×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Smažený sýr s bramborem

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s...
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s hranolkami

Smažený sýr s bramborem

Co budete potřebovat

4 plátky 30% eidamu
hladká mouka
2 vejce
strouhanka smíchaná s polohrubou moukou v poměru 2:1
150 g přepuštěného másla
vařené brambory
tatarská omáčka

Jak na to?

Plátky eidamu obalte nejprve vždy v hladké mouce, pak protáhněte vejcem a nakonec obalte ve směsi strouhanky a polohrubé mouky. Směs strouhanky a polohrubé mouky zabrání, aby sýr vytekl a zároveň nebudete mít na sýru strouhanky moc a nemusíte jej obalovat opakovaně. Obalené plátky pak smažte ve vyšší vrstvě přepuštěného másla. Podávejte s vařenými brambory a tatarskou omáčkou.
Jak udělat přepuštěné máslo:
Krok 1: Kostku másla až dvě dejte do rendlíku, ideálně silnostěnného, plamen nechte velmi slabý a máslo zahřívejte.
Krok 2: Nechte odpařit nadbytečnou vodu, pěnu sbírejte, dokud nezůstane v rendlíku pouze čistý mléčný tuk, zlatavě průzračná kapalina. Dávejte pozor, abyste máslo nepřipálili. Pěnu můžete použít k maštění šišek s mákem, taštiček, nebo do buchet.
Krok 3: Přelijte přes gázu do čisté suché skleničky a nechte zchladnout.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Smažený sýr s bramborem

Hlavní chod Snadné Česká Smažení Magazín 10/2013
Průměrné hodnocení 4 (13)

Co budete potřebovat

4 plátky 30% eidamu
hladká mouka
2 vejce
strouhanka smíchaná s polohrubou moukou v poměru 2:1
150 g přepuštěného másla
vařené brambory
tatarská omáčka

Jak na to?

Plátky eidamu obalte nejprve vždy v hladké mouce, pak protáhněte vejcem a nakonec obalte ve směsi strouhanky a polohrubé mouky. Směs strouhanky a polohrubé mouky zabrání, aby sýr vytekl a zároveň nebudete mít na sýru strouhanky moc a nemusíte jej obalovat opakovaně. Obalené plátky pak smažte ve vyšší vrstvě přepuštěného másla. Podávejte s vařenými brambory a tatarskou omáčkou.
Jak udělat přepuštěné máslo:
Krok 1: Kostku másla až dvě dejte do rendlíku, ideálně silnostěnného, plamen nechte velmi slabý a máslo zahřívejte.
Krok 2: Nechte odpařit nadbytečnou vodu, pěnu sbírejte, dokud nezůstane v rendlíku pouze čistý mléčný tuk, zlatavě průzračná kapalina. Dávejte pozor, abyste máslo nepřipálili. Pěnu můžete použít k maštění šišek s mákem, taštiček, nebo do buchet.
Krok 3: Přelijte přes gázu do čisté suché skleničky a nechte zchladnout.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s hranolkami

Inspirujte se podobnými recepty