Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

400 g špaget BASIC
sůl
1 balení ricotty
hobliny parmazánu a lístky bazalky
na ozdobení
Na pesto
½ hrnku čerstvé bazalky AQ
2–5 stroužků česneku AQ
¼ hrnku loupaných mandlí
¼ hrnku strouhaného parmazánu
2 lžíce citronové šťávy + klínky citronu
2 lžíce panenského olivového oleje

Postup přípravy

Nechte se inspirovat italskou klasikou a připravte si špagety s domácím bazalkovým pestem a hoblinkami parmazánu.

1) Bazalku, česnek, mandle a parmazán pomocí tyčového mixéru rozmixujte, přidejte citronovou šťávu, olej a mixujte dohladka.

2) Těstoviny uvařte v osolené vodě podle návodu na obalu al dente.

3) Pesto smíchejte v míse s ricottou, podle potřeby nařeďte pár lžícemi vody z těstovin.

4) Těstoviny sceďte a promíchejte s ricottovou směsí.

5) Rozdělte na talíře a podávejte ozdobené parmazánem a bazalkou, s klínky citronu.

Pomohl vám recept?
22hodnocení4

Další videorecepty