×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Telecí krk pečený na šalvěji a česneku

Další recepty a články

Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké...
Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Grilovaný hermelín se slaninou
Grilovaný hermelín...
Grilovaný hermelín se slaninou
Grilovaný hermelín se slaninou
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo

Telecí krk pečený na šalvěji a česneku

Co budete potřebovat

1,2 kg telecího krku
olivový olej na potření
sůl a pepř
1 palice česneku, přepůlená
pár snítek čerstvého oregana
pár snítek čerstvého rozmarýnu
1 svazek šalvěje
250 ml kuřecího vývaru
250 ml suchého bílého vína

Jak na to?

Troubu předehřejte na 160 °C. Na plotně zahřejte těžký, nejlépe litinový pekáček s pokličkou. Telecí krk ze všech stran osolte, opepřete a potřete olivovým olejem. Pak maso zprudka ze všech stran opečte v pekáčku, přidejte k němu česnek, oregano, rozmarýn, šalvěj, přilijte vývar, víno a 250 ml vody a přiveďte k varu. Přiklopené pečte minimálně 3 hodiny. Během pečení maso podlévejte a otáčejte. Podávejte nakrájené na plátky.

Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Telecí krk pečený na šalvěji a česneku

Náročné Česká Pečení Magazín 4/2012
Průměrné hodnocení 3.3 (19)

Co budete potřebovat

1,2 kg telecího krku
olivový olej na potření
sůl a pepř
1 palice česneku, přepůlená
pár snítek čerstvého oregana
pár snítek čerstvého rozmarýnu
1 svazek šalvěje
250 ml kuřecího vývaru
250 ml suchého bílého vína

Jak na to?

Troubu předehřejte na 160 °C. Na plotně zahřejte těžký, nejlépe litinový pekáček s pokličkou. Telecí krk ze všech stran osolte, opepřete a potřete olivovým olejem. Pak maso zprudka ze všech stran opečte v pekáčku, přidejte k němu česnek, oregano, rozmarýn, šalvěj, přilijte vývar, víno a 250 ml vody a přiveďte k varu. Přiklopené pečte minimálně 3 hodiny. Během pečení maso podlévejte a otáčejte. Podávejte nakrájené na plátky.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Grilovaný hermelín se slaninou
Grilovaný hermelín se slaninou
Grilovaný hermelín se slaninou
Grilovaný hermelín se slaninou
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo

Inspirujte se podobnými recepty