×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Špagety s domácím bazalkovým pestem a hoblinkami parmazánu

Další recepty a články

Špagety s pestem a tuňákovými...
Špagety s pestem a...
Špagety s pestem a tuňákovými...
Špagety s pestem a tuňákovými...
Tyčinky z listového těsta s...
Tyčinky z listového...
Tyčinky z listového těsta s...
Tyčinky z listového těsta s...
Medové těstoviny s čerstvými...
Medové těstoviny s...
Medové těstoviny s čerstvými...
Medové těstoviny s čerstvými...
Pečené řepy s bazalkou a...
Pečené řepy s...
Pečené řepy s bazalkou a...
Pečené řepy s bazalkou a...

Špagety s domácím bazalkovým pestem a hoblinkami parmazánu

Tip do kuchyně

 

Vyzkoušejte i jiné sýry kromě parmazánu - například pecorino.

Co budete potřebovat

400 g špaget BASIC
sůl
1 balení ricotty
hobliny parmazánu a lístky bazalky
na ozdobení
Na pesto
½ hrnku čerstvé bazalky AQ
2–5 stroužků česneku AQ
¼ hrnku loupaných mandlí
¼ hrnku strouhaného parmazánu
2 lžíce citronové šťávy + klínky citronu
2 lžíce panenského olivového oleje

Jak na to?

Nechte se inspirovat italskou klasikou a připravte si špagety s domácím bazalkovým pestem a hoblinkami parmazánu.

1) Bazalku, česnek, mandle a parmazán pomocí tyčového mixéru rozmixujte, přidejte citronovou šťávu, olej a mixujte dohladka.

2) Těstoviny uvařte v osolené vodě podle návodu na obalu al dente.

3) Pesto smíchejte v míse s ricottou, podle potřeby nařeďte pár lžícemi vody z těstovin.

4) Těstoviny sceďte a promíchejte s ricottovou směsí.

5) Rozdělte na talíře a podávejte ozdobené parmazánem a bazalkou, s klínky citronu.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Špagety s domácím bazalkovým pestem a hoblinkami parmazánu

Hlavní chod Velmi snadné Italská Vegetariánské Něco lehkého Vaření Bazalka Magazín 12/2014
Průměrné hodnocení 4 (16)

Tip do kuchyně

 

Vyzkoušejte i jiné sýry kromě parmazánu - například pecorino.

Co budete potřebovat

400 g špaget BASIC
sůl
1 balení ricotty
hobliny parmazánu a lístky bazalky
na ozdobení
Na pesto
½ hrnku čerstvé bazalky AQ
2–5 stroužků česneku AQ
¼ hrnku loupaných mandlí
¼ hrnku strouhaného parmazánu
2 lžíce citronové šťávy + klínky citronu
2 lžíce panenského olivového oleje

Jak na to?

Nechte se inspirovat italskou klasikou a připravte si špagety s domácím bazalkovým pestem a hoblinkami parmazánu.

1) Bazalku, česnek, mandle a parmazán pomocí tyčového mixéru rozmixujte, přidejte citronovou šťávu, olej a mixujte dohladka.

2) Těstoviny uvařte v osolené vodě podle návodu na obalu al dente.

3) Pesto smíchejte v míse s ricottou, podle potřeby nařeďte pár lžícemi vody z těstovin.

4) Těstoviny sceďte a promíchejte s ricottovou směsí.

5) Rozdělte na talíře a podávejte ozdobené parmazánem a bazalkou, s klínky citronu.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Špagety s pestem a tuňákovými...
Špagety s pestem a tuňákovými...
Špagety s pestem a tuňákovými...
Špagety s pestem a tuňákovými...
Tyčinky z listového těsta s...
Tyčinky z listového těsta s...
Tyčinky z listového těsta s...
Tyčinky z listového těsta s...
Medové těstoviny s čerstvými...
Medové těstoviny s čerstvými...
Medové těstoviny s čerstvými...
Medové těstoviny s čerstvými...
Pečené řepy s bazalkou a...
Pečené řepy s bazalkou a...
Pečené řepy s bazalkou a...
Pečené řepy s bazalkou a...

Inspirujte se podobnými recepty