×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Teplý tuňákový salát
15 minut , Velmi snadné , Středomořská , Saláty ,

Teplý tuňákový salát

Co budu potřebovat

650 g malých nových brambor
2 lžíce bazalkového pesta
4 lžíce olivového oleje (může být i od tuňáka)
175 g tuňáka v olivovém oleji
200 g zelených fazolek
2 hrsti baby špenátu
8 cherry rajčat, přepůlených

Jak na to?

Brambory omyjte, dejte do vroucí vody a vařte patnáct minut zcela doměkka. Mezitím smíchejte pesto s olejem a tuňáka nechte okapat. Pak jej vidličkou rozdělte na jednotlivé kousky. Na poslední tři minuty přidejte k bramborám fazolky. Poté obojí sceďte a pořádně osušte. Dejte do salátové mísy. Přisypte špenát (krásně se ohřeje od brambor a fazolí), osolte a opepřete, vmíchejte rajčata i tuňáka a pokapejte olejem s pestem.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Salát s medovým dresinkem

    Saláty 15 minut
  • Teplý salát s uzenou makrelou

    Saláty 45 minut
  • Avokádový salát

    Saláty 15 minut