Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

1 kg třešní
1 gelfix 3:1
350 g krupicového cukru
1 tabulka hořké čokolády
1 lžička kyseliny citronové
pár snítek levandule

Postup přípravy

1) Třešně omyjte, nechte okapat v cedníku, a pak je vypeckujte. Dále je rozmixujte v robotu a přendejte do širšího hrnce.

2) Gelfix smíchejte se dvěma lžícemi cukru a vmíchejte do třešní.

3) Poté přiveďte třešně k varu a zhruba minutku povařte. Následně přisypte zbývající cukr, nalámanou nebo nastrouhanou čokoládu a kyselinu a vařte dalších 10 minut.

4) Do každé zavařovací sklenice dejte pár snítek čerstvé nebo sušené levandule, přelijte horkou zavařeninou, co nejpevněji uzavřete, otočte dnem vzhůru a nechte 5 minut stát.

Pomohl vám recept?
63hodnocení3

Další videorecepty