×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Tykvovo-zázvorový džem

Další recepty a články

Balkánské špízy se salátkem
Balkánské špízy se...
Balkánské špízy se salátkem
Balkánské špízy se salátkem
Borůvkové smoothie s malinami
Borůvkové smoothie s...
Borůvkové smoothie s malinami
Borůvkové smoothie s malinami
Čerstvý pstruh s hráškovým...
Čerstvý pstruh s...
Čerstvý pstruh s hráškovým...
Čerstvý pstruh s hráškovým...
Česnečka s loštickými tvarůžky
Česnečka s...
Česnečka s loštickými tvarůžky
Česnečka s loštickými tvarůžky

Tykvovo-zázvorový džem

Co budete potřebovat

4 citrony
1,8 kg tykví nebo cuket, oloupaných a nakrájených na centimetrové kostky
1,8 kg želírovacího cukru
85 g čerstvého zázvoru, oloupaného a nasekaného nadrobno

Jak na to?

Z citronů škrabkou oloupejte kůru a vymačkejte z nich šťávu. Slupky a zrníčka nevyhazujte, ale zavažte je do pytlíčku z gázy nebo do síťky. Tykev dejte do velkého hrnce se 2 lžícemi citronové šťávy a přiveďte k varu. Snižte plamen na střední a za častého míchání vařte, dokud tykev nezprůhlední a nezměkne. Neměla by ale být kašovitá. Přidejte cukr, zbytek citronové šťávy, citronovou kůru, zázvor a síťku se zbytky citronu a vložte do směsi. Míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Přiveďte k varu a mírně vařte 10–15 minut, až tykev změkne a džem začne houstnout. Džem plňte do připravených sterilizovaných lahviček. Dopřejte mu odpočinek několik měsíců na chladném, tmavém místě, jeho chuť zintenzivní a vyzraje.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Tykvovo-zázvorový džem

Snadné Vaření Magazín 11/2015
(0)

Co budete potřebovat

4 citrony
1,8 kg tykví nebo cuket, oloupaných a nakrájených na centimetrové kostky
1,8 kg želírovacího cukru
85 g čerstvého zázvoru, oloupaného a nasekaného nadrobno

Jak na to?

Z citronů škrabkou oloupejte kůru a vymačkejte z nich šťávu. Slupky a zrníčka nevyhazujte, ale zavažte je do pytlíčku z gázy nebo do síťky. Tykev dejte do velkého hrnce se 2 lžícemi citronové šťávy a přiveďte k varu. Snižte plamen na střední a za častého míchání vařte, dokud tykev nezprůhlední a nezměkne. Neměla by ale být kašovitá. Přidejte cukr, zbytek citronové šťávy, citronovou kůru, zázvor a síťku se zbytky citronu a vložte do směsi. Míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Přiveďte k varu a mírně vařte 10–15 minut, až tykev změkne a džem začne houstnout. Džem plňte do připravených sterilizovaných lahviček. Dopřejte mu odpočinek několik měsíců na chladném, tmavém místě, jeho chuť zintenzivní a vyzraje.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Balkánské špízy se salátkem
Balkánské špízy se salátkem
Balkánské špízy se salátkem
Balkánské špízy se salátkem
Borůvkové smoothie s malinami
Borůvkové smoothie s malinami
Borůvkové smoothie s malinami
Borůvkové smoothie s malinami
Čerstvý pstruh s hráškovým...
Čerstvý pstruh s hráškovým...
Čerstvý pstruh s hráškovým...
Čerstvý pstruh s hráškovým...
Česnečka s loštickými tvarůžky
Česnečka s loštickými tvarůžky
Česnečka s loštickými tvarůžky
Česnečka s loštickými tvarůžky

Inspirujte se podobnými recepty