×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Tutti fruttiřezy

Další recepty a články

Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na...
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a...
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s...
Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s řepou

Tutti fruttiřezy

Co budete potřebovat

340 g ovesných vloček
35 g strouhaného sušeného kokosu
2 hrsti sušených meruněk, nasekaných
165 g rozinek
1 malý sáček lískových oříšků, nasekaný
2 hrsti dýňových semínek
80 g másla
450 ml medu
mléko nebo jogurt k podávání

Jak na to?

1) Vločky a kokos promíchejte v míse. Přidejte meruňky, rozinky, oříšky i dýňová semínka. Máslo a med dejte do malého rendlíku a za stálého míchání přiveďte k varu. Vařte pět minut. Pozor: směs hodně prská!
2) Horkou směsí másla a medu přelijte sypkou směs a dobře promíchejte vařečkou. Pak směs přendejte na plech vyložený pečicím papírem a přitlačte ji ke dnu. Zakryjte archem pečicího papíru a znovu důkladně přitlačte.
3) Plech dejte na hodinu do ledničky, aby vše krásně ztuhlo. Těsně před podáváním nakrájejte plát na čtverečky a servírujte jako svačinku, ideálně se sklenicí mléka. Řezy uchovávejte raději v chladničce.
TIP - K řezům se perfektně hodí i lahodný bílý jogurt Activia od Danone.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Tutti fruttiřezy

Dezert Snadné Česká Magazín 11/2010
(0)

Co budete potřebovat

340 g ovesných vloček
35 g strouhaného sušeného kokosu
2 hrsti sušených meruněk, nasekaných
165 g rozinek
1 malý sáček lískových oříšků, nasekaný
2 hrsti dýňových semínek
80 g másla
450 ml medu
mléko nebo jogurt k podávání

Jak na to?

1) Vločky a kokos promíchejte v míse. Přidejte meruňky, rozinky, oříšky i dýňová semínka. Máslo a med dejte do malého rendlíku a za stálého míchání přiveďte k varu. Vařte pět minut. Pozor: směs hodně prská!
2) Horkou směsí másla a medu přelijte sypkou směs a dobře promíchejte vařečkou. Pak směs přendejte na plech vyložený pečicím papírem a přitlačte ji ke dnu. Zakryjte archem pečicího papíru a znovu důkladně přitlačte.
3) Plech dejte na hodinu do ledničky, aby vše krásně ztuhlo. Těsně před podáváním nakrájejte plát na čtverečky a servírujte jako svačinku, ideálně se sklenicí mléka. Řezy uchovávejte raději v chladničce.
TIP - K řezům se perfektně hodí i lahodný bílý jogurt Activia od Danone.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s řepou

Inspirujte se podobnými recepty