×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Veganský banánový koláč s karamelem

Další recepty a články

Bezlepkové brownies z červené...
Bezlepkové brownies...
Bezlepkové brownies z červené...
Bezlepkové brownies z červené...
Veganské mrkvové sušenky
Veganské mrkvové...
Veganské mrkvové sušenky
Veganské mrkvové sušenky

Veganský banánový koláč s karamelem

Co budete potřebovat

Korpus:
140 g ovesných vloček
100 g mletých mandlí
20 g třtinového cukru
100 g kokosového oleje
Karamel:
1 plechovka vychlazeného kokosového mléka
110 g třtinového cukru
Šlehačka:
1 plechovka vychlazeného kokosového mléka
3 lžičky moučkového cukru
4 banány
hrst sekaných mandlí

Jak na to?

Začněte přípravou korpusu. Vločky namelte (ideálně ve food procesoru) na jemnou moučku, smíchejte s mletými mandlemi, třtinovým cukrem a kokosovým olejem. Rukama vypracujte tvárnou drobenku. Podle toho, jak budou vločky olej absorbovat, ho můžete přidat o něco více. Hmotu po kouskách vmačkejte na dno a  stěny kruhové formy o průměru asi 24 cm, aby vznikl korpus. Dejte ho na 30 minut vychladit do lednice, poté pečte 25 minut v troubě vyhřáté na 170 °C a  pak nechte vychladnout.
Na karamelovou omáčku budete potřebovat pevnou část z jedné plechovky vychlazeného kokosového mléka (zbylou kokosovou vodu si schovejte třeba do smoothie). Tuk z kokosového mléka rozpusťte v kastrůlku a  nechte asi 5 minut probublávat na velmi mírném ohni, aby se odpařila zbývající tekutina. Přidejte cukr, oheň stáhněte na minimum a nepřestávejte míchat. Bude-li mít tendenci „vypěnit z hrnce“, jednoduše omáčku stáhněte z  plotny. Po 5 minutách začne karamelová omáčka houstnout, odstavte ji a nechte vychladnout.
Šlehačku opět připravíte z tuhé části vychlazeného kokosového mléka. Dejte ji do mísy robotu a  šlehejte na vyšší rychlost. Jakmile se tuk změní na krémovou tekutinu, přidejte cukr a  šlehejte dál – po pár minutách získáte nadýchaný krém.
Na vychladlý korpus rozetřete část karamelové omáčky, pokračujte bohatou vrstvou pokrájených banánů, pak přijde na řadu opět karamel, nakonec šlehačka,  posekané mandle a pár kousků banánu.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Veganský banánový koláč s karamelem

Dezert Snadné Sladká jídla Bez laktózy Vegetariánské Veganské Bez mouky, vajec či másla Magazín 2/2017 Počet porcí: 6-8 porcí
Průměrné hodnocení 4 (10)

Co budete potřebovat

Korpus:
140 g ovesných vloček
100 g mletých mandlí
20 g třtinového cukru
100 g kokosového oleje
Karamel:
1 plechovka vychlazeného kokosového mléka
110 g třtinového cukru
Šlehačka:
1 plechovka vychlazeného kokosového mléka
3 lžičky moučkového cukru
4 banány
hrst sekaných mandlí

Jak na to?

Začněte přípravou korpusu. Vločky namelte (ideálně ve food procesoru) na jemnou moučku, smíchejte s mletými mandlemi, třtinovým cukrem a kokosovým olejem. Rukama vypracujte tvárnou drobenku. Podle toho, jak budou vločky olej absorbovat, ho můžete přidat o něco více. Hmotu po kouskách vmačkejte na dno a  stěny kruhové formy o průměru asi 24 cm, aby vznikl korpus. Dejte ho na 30 minut vychladit do lednice, poté pečte 25 minut v troubě vyhřáté na 170 °C a  pak nechte vychladnout.
Na karamelovou omáčku budete potřebovat pevnou část z jedné plechovky vychlazeného kokosového mléka (zbylou kokosovou vodu si schovejte třeba do smoothie). Tuk z kokosového mléka rozpusťte v kastrůlku a  nechte asi 5 minut probublávat na velmi mírném ohni, aby se odpařila zbývající tekutina. Přidejte cukr, oheň stáhněte na minimum a nepřestávejte míchat. Bude-li mít tendenci „vypěnit z hrnce“, jednoduše omáčku stáhněte z  plotny. Po 5 minutách začne karamelová omáčka houstnout, odstavte ji a nechte vychladnout.
Šlehačku opět připravíte z tuhé části vychlazeného kokosového mléka. Dejte ji do mísy robotu a  šlehejte na vyšší rychlost. Jakmile se tuk změní na krémovou tekutinu, přidejte cukr a  šlehejte dál – po pár minutách získáte nadýchaný krém.
Na vychladlý korpus rozetřete část karamelové omáčky, pokračujte bohatou vrstvou pokrájených banánů, pak přijde na řadu opět karamel, nakonec šlehačka,  posekané mandle a pár kousků banánu.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Bezlepkové brownies z červené...
Bezlepkové brownies z červené...
Bezlepkové brownies z červené...
Bezlepkové brownies z červené...
Veganské mrkvové sušenky
Veganské mrkvové sušenky
Veganské mrkvové sušenky
Veganské mrkvové sušenky

Inspirujte se podobnými recepty