×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Telecí krk pečený na šalvěji a česneku

Další recepty a články

Boloňské špagety, které...
Boloňské špagety,...
Boloňské špagety, které...
Boloňské špagety, které...
Lasagne
Lasagne
Lasagne
Lasagne
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...

Telecí krk pečený na šalvěji a česneku

Co budete potřebovat

1,2 kg telecího krku
olivový olej na potření
sůl a pepř
1 palice česneku, přepůlená
pár snítek čerstvého oregana
pár snítek čerstvého rozmarýnu
1 svazek šalvěje
250 ml kuřecího vývaru
250 ml suchého bílého vína

Jak na to?

Troubu předehřejte na 160 °C. Na plotně zahřejte těžký, nejlépe litinový pekáček s pokličkou. Telecí krk ze všech stran osolte, opepřete a potřete olivovým olejem. Pak maso zprudka ze všech stran opečte v pekáčku, přidejte k němu česnek, oregano, rozmarýn, šalvěj, přilijte vývar, víno a 250 ml vody a přiveďte k varu. Přiklopené pečte minimálně 3 hodiny. Během pečení maso podlévejte a otáčejte. Podávejte nakrájené na plátky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Telecí krk pečený na šalvěji a česneku

Náročné Česká Pečení Oregano , Rozmarýn Magazín 4/2012
Průměrné hodnocení 3 (23)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Co budete potřebovat

1,2 kg telecího krku
olivový olej na potření
sůl a pepř
1 palice česneku, přepůlená
pár snítek čerstvého oregana
pár snítek čerstvého rozmarýnu
1 svazek šalvěje
250 ml kuřecího vývaru
250 ml suchého bílého vína

Jak na to?

Troubu předehřejte na 160 °C. Na plotně zahřejte těžký, nejlépe litinový pekáček s pokličkou. Telecí krk ze všech stran osolte, opepřete a potřete olivovým olejem. Pak maso zprudka ze všech stran opečte v pekáčku, přidejte k němu česnek, oregano, rozmarýn, šalvěj, přilijte vývar, víno a 250 ml vody a přiveďte k varu. Přiklopené pečte minimálně 3 hodiny. Během pečení maso podlévejte a otáčejte. Podávejte nakrájené na plátky.

Další recepty a články

Boloňské špagety, které...
Boloňské špagety, které...
Boloňské špagety, které...
Boloňské špagety, které...
Lasagne
Lasagne
Lasagne
Lasagne
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s květináčem
sleva 39 %
15 bodů + 5990 bez bodů 9990

set samozavlažovacího květináče, substrátu a semínek dle výběru
bazalka / oregano / rozmarýn
tymián / majoránka

Jmenovka
zapichovací
3 ks v balení
sleva 66 %
15 bodů + 1990 bez bodů 59

k popsání a označení rostlin
na záhonku či v květináčích

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.