Od 27. 12. je omezena otevírací doba prodejen do 21:00 hod a zákaz prodeje vybraného zboží.
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

Bio v akci

V hypermarketech Albert nyní najdete Bio nabídku v extra katalogu. Zkuste to s Bio i vy!

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Vánoční kokosový sněhulák

Inspirujte se podobnými recepty

Tvarohová vánočka
Tvarohová vánočka
Tvarohová vánočka
Tvarohová vánočka
Bezlepkové linecké
Bezlepkové linecké
Bezlepkové linecké
Bezlepkové linecké
Bramborový salát s jablky a...
Bramborový salát s...
Bramborový salát s jablky a...
Bramborový salát s jablky a...
Linecké indiánky s malinami
Linecké indiánky s...
Linecké indiánky s malinami
Linecké indiánky s malinami

Vánoční kokosový sněhulák

Co budete potřebovat

13 vajec
60 g cukru krupice
200 g cukru moučky
200 g polohrubé mouky
150 g salka
120 g másla
200 g bílé čokolády
20 g ztuženého rostlinného tuku Omega
100 g strouhaného kokosu
1 máslový věneček, sušenka
32 g bílého fondánu
5 g červeného potravinářského barviva
2 snítky čerstvého rozmarýnu
5 g žlutého potravinářského barviva
13 ks mini čokoládových čoček

Jak na to?

1. Troubu předehřejte na 100 °C.

2. U 1 vejce oddělte bílek od žloutku. Bílek s krupicovým cukrem šlehejte nejdříve ručně nad vodní párou. Když se cukr v bílku rozpustí a bílek začne bělat a pěnit, došlehejte robotem na vyšší otáčky.

3. Plech vyložte pečicím papírem a pomocí cukrářského sáčku vytvořte pusinky na klobouček. Dejte je sušit na 2 hodiny do trouby.

4. Na tělo připravte piškotové těsto. U 12 vajec rozdělte bílky a žloutky. Z bílků ušlehejte tuhý sníh, přidejte moučkový cukr a vyšlehejte do tuhé pěny. Zlehka vmíchejte žloutky a následně po částech prosátou mouku.

5. Těsto rozetřete na plech vyložený pečicím papírem, pečte 20 minut na 170 °C. Po 20 minutách zkuste špejlí, zda je piškot již propečený. Pokud špejle zůstala suchá, těsto vyndejte a nechte vychladnout.

6. Piškotové těsto rozdrobte do misky. Přidejte salko a změklé máslo. Vše promíchejte na tvárnou hmotu.

7. Z hmoty vytvarujte 3 koule od největší po nejmenší, na tácku dejte na 2 hodiny do mrazáku.

8. Nad vodní lázní rozehřejte bílou čokoládu spolu se ztuženým tukem.

9. V druhé misce mějte připravený nasypaný kokos. Z mrazáku vyndejte koule a jednu po druhé namočte do čokolády a následně ji hned obalte v kokosu. Dejte na tác ztuhnout.

10. Pak koule postupně postavte na sebe a propíchněte je shora naskrz špejlemi tak, aby držely. Mezi jednotlivé koule můžete také dát zbytek rozehřáté čokolády a tak je ještě lépe spojit.

11. Zbytkem čokolády také slepte věneček a pusinku na klobouček a přilepte ho na hlavu sněhulákovi.

12. Smíchejte 20 g fondánu s červeným potravinářským barvivem. Vyválejte z něj váleček a rozválejte ho na placku. Šálu můžete dekorovat hvězdičkami z 10 g bílého fondánu.

13. Do prostřední koule zapíchněte snítky rozmarýnu jako ruce.

14. Nakonec smíchejte 2 g fondánu se žlutým i červeným barvivem a získáte oranžovou. Vytvarujte mrkvičku a pomocí bílé čokolády ji připevněte.

