1
Sušené švestky spařte horkou vodou, vodu slijte, švestky vložte natěsno do zavařovací sklenice a zalijte rumem tak, aby švestky byly zcela zakryty.
2
Sklenici uzavřete a vložte do lednice na 24 hodin.
3
Marinované švestky vyskládejte na plech opatřený pečicím papírem, každou obalte v malém kousku slaniny, propíchněte párátkem a pečte na 180 °C 10 minut, dokud slanina nezezlátne.
4
Podávejte teplé jako pohoštění, ideální pro vánoční pohodu.
1
Sušené švestky spařte horkou vodou, vodu slijte, švestky vložte natěsno do zavařovací sklenice a zalijte rumem tak, aby švestky byly zcela zakryty.
2
Sklenici uzavřete a vložte do lednice na 24 hodin.
3
Marinované švestky vyskládejte na plech opatřený pečicím papírem, každou obalte v malém kousku slaniny, propíchněte párátkem a pečte na 180 °C 10 minut, dokud slanina nezezlátne.
4
Podávejte teplé jako pohoštění, ideální pro vánoční pohodu.