×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Třešňová marmeláda s levandulí

Další recepty a články

Nevařená černorybízová
Nevařená černorybízo...
Nevařená černorybízová
Nevařená černorybízová
Domácí borůvkový džem
Domácí borůvkový...
Domácí borůvkový džem
Domácí borůvkový džem
Jahodový džem s vanilkou
Jahodový džem s...
Jahodový džem s vanilkou
Jahodový džem s vanilkou
Rybízovo-jahodová zavařenina
Rybízovo-jahodová...
Rybízovo-jahodová zavařenina
Rybízovo-jahodová zavařenina

Třešňová marmeláda s levandulí

Tip do kuchyně

 

Vyzkoušejte i další zavařeniny, jako je například broskvový džem s rebarborou nebo jeden z nejoblíbenějších jahodový džem s vanilkou.

Co budete potřebovat

1 kg třešní
1 gelfix 3:1
350 g krupicového cukru
1 tabulka hořké čokolády
1 lžička kyseliny citronové
pár snítek levandule

Jak na to?

1) Třešně omyjte, nechte okapat v cedníku, a pak je vypeckujte. Dále je rozmixujte v robotu a přendejte do širšího hrnce.

2) Gelfix smíchejte se dvěma lžícemi cukru a vmíchejte do třešní.

3) Poté přiveďte třešně k varu a zhruba minutku povařte. Následně přisypte zbývající cukr, nalámanou nebo nastrouhanou čokoládu a kyselinu a vařte dalších 10 minut.

4) Do každé zavařovací sklenice dejte pár snítek čerstvé nebo sušené levandule, přelijte horkou zavařeninou, co nejpevněji uzavřete, otočte dnem vzhůru a nechte 5 minut stát.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Třešňová marmeláda s levandulí

Snídaně Snadné Česká Zavařeniny Vaření Zavařeniny
Průměrné hodnocení 3 (16)

Tip do kuchyně

 

Vyzkoušejte i další zavařeniny, jako je například broskvový džem s rebarborou nebo jeden z nejoblíbenějších jahodový džem s vanilkou.

Co budete potřebovat

1 kg třešní
1 gelfix 3:1
350 g krupicového cukru
1 tabulka hořké čokolády
1 lžička kyseliny citronové
pár snítek levandule

Jak na to?

1) Třešně omyjte, nechte okapat v cedníku, a pak je vypeckujte. Dále je rozmixujte v robotu a přendejte do širšího hrnce.

2) Gelfix smíchejte se dvěma lžícemi cukru a vmíchejte do třešní.

3) Poté přiveďte třešně k varu a zhruba minutku povařte. Následně přisypte zbývající cukr, nalámanou nebo nastrouhanou čokoládu a kyselinu a vařte dalších 10 minut.

4) Do každé zavařovací sklenice dejte pár snítek čerstvé nebo sušené levandule, přelijte horkou zavařeninou, co nejpevněji uzavřete, otočte dnem vzhůru a nechte 5 minut stát.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Nevařená černorybízová
Nevařená černorybízová
Nevařená černorybízová
Nevařená černorybízová
Domácí borůvkový džem
Domácí borůvkový džem
Domácí borůvkový džem
Domácí borůvkový džem
Jahodový džem s vanilkou
Jahodový džem s vanilkou
Jahodový džem s vanilkou
Jahodový džem s vanilkou
Rybízovo-jahodová zavařenina
Rybízovo-jahodová zavařenina
Rybízovo-jahodová zavařenina
Rybízovo-jahodová zavařenina

Inspirujte se podobnými recepty