×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Šunka s marmeládovou glazurou
nad 60 minut , Hlavní chod , Velmi snadné , Anglická ,

Šunka s marmeládovou glazurou

Co budu potřebovat

340 g pomerančové marmelády
90 g medu
125 ml pomerančového džusu
1 Vánoční kýta
hřebíčky

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. Marmeládu, med a pomerančový džus promíchejte v rendlíku, přiveďte k varu a vařte asi 5–7 minut do zhoustnutí. Nechte lehce zchladnout. Vrchní část Vánoční kýty nařezejte do mřížky vytvářející malé kosočtverce. Do každého zapíchněte jeden hřebíček, potřete pomerančovo-medovou marinádou a dejte na mřížku v pekáči. Pečte 40–50 minut, každých deset minut potírejte zbylou či vypečenou marinádou.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Hrachová polévka

    Polévka nad 60 minut
  • Houbový kuba s praženými ořechy podle babičky

    Vegetariánské 45 minut
  • Vinná klobása s křenovou kaší

    Hlavní chod 60 minut