×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Sušenky s kousky čokolády

Další recepty a články

Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Palačinky s čerstvými jahodami
Palačinky s...
Palačinky s čerstvými jahodami
Palačinky s čerstvými jahodami

Sušenky s kousky čokolády

Co budete potřebovat

150 g másla, změklého + na vytření
150 g třtinového cukru
1 velké vejce
250 g hladké mouky
1 sáček vanilkového pudinku v prášku
– připravovaného zastudena
1 lžička jedlé sody
špetka soli
150 g nasekané čokolády

Jak na to?

Prošlehejte máslo, cukr a vejce do krémové pěny; trvá to asi 4 minuty. Přidejte mouku, pudinkový prášek, sodu, sůl a ještě minutu šlehejte. Potom přimíchejte kousky čokolády. Na válu nebo pracovní desce vytvarujte kuličky velké jako vlašský ořech. Hotové kuličky přetáhněte potravinářskou fólií a dejte je aspoň na 2 hodiny vychladit do lednice. Předehřejte troubu na 180 °C. Plech vyložte pečicím papírem a potřete ho máslem. Pokládejte na něj v dostatečných rozestupech kuličky, které se při pečení rozjedou na placičky. Pečte asi 11 minut, až okraje začnou zlátnout, ale prostředek může zůstat ještě trochu měkčí. Dávejte pozor, abyste sušenky nepřepekli. Po upečení je nechte chvíli chladnout na plechu, jsou křehké, ale až vychladnou, zpevní.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Sušenky s kousky čokolády

Dezert Snadné Česká Sladká jídla Magazín 1/2015
Průměrné hodnocení 4 (53)

Co budete potřebovat

150 g másla, změklého + na vytření
150 g třtinového cukru
1 velké vejce
250 g hladké mouky
1 sáček vanilkového pudinku v prášku
– připravovaného zastudena
1 lžička jedlé sody
špetka soli
150 g nasekané čokolády

Jak na to?

Prošlehejte máslo, cukr a vejce do krémové pěny; trvá to asi 4 minuty. Přidejte mouku, pudinkový prášek, sodu, sůl a ještě minutu šlehejte. Potom přimíchejte kousky čokolády. Na válu nebo pracovní desce vytvarujte kuličky velké jako vlašský ořech. Hotové kuličky přetáhněte potravinářskou fólií a dejte je aspoň na 2 hodiny vychladit do lednice. Předehřejte troubu na 180 °C. Plech vyložte pečicím papírem a potřete ho máslem. Pokládejte na něj v dostatečných rozestupech kuličky, které se při pečení rozjedou na placičky. Pečte asi 11 minut, až okraje začnou zlátnout, ale prostředek může zůstat ještě trochu měkčí. Dávejte pozor, abyste sušenky nepřepekli. Po upečení je nechte chvíli chladnout na plechu, jsou křehké, ale až vychladnou, zpevní.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Palačinky s čerstvými jahodami
Palačinky s čerstvými jahodami
Palačinky s čerstvými jahodami
Palačinky s čerstvými jahodami

Inspirujte se podobnými recepty