×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Třešňová lízátka

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová...
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Třešňová lízátka

Co budete potřebovat

400 g hotového křehkého
těsta, rozváleného
hrstka mouky na posypání
pracovní plochy
20 lízátkových tyček či
namočených špejlí
580 g hotové třešňové
náplně nebo džemu
z následujícího receptu
1 rozšlehané vejce
30 g hnědého cukru

Jak na to?

Troubu předehřejte na 220 °C. Těsto rozprostřete na pomoučněnou pracovní plochu a vykrajujte kolečka o průměru 6 cm. Kolečko přesuňte na plech vyložený pečicím papírem. Do středu jemně zamáčkněte lízátkovou tyčku či špejli, na ni navršte ½ lžičky třešňové náplně/ džemu a přikryjte dalším vykrojeným kolečkem. Okraje důkladně přimáčkněte vidličkou, hlavně okolo tyčky/špejle. Připravená lízátka potřete rozšlehaným vajíčkem a posypte hnědým cukrem. Pečte 15 minut dozlatova, před podáváním nechte vychladnout.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Třešňová lízátka

Snadné Magazín 7-8/2015
Průměrné hodnocení 5 (2)

Co budete potřebovat

400 g hotového křehkého
těsta, rozváleného
hrstka mouky na posypání
pracovní plochy
20 lízátkových tyček či
namočených špejlí
580 g hotové třešňové
náplně nebo džemu
z následujícího receptu
1 rozšlehané vejce
30 g hnědého cukru

Jak na to?

Troubu předehřejte na 220 °C. Těsto rozprostřete na pomoučněnou pracovní plochu a vykrajujte kolečka o průměru 6 cm. Kolečko přesuňte na plech vyložený pečicím papírem. Do středu jemně zamáčkněte lízátkovou tyčku či špejli, na ni navršte ½ lžičky třešňové náplně/ džemu a přikryjte dalším vykrojeným kolečkem. Okraje důkladně přimáčkněte vidličkou, hlavně okolo tyčky/špejle. Připravená lízátka potřete rozšlehaným vajíčkem a posypte hnědým cukrem. Pečte 15 minut dozlatova, před podáváním nechte vychladnout.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Inspirujte se podobnými recepty