Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyVánoční řetěz ze sušených citrusů a koření
Albert logoAlbert logo
  • Vánoční řetěz ze sušených citrusů a koření

Vánoční řetěz ze sušených citrusů a koření

Vánoční řetěz ze sušených citrusů a koření
Velmi snadné
Více než 60 minut
0/5
Vánoce
Postupy a dekorace

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Pomeranč 15 ks
  • Provázek 3 ml
  • Jehla
  • Bobkový list 8 ks
  • Tavicí pistole
  • Skořice celá 10 g
  • Stuha 1/2 ml
  • Badyán celý
  • Pomeranč 15 ks
  • Provázek 3 ml
  • Jehla
  • Bobkový list 8 ks
  • Tavicí pistole
  • Skořice celá 10 g
  • Stuha 1/2 ml
  • Badyán celý

Příprava

1
Začněte sušením citrusů. Budete potřebovat alespoň jeden den, protože se suší v troubě 4–5 hodin.
2
Nakrájejte citrusy dle vašeho výběru na tenké plátky a rozložte je v jedné vrstvě na plech vyložený pečicím papírem nebo přímo na pečicí mřížku. Můžete také nechat usušit celé mandarinky, ale nařízněte jim kůru po stranách. Sušte je v troubě postupně vždy dva plechy na 100 °C po dobu: citrony a limety: 2–3 hodiny, pomeranče a mandarinky: 3–4 hodiny.
3
Po usušení můžete začít s přípravou girlandy. Provlékněte dostatečně dlouhý přírodní provázek jehlou s větším ouškem a začněte postupně dle fantazie navlékat kolečka citrusů, lístky bobkového listu a celé svitky skořice. Podle fantazie můžete také přilepit hvězdičky badyánu tavicí pistolí.
4
Na obou koncích provázku můžete řetěz zakončit zlatou mašličkou nebo korálkem a udělejte dostatečně silné uzlíky. Ozdoba vánočního stromečku 1 m 60 řetězu min 44 nebo okna je hotová.
1
Začněte sušením citrusů. Budete potřebovat alespoň jeden den, protože se suší v troubě 4–5 hodin.
2
Nakrájejte citrusy dle vašeho výběru na tenké plátky a rozložte je v jedné vrstvě na plech vyložený pečicím papírem nebo přímo na pečicí mřížku. Můžete také nechat usušit celé mandarinky, ale nařízněte jim kůru po stranách. Sušte je v troubě postupně vždy dva plechy na 100 °C po dobu: citrony a limety: 2–3 hodiny, pomeranče a mandarinky: 3–4 hodiny.
3
Po usušení můžete začít s přípravou girlandy. Provlékněte dostatečně dlouhý přírodní provázek jehlou s větším ouškem a začněte postupně dle fantazie navlékat kolečka citrusů, lístky bobkového listu a celé svitky skořice. Podle fantazie můžete také přilepit hvězdičky badyánu tavicí pistolí.
4
Na obou koncích provázku můžete řetěz zakončit zlatou mašličkou nebo korálkem a udělejte dostatečně silné uzlíky. Ozdoba vánočního stromečku 1 m 60 řetězu min 44 nebo okna je hotová.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 02.10.2024 do 08.10.2024

Platný ještě 4 dny

Od 02.10.2024 do 08.10.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.

ZÁLEŽÍ NÁM NA TOM, ABYSTE JEDLI LÉPE

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu.