Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Třešňová lízátka

Další recepty a články

Bazalkové pesto
Bazalkové pesto
Bazalkové pesto
Bazalkové pesto
Cannelloni plněné jarní...
Cannelloni plněné...
Cannelloni plněné jarní...
Cannelloni plněné jarní...
Carne asada rump steak s...
Carne asada rump...
Carne asada rump steak s...
Carne asada rump steak s...
Cavatappi à la arrabbiata
Cavatappi à la...
Cavatappi à la arrabbiata
Cavatappi à la arrabbiata

Třešňová lízátka

Co budete potřebovat

400 g hotového křehkého
těsta, rozváleného
hrstka mouky na posypání
pracovní plochy
20 lízátkových tyček či
namočených špejlí
580 g hotové třešňové
náplně nebo džemu
z následujícího receptu
1 rozšlehané vejce
30 g hnědého cukru

Jak na to?

Troubu předehřejte na 220 °C. Těsto rozprostřete na pomoučněnou pracovní plochu a vykrajujte kolečka o průměru 6 cm. Kolečko přesuňte na plech vyložený pečicím papírem. Do středu jemně zamáčkněte lízátkovou tyčku či špejli, na ni navršte ½ lžičky třešňové náplně/ džemu a přikryjte dalším vykrojeným kolečkem. Okraje důkladně přimáčkněte vidličkou, hlavně okolo tyčky/špejle. Připravená lízátka potřete rozšlehaným vajíčkem a posypte hnědým cukrem. Pečte 15 minut dozlatova, před podáváním nechte vychladnout.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Třešňová lízátka

Snadné Magazín 7-8/2015
Průměrné hodnocení 5 (2)

Co budete potřebovat

400 g hotového křehkého
těsta, rozváleného
hrstka mouky na posypání
pracovní plochy
20 lízátkových tyček či
namočených špejlí
580 g hotové třešňové
náplně nebo džemu
z následujícího receptu
1 rozšlehané vejce
30 g hnědého cukru

Jak na to?

Troubu předehřejte na 220 °C. Těsto rozprostřete na pomoučněnou pracovní plochu a vykrajujte kolečka o průměru 6 cm. Kolečko přesuňte na plech vyložený pečicím papírem. Do středu jemně zamáčkněte lízátkovou tyčku či špejli, na ni navršte ½ lžičky třešňové náplně/ džemu a přikryjte dalším vykrojeným kolečkem. Okraje důkladně přimáčkněte vidličkou, hlavně okolo tyčky/špejle. Připravená lízátka potřete rozšlehaným vajíčkem a posypte hnědým cukrem. Pečte 15 minut dozlatova, před podáváním nechte vychladnout.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Bazalkové pesto
Bazalkové pesto
Bazalkové pesto
Bazalkové pesto
Cannelloni plněné jarní...
Cannelloni plněné jarní...
Cannelloni plněné jarní...
Cannelloni plněné jarní...
Carne asada rump steak s...
Carne asada rump steak s...
Carne asada rump steak s...
Carne asada rump steak s...
Cavatappi à la arrabbiata
Cavatappi à la arrabbiata
Cavatappi à la arrabbiata
Cavatappi à la arrabbiata

Inspirujte se podobnými recepty