ReceptySmažená rýže
Albert logoAlbert logo
  • Smažená rýže

Smažená rýže

Smažená rýže
Velmi snadné
16-30 minut
4/5
Asijská
Hlavní chod

Ingredience

Složení
3 porce
  • Špek 150 g
  • Paprika červená 1 ks
  • Cibule 1 ks
  • Vejce 2 ks
  • Hrášek mražený 200 g
  • Koření čínské 1 člž
  • Sezam
  • Chilli paprička 2 ks
  • Rýže
  • Cibulka jarní
  • Špek 150 g
  • Paprika červená 1 ks
  • Cibule 1 ks
  • Vejce 2 ks
  • Hrášek mražený 200 g
  • Koření čínské 1 člž
  • Sezam
  • Chilli paprička 2 ks
  • Rýže
  • Cibulka jarní

Příprava

1
Rozpalte pánev wok, přidejte pokrájený špek a nasucho jej vyškvařte – musí pustit tuk i vůni. Pak špek vyjměte z pánve (nejlépe děrovanou naběračkou), abyste odebrali jen maso a vyškvařený tuk ve woku zůstal.
2
Na něm připravte cibuli – smažte ji, dokud nebude krásně hnědá a křupavá. Poté cibuli přendejte na talířek vyložený ubrouskem a do pánve vraťte špek, přidejte papriku a za stálého míchání ji nechte dvě až tři minuty zavadnout.
3
Poté do pánve rozklepněte vejce a mícháním jimi obalte všechny ingredience v pánvi (na podkladu nesmí vytvořit míchaná vejce).
4
Vsypte hrášek a koření, promíchejte tak, aby se ingredience nelepily dohromady, vmíchejte uvařenou sypkou rýži a chvíli ještě společně smažte. Servírujte posypané sezamem a cibulkou.
1
Rozpalte pánev wok, přidejte pokrájený špek a nasucho jej vyškvařte – musí pustit tuk i vůni. Pak špek vyjměte z pánve (nejlépe děrovanou naběračkou), abyste odebrali jen maso a vyškvařený tuk ve woku zůstal.
2
Na něm připravte cibuli – smažte ji, dokud nebude krásně hnědá a křupavá. Poté cibuli přendejte na talířek vyložený ubrouskem a do pánve vraťte špek, přidejte papriku a za stálého míchání ji nechte dvě až tři minuty zavadnout.
3
Poté do pánve rozklepněte vejce a mícháním jimi obalte všechny ingredience v pánvi (na podkladu nesmí vytvořit míchaná vejce).
4
Vsypte hrášek a koření, promíchejte tak, aby se ingredience nelepily dohromady, vmíchejte uvařenou sypkou rýži a chvíli ještě společně smažte. Servírujte posypané sezamem a cibulkou.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
  • Jak na přípravu koření pěti vůní
    Koření pěti vůní je sladce vonící, pikantní směs. Obsahuje badyán, fenykl, skořici, hřebíček a pepř. Někdy se ještě doplňuje zázvorem a kardamomem. Získáte ji, když na prášek rozemelete 2 lžíce kuliček černého pepře, 36 hřebíčků, svitek skořice, 2 lžíce fenyklových semínek a 12 hvězdiček badyánu
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 09.04.2025 do 15.04.2025

Platný ještě 10 dní

Od 09.04.2025 do 20.04.2025

Platný ještě 10 dní

Od 09.04.2025 do 20.04.2025

Platný ještě 5 dní

Od 09.04.2025 do 15.04.2025

Platný ještě 10 dní

Od 09.04.2025 do 20.04.2025

Platný ještě 10 dní

Od 09.04.2025 do 20.04.2025

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.

ZÁLEŽÍ NÁM NA TOM, ABYSTE JEDLI LÉPE

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu.