte do mixéru. Přidejte koriandr, koření, sůl, citronovou kůru, mouku a promixujte, aby se suroviny propojily. Na pomoučněné ploše vytvarujte 2 cm vysoké placičky, velké jako burgerové housky. Přendejte je na tácek a dejte na půl hodiny chladit.
Pak opečte burgery na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova, trvá to asi 10 minut. Mezitím opláchněte a osušte salátové lístky. Rajčata nakrájejte vodorovně na plátky, přepulte i burgerové bulky – ty můžete opéct. Na spodek dejte vždy kečup, pak burger. Přidejte rajčata, salát, lístky koriandru a zakryjte vrškem bulky. Podávejte s domácími hranolky z trouby.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty