×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Tousty s modrým sýrem a karamelizovanou cibulí

Další recepty a články

V medu pečená petržel s...
V medu pečená...
V medu pečená petržel s...
V medu pečená petržel s...
Lotrinský koláč
Lotrinský koláč
Lotrinský koláč
Lotrinský koláč
Salát se sýrem s modrou plísní...
Salát se sýrem s...
Salát se sýrem s modrou plísní...
Salát se sýrem s modrou plísní...
Paštika z kuřecích jater
Paštika z kuřecích...
Paštika z kuřecích jater
Paštika z kuřecích jater

Tousty s modrým sýrem a karamelizovanou cibulí

Co budete potřebovat

2 velké ciabatty, nakrájené na plátky (260 g pečiva)
90 g karamelizované cibulky – viz tip pod receptem
1 jablko Granny Smith, tence pokrájené na půlkolečka
1 lžíce olivového oleje
20 g másla
200 g sýru s modrou plísní, nakrájeného na trojúhelníčky
hladkolistá petrželka a čerstvě mletý černý pepř na ozdobu

Jak na to?

Plátky ciabatty rozložte na pracovní ploše, rozdělte na ně karamelizovanou cibulku a půlkolečka jablek. Olej a máslo rozpalte v pánvi s nepřilnavým povrchem, přidejte tousty – jablkem dospod a jednu dvě minuty opékejte, otočte a po dvou minutách vyjměte. Ozdobte modrým sýrem a podávejte zasypané petrželkou s čerstvě namletým pepřem.
Tip - Na karamelizovanou cibulku deset minut opékejte tenká kolečka ze dvou cibulí na velké lžíci másla. V polovině přidejte jednu lžíci cukru, na závěr ochuťte solí a pepřem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Tousty s modrým sýrem a karamelizovanou cibulí

Předkrm Velmi snadné Francouzská Magazín 12/2011
Průměrné hodnocení 5 (2)

Co budete potřebovat

2 velké ciabatty, nakrájené na plátky (260 g pečiva)
90 g karamelizované cibulky – viz tip pod receptem
1 jablko Granny Smith, tence pokrájené na půlkolečka
1 lžíce olivového oleje
20 g másla
200 g sýru s modrou plísní, nakrájeného na trojúhelníčky
hladkolistá petrželka a čerstvě mletý černý pepř na ozdobu

Jak na to?

Plátky ciabatty rozložte na pracovní ploše, rozdělte na ně karamelizovanou cibulku a půlkolečka jablek. Olej a máslo rozpalte v pánvi s nepřilnavým povrchem, přidejte tousty – jablkem dospod a jednu dvě minuty opékejte, otočte a po dvou minutách vyjměte. Ozdobte modrým sýrem a podávejte zasypané petrželkou s čerstvě namletým pepřem.
Tip - Na karamelizovanou cibulku deset minut opékejte tenká kolečka ze dvou cibulí na velké lžíci másla. V polovině přidejte jednu lžíci cukru, na závěr ochuťte solí a pepřem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

V medu pečená petržel s...
V medu pečená petržel s...
V medu pečená petržel s...
V medu pečená petržel s...
Lotrinský koláč
Lotrinský koláč
Lotrinský koláč
Lotrinský koláč
Salát se sýrem s modrou plísní...
Salát se sýrem s modrou plísní...
Salát se sýrem s modrou plísní...
Salát se sýrem s modrou plísní...
Paštika z kuřecích jater
Paštika z kuřecích jater
Paštika z kuřecích jater
Paštika z kuřecích jater

Inspirujte se podobnými recepty