Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyŠvýcarské sýrové kuličky gougéres
Albert logoAlbert logo
  • Švýcarské sýrové kuličky gougéres
Švýcarské sýrové kuličky gougéres

Švýcarské sýrové kuličky gougéres

Snadné
46-60 minut
0/5
Světová kuchyně
Párty
Svačina

Ingredience1 porce

1 porcí
  • Máslo 130 g
  • Mléko plnotučné 260 ml
  • Vejce 4 ks
  • Mouka hladká 200 g
  • Sýr Gruyère 130 g
  • Máslo 130 g
  • Mléko plnotučné 260 ml
  • Vejce 4 ks
  • Mouka hladká 200 g
  • Sýr Gruyère 130 g

Příprava

1
V hrnci s vyšším dnem zahřejte 260 ml mléka, 100 ml vody a 130 g másla. Když se máslo rozpustí, přisypte 200 g hladké mouky. Důkladně míchejte, dokud se všechny suroviny nespojí a těsto se nezačne odlepovat od stěn hrnce. Odstavte, nechte za občasného promíchání 10 minut vychladnout a pak postupně přidávejte 4 vejce, jedno po druhém. Nakonec vsypte 130 g najemno nastrouhaného sýra.
2
Těsto přendejte do zdobicího sáčku s hladkou tryskou a na plech vyložený pečicím papírem vytlačujte bochánky o velikosti většího ořechu. Při pečení zvětší svůj objem, nechte mezi nimi proto mírné rozestupy.
3
Vložte do trouby předehřáté na 200 °C a pečte 15 minut, pak teplotu snižte na 180 °C a ještě 15 minut dopečte dozlatova. Troubu během pečení neotvírejte.
4
Nechte vychladnout a podávejte. To pravé zobání k hokejovému zápasu je na stole! Dobrou chuť.
1
V hrnci s vyšším dnem zahřejte 260 ml mléka, 100 ml vody a 130 g másla. Když se máslo rozpustí, přisypte 200 g hladké mouky. Důkladně míchejte, dokud se všechny suroviny nespojí a těsto se nezačne odlepovat od stěn hrnce. Odstavte, nechte za občasného promíchání 10 minut vychladnout a pak postupně přidávejte 4 vejce, jedno po druhém. Nakonec vsypte 130 g najemno nastrouhaného sýra.
2
Těsto přendejte do zdobicího sáčku s hladkou tryskou a na plech vyložený pečicím papírem vytlačujte bochánky o velikosti většího ořechu. Při pečení zvětší svůj objem, nechte mezi nimi proto mírné rozestupy.
3
Vložte do trouby předehřáté na 200 °C a pečte 15 minut, pak teplotu snižte na 180 °C a ještě 15 minut dopečte dozlatova. Troubu během pečení neotvírejte.
4
Nechte vychladnout a podávejte. To pravé zobání k hokejovému zápasu je na stole! Dobrou chuť.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 17.04.2024 do 23.04.2024

Platný ještě 8 dní

Od 24.04.2024 do 30.04.2024

Platný ještě 15 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě dnes

Od 17.04.2024 do 23.04.2024

Platný ještě 8 dní

Od 24.04.2024 do 30.04.2024

Platný ještě 15 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.