15. Stejnou metodou přilepte drobné čokoládové čočky, díky kterým sněhulákovi vzniknou oči, pusa a knoflíky. Sněhuláka pak pro jistotu uchovejte v lednici, aby ztuhl.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vánoční kokosový sněhulák

Dezert Náročné Moučníky a koláče Vánoce Vegetariánské Videorecept Magazín 12/2020 Počet porcí: 1 kus
(0)

Co budete potřebovat

13 vajec
60 g cukru krupice
200 g cukru moučky
200 g polohrubé mouky
150 g salka
120 g másla
200 g bílé čokolády
20 g ztuženého rostlinného tuku Omega
100 g strouhaného kokosu
1 máslový věneček, sušenka
32 g bílého fondánu
5 g červeného potravinářského barviva
2 snítky čerstvého rozmarýnu
5 g žlutého potravinářského barviva
13 ks mini čokoládových čoček

Jak na to?

1. Troubu předehřejte na 100 °C.

2. U 1 vejce oddělte bílek od žloutku. Bílek s krupicovým cukrem šlehejte nejdříve ručně nad vodní párou. Když se cukr v bílku rozpustí a bílek začne bělat a pěnit, došlehejte robotem na vyšší otáčky.

3. Plech vyložte pečicím papírem a pomocí cukrářského sáčku vytvořte pusinky na klobouček. Dejte je sušit na 2 hodiny do trouby.

4. Na tělo připravte piškotové těsto. U 12 vajec rozdělte bílky a žloutky. Z bílků ušlehejte tuhý sníh, přidejte moučkový cukr a vyšlehejte do tuhé pěny. Zlehka vmíchejte žloutky a následně po částech prosátou mouku.

5. Těsto rozetřete na plech vyložený pečicím papírem, pečte 20 minut na 170 °C. Po 20 minutách zkuste špejlí, zda je piškot již propečený. Pokud špejle zůstala suchá, těsto vyndejte a nechte vychladnout.

6. Piškotové těsto rozdrobte do misky. Přidejte salko a změklé máslo. Vše promíchejte na tvárnou hmotu.

7. Z hmoty vytvarujte 3 koule od největší po nejmenší, na tácku dejte na 2 hodiny do mrazáku.

8. Nad vodní lázní rozehřejte bílou čokoládu spolu se ztuženým tukem.

9. V druhé misce mějte připravený nasypaný kokos. Z mrazáku vyndejte koule a jednu po druhé namočte do čokolády a následně ji hned obalte v kokosu. Dejte na tác ztuhnout.

10. Pak koule postupně postavte na sebe a propíchněte je shora naskrz špejlemi tak, aby držely. Mezi jednotlivé koule můžete také dát zbytek rozehřáté čokolády a tak je ještě lépe spojit.

11. Zbytkem čokolády také slepte věneček a pusinku na klobouček a přilepte ho na hlavu sněhulákovi.

12. Smíchejte 20 g fondánu s červeným potravinářským barvivem. Vyválejte z něj váleček a rozválejte ho na placku. Šálu můžete dekorovat hvězdičkami z 10 g bílého fondánu.

13. Do prostřední koule zapíchněte snítky rozmarýnu jako ruce.

14. Nakonec smíchejte 2 g fondánu se žlutým i červeným barvivem a získáte oranžovou. Vytvarujte mrkvičku a pomocí bílé čokolády ji připevněte.

15. Stejnou metodou přilepte drobné čokoládové čočky, díky kterým sněhulákovi vzniknou oči, pusa a knoflíky. Sněhuláka pak pro jistotu uchovejte v lednici, aby ztuhl.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Inspirujte se podobnými recepty

Tvarohová vánočka
Tvarohová vánočka
Tvarohová vánočka
Tvarohová vánočka
Bezlepkové linecké
Bezlepkové linecké
Bezlepkové linecké
Bezlepkové linecké
Bramborový salát s jablky a...
Bramborový salát s...
Bramborový salát s jablky a...
Bramborový salát s jablky a...
Linecké indiánky s malinami
Linecké indiánky s...
Linecké indiánky s malinami
Linecké indiánky s malinami

Inspirujte se podobnými recepty