×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Telecí krk pečený na šalvěji a česneku

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk...
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Telecí krk pečený na šalvěji a česneku

Co budete potřebovat

1,2 kg telecího krku
olivový olej na potření
sůl a pepř
1 palice česneku, přepůlená
pár snítek čerstvého oregana
pár snítek čerstvého rozmarýnu
1 svazek šalvěje
250 ml kuřecího vývaru
250 ml suchého bílého vína

Jak na to?

Troubu předehřejte na 160 °C. Na plotně zahřejte těžký, nejlépe litinový pekáček s pokličkou. Telecí krk ze všech stran osolte, opepřete a potřete olivovým olejem. Pak maso zprudka ze všech stran opečte v pekáčku, přidejte k němu česnek, oregano, rozmarýn, šalvěj, přilijte vývar, víno a 250 ml vody a přiveďte k varu. Přiklopené pečte minimálně 3 hodiny. Během pečení maso podlévejte a otáčejte. Podávejte nakrájené na plátky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Telecí krk pečený na šalvěji a česneku

Náročné Česká Pečení Magazín 4/2012
Průměrné hodnocení 3 (22)

Co budete potřebovat

1,2 kg telecího krku
olivový olej na potření
sůl a pepř
1 palice česneku, přepůlená
pár snítek čerstvého oregana
pár snítek čerstvého rozmarýnu
1 svazek šalvěje
250 ml kuřecího vývaru
250 ml suchého bílého vína

Jak na to?

Troubu předehřejte na 160 °C. Na plotně zahřejte těžký, nejlépe litinový pekáček s pokličkou. Telecí krk ze všech stran osolte, opepřete a potřete olivovým olejem. Pak maso zprudka ze všech stran opečte v pekáčku, přidejte k němu česnek, oregano, rozmarýn, šalvěj, přilijte vývar, víno a 250 ml vody a přiveďte k varu. Přiklopené pečte minimálně 3 hodiny. Během pečení maso podlévejte a otáčejte. Podávejte nakrájené na plátky.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat