Tchajwanský telecí pupek

Velmi snadné
Více než 60 minut
5/5
Asijská
Grilování
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Telecí pupek 400 g
- Sojová omáčka 3 plž
- Cukr krupicový
- Pepř
- Sůl
- Cibulka jarní 1 svaz.
- Olej slunečnicový 1 plž
- Telecí pupek 400 g
- Sojová omáčka 3 plž
- Cukr krupicový
- Pepř
- Sůl
- Cibulka jarní 1 svaz.
- Olej slunečnicový 1 plž
Příprava
- 1Nakrájejte 400 g telecího pupku na kusy cca 3 × 3 cm a dejte je do mísy. Postupně k masu přimíchejte všechny ingredience kromě jarní cibulky, lehce osolte (pozor, opravdu jen špetkou soli, sójová omáčka je sama o sobě hodně slaná), opepřete a nechte v lednici ideálně přes noc.
- 2Přes noc, nebo alespoň několik hodin před grilováním si namočte bambusová napichovátka do vody, aby na grilu nezačala hořet. Před grilováním si bílé části jarní cibulky nakrájejte napůl, následně napichujte střídavě pupek a cibulku na špízky a grilujte.
- 1Nakrájejte 400 g telecího pupku na kusy cca 3 × 3 cm a dejte je do mísy. Postupně k masu přimíchejte všechny ingredience kromě jarní cibulky, lehce osolte (pozor, opravdu jen špetkou soli, sójová omáčka je sama o sobě hodně slaná), opepřete a nechte v lednici ideálně přes noc.
- 2Přes noc, nebo alespoň několik hodin před grilováním si namočte bambusová napichovátka do vody, aby na grilu nezačala hořet. Před grilováním si bílé části jarní cibulky nakrájejte napůl, následně napichujte střídavě pupek a cibulku na špízky a grilujte.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.