Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyVčerejší vánočka s vekou
Albert logoAlbert logo
  • Včerejší vánočka s vekou

Včerejší vánočka s vekou

S tímto snadným receptem bez plýtvání, ve kterém využijete zbytky staršího pečiva, uděláte velkou parádu.
Včerejší vánočka s vekou
Velmi snadné
16-30 minut
0/5
Česká
Vánoce
Snídaně

Ingredience

Složení
4 porce
  • Máslo 100 g
  • Vejce 3 ks
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 400 ml
  • Cukr třtinový vanilkový 2 ks
  • Mandle plátky 1 hrs.
  • Rozinky 2 hrs.
  • Skořice mletá 1 člž
  • Veka 1/2 ks
  • Vánočka 1/2 ks
  • Máslo 100 g
  • Vejce 3 ks
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 400 ml
  • Cukr třtinový vanilkový 2 ks
  • Mandle plátky 1 hrs.
  • Rozinky 2 hrs.
  • Skořice mletá 1 člž
  • Veka 1/2 ks
  • Vánočka 1/2 ks

Příprava

1
Dno zapékací mísy i stěny vytřete dobře kouskem másla. Nachystejte si zbytky pečiva, kousky vánočky, veky, briošky, rohlíků nebo i obyčejného chleba a ty nakrájejte na pravidelné kostky. Naskládejte je na střídačku do zapékací mísy.
2
Pak do misky rozklepněte tři vejce, přidejte 400 ml zahřáté smetany a 2 vanilkové cukry a vše metličkou rozmíchejte, aby se cukr dobře rozpustil, a přelijte tímto krémem rovnoměrně všechno pečivo.
3
Nakonec můžete pečivo posypat plátky mandlí a rozinkami a dejte péct do trouby na 180 °C po dobu 20 minut.
4
Hotový, ještě teplý nákyp potřete rozpuštěným máslem, do kterého můžete také přidat lžičku mleté skořice.
1
Dno zapékací mísy i stěny vytřete dobře kouskem másla. Nachystejte si zbytky pečiva, kousky vánočky, veky, briošky, rohlíků nebo i obyčejného chleba a ty nakrájejte na pravidelné kostky. Naskládejte je na střídačku do zapékací mísy.
2
Pak do misky rozklepněte tři vejce, přidejte 400 ml zahřáté smetany a 2 vanilkové cukry a vše metličkou rozmíchejte, aby se cukr dobře rozpustil, a přelijte tímto krémem rovnoměrně všechno pečivo.
3
Nakonec můžete pečivo posypat plátky mandlí a rozinkami a dejte péct do trouby na 180 °C po dobu 20 minut.
4
Hotový, ještě teplý nákyp potřete rozpuštěným máslem, do kterého můžete také přidat lžičku mleté skořice.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
  • TIP
    Pro ještě lepší chuť můžete rozinky namočit den předem v rumu.
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 2 dny

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 2 dny

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 9 dní

Od 17.07.2024 do 30.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.