1
Třešně omyjte, nechte okapat v cedníku, a pak je vypeckujte. Dále je rozmixujte v robotu a přendejte do širšího hrnce.
2
Gelfix smíchejte se dvěma lžícemi cukru a vmíchejte do třešní.
3
Poté přiveďte třešně k varu a zhruba minutku povařte. Následně přisypte zbývající cukr, nalámanou nebo nastrouhanou čokoládu a kyselinu a vařte dalších 10 minut.
4
Do každé zavařovací sklenice dejte pár snítek čerstvé nebo sušené levandule, přelijte horkou zavařeninou, co nejpevněji uzavřete, otočte dnem vzhůru a nechte 5 minut stát.
1
Třešně omyjte, nechte okapat v cedníku, a pak je vypeckujte. Dále je rozmixujte v robotu a přendejte do širšího hrnce.
2
Gelfix smíchejte se dvěma lžícemi cukru a vmíchejte do třešní.
3
Poté přiveďte třešně k varu a zhruba minutku povařte. Následně přisypte zbývající cukr, nalámanou nebo nastrouhanou čokoládu a kyselinu a vařte dalších 10 minut.
4
Do každé zavařovací sklenice dejte pár snítek čerstvé nebo sušené levandule, přelijte horkou zavařeninou, co nejpevněji uzavřete, otočte dnem vzhůru a nechte 5 minut stát.