×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Špagety s domácím bazalkovým pestem a hoblinkami parmazánu

Další recepty a články

Kuřecí steak s karamelizovaným...
Kuřecí steak s...
Kuřecí steak s karamelizovaným...
Kuřecí steak s karamelizovaným...
Domácí žampionová pizza na...
Domácí žampionová...
Domácí žampionová pizza na...
Domácí žampionová pizza na...
Dýňové rizoto s kozím sýrem
Dýňové rizoto s...
Dýňové rizoto s kozím sýrem
Dýňové rizoto s kozím sýrem
Pečené rizoto se špenátem a...
Pečené rizoto se...
Pečené rizoto se špenátem a...
Pečené rizoto se špenátem a...

Špagety s domácím bazalkovým pestem a hoblinkami parmazánu

Tip do kuchyně

 

Vyzkoušejte i jiné sýry kromě parmazánu - například pecorino.

Co budete potřebovat

400 g špaget BASIC
sůl
1 balení ricotty
hobliny parmazánu a lístky bazalky
na ozdobení
Na pesto
½ hrnku čerstvé bazalky AQ
2–5 stroužků česneku AQ
¼ hrnku loupaných mandlí
¼ hrnku strouhaného parmazánu
2 lžíce citronové šťávy + klínky citronu
2 lžíce panenského olivového oleje

Jak na to?

Nechte se inspirovat italskou klasikou a připravte si špagety s domácím bazalkovým pestem a hoblinkami parmazánu.

1) Bazalku, česnek, mandle a parmazán pomocí tyčového mixéru rozmixujte, přidejte citronovou šťávu, olej a mixujte dohladka.

2) Těstoviny uvařte v osolené vodě podle návodu na obalu al dente.

3) Pesto smíchejte v míse s ricottou, podle potřeby nařeďte pár lžícemi vody z těstovin.

4) Těstoviny sceďte a promíchejte s ricottovou směsí.

5) Rozdělte na talíře a podávejte ozdobené parmazánem a bazalkou, s klínky citronu.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Špagety s domácím bazalkovým pestem a hoblinkami parmazánu

Hlavní chod Velmi snadné Italská Vegetariánské Něco lehkého Vaření Magazín 12/2014
Průměrné hodnocení 4 (16)

Tip do kuchyně

 

Vyzkoušejte i jiné sýry kromě parmazánu - například pecorino.

Co budete potřebovat

400 g špaget BASIC
sůl
1 balení ricotty
hobliny parmazánu a lístky bazalky
na ozdobení
Na pesto
½ hrnku čerstvé bazalky AQ
2–5 stroužků česneku AQ
¼ hrnku loupaných mandlí
¼ hrnku strouhaného parmazánu
2 lžíce citronové šťávy + klínky citronu
2 lžíce panenského olivového oleje

Jak na to?

Nechte se inspirovat italskou klasikou a připravte si špagety s domácím bazalkovým pestem a hoblinkami parmazánu.

1) Bazalku, česnek, mandle a parmazán pomocí tyčového mixéru rozmixujte, přidejte citronovou šťávu, olej a mixujte dohladka.

2) Těstoviny uvařte v osolené vodě podle návodu na obalu al dente.

3) Pesto smíchejte v míse s ricottou, podle potřeby nařeďte pár lžícemi vody z těstovin.

4) Těstoviny sceďte a promíchejte s ricottovou směsí.

5) Rozdělte na talíře a podávejte ozdobené parmazánem a bazalkou, s klínky citronu.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Kuřecí steak s karamelizovaným...
Kuřecí steak s karamelizovaným...
Kuřecí steak s karamelizovaným...
Kuřecí steak s karamelizovaným...
Domácí žampionová pizza na...
Domácí žampionová pizza na...
Domácí žampionová pizza na...
Domácí žampionová pizza na...
Dýňové rizoto s kozím sýrem
Dýňové rizoto s kozím sýrem
Dýňové rizoto s kozím sýrem
Dýňové rizoto s kozím sýrem
Pečené rizoto se špenátem a...
Pečené rizoto se špenátem a...
Pečené rizoto se špenátem a...
Pečené rizoto se špenátem a...

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat