
Třešňová lízátka

Snadné
31-45 minut
5/5
Ingredience
Složení 1 porcí
- Křehké těsto 400 g
- Lízátkové tyčky 20 ks
- Mouka hladká 1 hrs.
- Džem třešňový 580 g
- Vejce 1 ks
- Cukr hnědý 30 g
- Křehké těsto 400 g
- Lízátkové tyčky 20 ks
- Mouka hladká 1 hrs.
- Džem třešňový 580 g
- Vejce 1 ks
- Cukr hnědý 30 g
Příprava
- 1Troubu předehřejte na 220 °C. Těsto rozprostřete na pomoučněnou pracovní plochu a vykrajujte kolečka o průměru 6 cm. Kolečko přesuňte na plech vyložený pečicím papírem. Do středu jemně zamáčkněte lízátkovou tyčku či špejli, na ni navršte ½ lžičky třešňové náplně/ džemu a přikryjte dalším vykrojeným kolečkem. Okraje důkladně přimáčkněte vidličkou, hlavně okolo tyčky/špejle. Připravená lízátka potřete rozšlehaným vajíčkem a posypte hnědým cukrem. Pečte 15 minut dozlatova, před podáváním nechte vychladnout.
- 1Troubu předehřejte na 220 °C. Těsto rozprostřete na pomoučněnou pracovní plochu a vykrajujte kolečka o průměru 6 cm. Kolečko přesuňte na plech vyložený pečicím papírem. Do středu jemně zamáčkněte lízátkovou tyčku či špejli, na ni navršte ½ lžičky třešňové náplně/ džemu a přikryjte dalším vykrojeným kolečkem. Okraje důkladně přimáčkněte vidličkou, hlavně okolo tyčky/špejle. Připravená lízátka potřete rozšlehaným vajíčkem a posypte hnědým cukrem. Pečte 15 minut dozlatova, před podáváním nechte vychladnout.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.