×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Tykvovo-zázvorový džem

Další recepty a články

Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem...
Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová...
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se...
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...

Tykvovo-zázvorový džem

Co budete potřebovat

4 citrony
1,8 kg tykví nebo cuket, oloupaných a nakrájených na centimetrové kostky
1,8 kg želírovacího cukru
85 g čerstvého zázvoru, oloupaného a nasekaného nadrobno

Jak na to?

Z citronů škrabkou oloupejte kůru a vymačkejte z nich šťávu. Slupky a zrníčka nevyhazujte, ale zavažte je do pytlíčku z gázy nebo do síťky. Tykev dejte do velkého hrnce se 2 lžícemi citronové šťávy a přiveďte k varu. Snižte plamen na střední a za častého míchání vařte, dokud tykev nezprůhlední a nezměkne. Neměla by ale být kašovitá. Přidejte cukr, zbytek citronové šťávy, citronovou kůru, zázvor a síťku se zbytky citronu a vložte do směsi. Míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Přiveďte k varu a mírně vařte 10–15 minut, až tykev změkne a džem začne houstnout. Džem plňte do připravených sterilizovaných lahviček. Dopřejte mu odpočinek několik měsíců na chladném, tmavém místě, jeho chuť zintenzivní a vyzraje.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Tykvovo-zázvorový džem

Snadné Vaření Magazín 11/2015
(0)

Co budete potřebovat

4 citrony
1,8 kg tykví nebo cuket, oloupaných a nakrájených na centimetrové kostky
1,8 kg želírovacího cukru
85 g čerstvého zázvoru, oloupaného a nasekaného nadrobno

Jak na to?

Z citronů škrabkou oloupejte kůru a vymačkejte z nich šťávu. Slupky a zrníčka nevyhazujte, ale zavažte je do pytlíčku z gázy nebo do síťky. Tykev dejte do velkého hrnce se 2 lžícemi citronové šťávy a přiveďte k varu. Snižte plamen na střední a za častého míchání vařte, dokud tykev nezprůhlední a nezměkne. Neměla by ale být kašovitá. Přidejte cukr, zbytek citronové šťávy, citronovou kůru, zázvor a síťku se zbytky citronu a vložte do směsi. Míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Přiveďte k varu a mírně vařte 10–15 minut, až tykev změkne a džem začne houstnout. Džem plňte do připravených sterilizovaných lahviček. Dopřejte mu odpočinek několik měsíců na chladném, tmavém místě, jeho chuť zintenzivní a vyzraje.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...

Inspirujte se podobnými recepty