Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyVánoční kokosový sněhulák
Albert logoAlbert logo
Vánoční kokosový sněhulák

Vánoční kokosový sněhulák

Náročné
Více než 60 minut
0/5
Vánoce
Dezert

Ingredience1 porce

1 porcí
  • Máslo 120 g
  • Vejce 13 ks
  • Cukr moučkový 200 g
  • Mouka polohrubá 200 g
  • Cukr krupicový 60 g
  • Salko 150 g
  • Čokoláda bílá 200 g
  • Rostlinný tuk na pečení 20 g
  • Kokos strouhaný 100 g
  • Věnečky máslové 1 ks
  • Fondán 32 g
  • Rozmarýn čerstvý 2 snít.
  • Potravinářské barvivo
  • Lentilky 13 ks
  • Máslo 120 g
  • Vejce 13 ks
  • Cukr moučkový 200 g
  • Mouka polohrubá 200 g
  • Cukr krupicový 60 g
  • Salko 150 g
  • Čokoláda bílá 200 g
  • Rostlinný tuk na pečení 20 g
  • Kokos strouhaný 100 g
  • Věnečky máslové 1 ks
  • Fondán 32 g
  • Rozmarýn čerstvý 2 snít.
  • Potravinářské barvivo
  • Lentilky 13 ks

Příprava

1
Troubu předehřejte na 100 °C.
2
U 1 vejce oddělte bílek od žloutku. Bílek s krupicovým cukrem šlehejte nejdříve ručně nad vodní párou. Když se cukr v bílku rozpustí a bílek začne bělat a pěnit, došlehejte robotem na vyšší otáčky.
3
Plech vyložte pečicím papírem a pomocí cukrářského sáčku vytvořte pusinky na klobouček. Dejte je sušit na 2 hodiny do trouby.
4
Na tělo připravte piškotové těsto. U 12 vajec rozdělte bílky a žloutky. Z bílků ušlehejte tuhý sníh, přidejte moučkový cukr a vyšlehejte do tuhé pěny. Zlehka vmíchejte žloutky a následně po částech prosátou mouku.
5
Těsto rozetřete na plech vyložený pečicím papírem, pečte 20 minut na 170 °C. Po 20 minutách zkuste špejlí, zda je piškot již propečený. Pokud špejle zůstala suchá, těsto vyndejte a nechte vychladnout.
6
Piškotové těsto rozdrobte do misky. Přidejte salko a změklé máslo. Vše promíchejte na tvárnou hmotu.
7
Z hmoty vytvarujte 3 koule od největší po nejmenší, na tácku dejte na 2 hodiny do mrazáku.
8
Nad vodní lázní rozehřejte bílou čokoládu spolu se ztuženým tukem.
9
V druhé misce mějte připravený nasypaný kokos. Z mrazáku vyndejte koule a jednu po druhé namočte do čokolády a následně ji hned obalte v kokosu. Dejte na tác ztuhnout.
10
Pak koule postupně postavte na sebe a propíchněte je shora naskrz špejlemi tak, aby držely. Mezi jednotlivé koule můžete také dát zbytek rozehřáté čokolády a tak je ještě lépe spojit.
11
Zbytkem čokolády také slepte věneček a pusinku na klobouček a přilepte ho na hlavu sněhulákovi.
12
Smíchejte 20 g fondánu s červeným potravinářským barvivem. Vyválejte z něj váleček a rozválejte ho na placku. Šálu můžete dekorovat hvězdičkami z 10 g bílého fondánu.
13
Do prostřední koule zapíchněte snítky rozmarýnu jako ruce.
14
Nakonec smíchejte 2 g fondánu se žlutým i červeným barvivem a získáte oranžovou. Vytvarujte mrkvičku a pomocí bílé čokolády ji připevněte.
15
Stejnou metodou přilepte drobné čokoládové čočky, díky kterým sněhulákovi vzniknou oči, pusa a knoflíky. Sněhuláka pak pro jistotu uchovejte v lednici, aby ztuhl.
1
Troubu předehřejte na 100 °C.
2
U 1 vejce oddělte bílek od žloutku. Bílek s krupicovým cukrem šlehejte nejdříve ručně nad vodní párou. Když se cukr v bílku rozpustí a bílek začne bělat a pěnit, došlehejte robotem na vyšší otáčky.
3
Plech vyložte pečicím papírem a pomocí cukrářského sáčku vytvořte pusinky na klobouček. Dejte je sušit na 2 hodiny do trouby.
4
Na tělo připravte piškotové těsto. U 12 vajec rozdělte bílky a žloutky. Z bílků ušlehejte tuhý sníh, přidejte moučkový cukr a vyšlehejte do tuhé pěny. Zlehka vmíchejte žloutky a následně po částech prosátou mouku.
5
Těsto rozetřete na plech vyložený pečicím papírem, pečte 20 minut na 170 °C. Po 20 minutách zkuste špejlí, zda je piškot již propečený. Pokud špejle zůstala suchá, těsto vyndejte a nechte vychladnout.
6
Piškotové těsto rozdrobte do misky. Přidejte salko a změklé máslo. Vše promíchejte na tvárnou hmotu.
7
Z hmoty vytvarujte 3 koule od největší po nejmenší, na tácku dejte na 2 hodiny do mrazáku.
8
Nad vodní lázní rozehřejte bílou čokoládu spolu se ztuženým tukem.
9
V druhé misce mějte připravený nasypaný kokos. Z mrazáku vyndejte koule a jednu po druhé namočte do čokolády a následně ji hned obalte v kokosu. Dejte na tác ztuhnout.
10
Pak koule postupně postavte na sebe a propíchněte je shora naskrz špejlemi tak, aby držely. Mezi jednotlivé koule můžete také dát zbytek rozehřáté čokolády a tak je ještě lépe spojit.
11
Zbytkem čokolády také slepte věneček a pusinku na klobouček a přilepte ho na hlavu sněhulákovi.
12
Smíchejte 20 g fondánu s červeným potravinářským barvivem. Vyválejte z něj váleček a rozválejte ho na placku. Šálu můžete dekorovat hvězdičkami z 10 g bílého fondánu.
13
Do prostřední koule zapíchněte snítky rozmarýnu jako ruce.
14
Nakonec smíchejte 2 g fondánu se žlutým i červeným barvivem a získáte oranžovou. Vytvarujte mrkvičku a pomocí bílé čokolády ji připevněte.
15
Stejnou metodou přilepte drobné čokoládové čočky, díky kterým sněhulákovi vzniknou oči, pusa a knoflíky. Sněhuláka pak pro jistotu uchovejte v lednici, aby ztuhl.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 06.03.2024 do 19.03.2024

Platný ještě dnes

Od 13.03.2024 do 19.03.2024

Platný ještě 8 dní

Od 20.03.2024 do 26.03.2024

Platný ještě 13 dní

Od 20.03.2024 do 31.03.2024

Platný ještě dnes

Od 06.03.2024 do 19.03.2024

Platný ještě dnes

Od 13.03.2024 do 19.03.2024

Platný ještě 8 dní

Od 20.03.2024 do 26.03.2024

Platný ještě 13 dní

Od 20.03.2024 do 31.03.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.