Telecí krk pečený na šalvěji a česneku
Co budete potřebovat
Jak na to?
Troubu předehřejte na 160 °C. Na plotně zahřejte těžký, nejlépe litinový pekáček s pokličkou. Telecí krk ze všech stran osolte, opepřete a potřete olivovým olejem. Pak maso zprudka ze všech stran opečte v pekáčku, přidejte k němu česnek, oregano, rozmarýn, šalvěj, přilijte vývar, víno a 250 ml vody a přiveďte k varu. Přiklopené pečte minimálně 3 hodiny. Během pečení maso podlévejte a otáčejte. Podávejte nakrájené na plátky.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Telecí krk pečený na šalvěji a česneku
Co budete potřebovat
Jak na to?
Troubu předehřejte na 160 °C. Na plotně zahřejte těžký, nejlépe litinový pekáček s pokličkou. Telecí krk ze všech stran osolte, opepřete a potřete olivovým olejem. Pak maso zprudka ze všech stran opečte v pekáčku, přidejte k němu česnek, oregano, rozmarýn, šalvěj, přilijte vývar, víno a 250 ml vody a přiveďte k varu. Přiklopené pečte minimálně 3 hodiny. Během pečení maso podlévejte a otáčejte. Podávejte nakrájené na plátky.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio