×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Tykvovo-zázvorový džem
60 minut , Snadné , Vaření ,

Tykvovo-zázvorový džem

Co budu potřebovat

4 citrony
1,8 kg tykví nebo cuket, oloupaných a nakrájených na centimetrové kostky
1,8 kg želírovacího cukru
85 g čerstvého zázvoru, oloupaného a nasekaného nadrobno

Jak na to?

Z citronů škrabkou oloupejte kůru a vymačkejte z nich šťávu. Slupky a zrníčka nevyhazujte, ale zavažte je do pytlíčku z gázy nebo do síťky. Tykev dejte do velkého hrnce se 2 lžícemi citronové šťávy a přiveďte k varu. Snižte plamen na střední a za častého míchání vařte, dokud tykev nezprůhlední a nezměkne. Neměla by ale být kašovitá. Přidejte cukr, zbytek citronové šťávy, citronovou kůru, zázvor a síťku se zbytky citronu a vložte do směsi. Míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Přiveďte k varu a mírně vařte 10–15 minut, až tykev změkne a džem začne houstnout. Džem plňte do připravených sterilizovaných lahviček. Dopřejte mu odpočinek několik měsíců na chladném, tmavém místě, jeho chuť zintenzivní a vyzraje.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Bramborový salát s okurkou a koprem

    Saláty 45 minut
  • Bulgur s avokádem a rajčaty

    Hlavní chod 30 minut
  • Burger s trhaným vepřovým

    Maso 60 minut