×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Třešňová lízátka

Další recepty a články

Banánový shake
Banánový shake
Banánový shake
Banánový shake
Barevný salát s vařeným vejcem
Barevný salát s...
Barevný salát s vařeným vejcem
Barevný salát s vařeným vejcem
Bezmasá fit nádivka
Bezmasá fit nádivka
Bezmasá fit nádivka
Bezmasá fit nádivka
Bramborový salát s jogurtovou...
Bramborový salát s...
Bramborový salát s jogurtovou...
Bramborový salát s jogurtovou...

Třešňová lízátka

Co budete potřebovat

400 g hotového křehkého
těsta, rozváleného
hrstka mouky na posypání
pracovní plochy
20 lízátkových tyček či
namočených špejlí
580 g hotové třešňové
náplně nebo džemu
z následujícího receptu
1 rozšlehané vejce
30 g hnědého cukru

Jak na to?

Troubu předehřejte na 220 °C. Těsto rozprostřete na pomoučněnou pracovní plochu a vykrajujte kolečka o průměru 6 cm. Kolečko přesuňte na plech vyložený pečicím papírem. Do středu jemně zamáčkněte lízátkovou tyčku či špejli, na ni navršte ½ lžičky třešňové náplně/ džemu a přikryjte dalším vykrojeným kolečkem. Okraje důkladně přimáčkněte vidličkou, hlavně okolo tyčky/špejle. Připravená lízátka potřete rozšlehaným vajíčkem a posypte hnědým cukrem. Pečte 15 minut dozlatova, před podáváním nechte vychladnout.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Třešňová lízátka

Snadné Magazín 7-8/2015
Průměrné hodnocení 5 (2)

Co budete potřebovat

400 g hotového křehkého
těsta, rozváleného
hrstka mouky na posypání
pracovní plochy
20 lízátkových tyček či
namočených špejlí
580 g hotové třešňové
náplně nebo džemu
z následujícího receptu
1 rozšlehané vejce
30 g hnědého cukru

Jak na to?

Troubu předehřejte na 220 °C. Těsto rozprostřete na pomoučněnou pracovní plochu a vykrajujte kolečka o průměru 6 cm. Kolečko přesuňte na plech vyložený pečicím papírem. Do středu jemně zamáčkněte lízátkovou tyčku či špejli, na ni navršte ½ lžičky třešňové náplně/ džemu a přikryjte dalším vykrojeným kolečkem. Okraje důkladně přimáčkněte vidličkou, hlavně okolo tyčky/špejle. Připravená lízátka potřete rozšlehaným vajíčkem a posypte hnědým cukrem. Pečte 15 minut dozlatova, před podáváním nechte vychladnout.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Banánový shake
Banánový shake
Banánový shake
Banánový shake
Barevný salát s vařeným vejcem
Barevný salát s vařeným vejcem
Barevný salát s vařeným vejcem
Barevný salát s vařeným vejcem
Bezmasá fit nádivka
Bezmasá fit nádivka
Bezmasá fit nádivka
Bezmasá fit nádivka
Bramborový salát s jogurtovou...
Bramborový salát s jogurtovou...
Bramborový salát s jogurtovou...
Bramborový salát s jogurtovou...

Inspirujte se podobnými recepty