Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Sumeček s dýňovou kaší

Sumeček s dýňovou kaší

Ingredience

700 g máslové dýně
300 g brambor typu C
1 lžíce olivového oleje
50 g másla
100 ml kokosového mléka
sůl
pepř
2 lžíce strouhaného kokosu
2 lžíce dýňových semínek
600 g filetů sumečka
15 g řeřichy
1 hrst čerstvé petrželky

Postup přípravy

1. Omyté dýně oloupejte, rozpulte a vydlabejte semínka. Omyté brambory oloupejte. Dýni i brambory nakrájejte na přibližně stejně velké kostky.
2. V hrnci rozehřejte olivový olej s 25 g másla, vsypte zeleninu a 5 minut opékejte. Zalijte vodou tak, aby zelenina byla ponořená, přiveďte k varu a vařte 15 minut doměkka. Zeleninu slijte, vlijte kokosové mléko, rozmixujte na pyré, osolte a opepřete.
3. Kokos a dýňová semínka opečte nasucho na pánvi a dejte stranou.
4. Filety sumečka osolte a opepřete. Na pánvi rozehřejte zbylé máslo a filety opečte z obou stran 5 minut.
5. Rybu podávejte s dýňovým pyré, ozdobte praženými dýňovými semínky a kokosem. Zasypte řeřichou a snítkami petrželky.

Pomohl vám recept?
13hodnocení3

Další videorecepty