×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Slavnostní králík po francouzsku

Další recepty a články

Hovězí kližka na víně
Hovězí kližka na...
Hovězí kližka na víně
Hovězí kližka na víně

Slavnostní králík po francouzsku

Co budete potřebovat

1 celý králík
sůl, pepř
4 lžíce olivového oleje
1 palička česneku
200 g mrkve
4 lžíce dijonské hořčice
200 ml bílého vína
200 ml zeleninového vývaru
150 ml smetany (30 %)
šťáva z 1⁄2 citronu
1 lžíce medu
100 g másla
2 snítky rozmarýnu

Jak na to?

1. Troubu rozehřejte na 180 °C. Králíka naporcujte, hřbet stáhněte provázkem, osolte a opepřete.
2. Maso opečte ze všech stran na pánvi na 3 lžících olivového oleje a přendejte ho do zapékací nádoby. Do stejné pánve přidejte 1 lžíci oleje, rozpůlenou paličku česneku a mrkev na špalíčky. Opečte dozlatova
a vložte do pekáčku.
3. Do pánve přidejte hořčici, víno, vývar, smetanu, citronovou šťávu a med. Promíchejte a krátce svařte. Směsí přelijte maso v pekáčku. Na povrch nakrájejte máslo a rozložte snítky rozmarýnu. Pekáček přikryjte alobalem a pečte 45 minut. Během pečení přelévejte maso výpekem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Slavnostní králík po francouzsku

Hlavní chod Snadné Francouzská Maso Magazín 4/2019 Počet porcí: 6
(0)
Už po generace patří chutně upravený králík na sváteční stůl. Naservírujte na velikonoční tabuli delikátně ochuceného králíka od českého dodavatele z Trhového Štěpánova.

Co budete potřebovat

1 celý králík
sůl, pepř
4 lžíce olivového oleje
1 palička česneku
200 g mrkve
4 lžíce dijonské hořčice
200 ml bílého vína
200 ml zeleninového vývaru
150 ml smetany (30 %)
šťáva z 1⁄2 citronu
1 lžíce medu
100 g másla
2 snítky rozmarýnu

Jak na to?

1. Troubu rozehřejte na 180 °C. Králíka naporcujte, hřbet stáhněte provázkem, osolte a opepřete.
2. Maso opečte ze všech stran na pánvi na 3 lžících olivového oleje a přendejte ho do zapékací nádoby. Do stejné pánve přidejte 1 lžíci oleje, rozpůlenou paličku česneku a mrkev na špalíčky. Opečte dozlatova
a vložte do pekáčku.
3. Do pánve přidejte hořčici, víno, vývar, smetanu, citronovou šťávu a med. Promíchejte a krátce svařte. Směsí přelijte maso v pekáčku. Na povrch nakrájejte máslo a rozložte snítky rozmarýnu. Pekáček přikryjte alobalem a pečte 45 minut. Během pečení přelévejte maso výpekem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Hovězí kližka na víně
Hovězí kližka na víně
Hovězí kližka na víně
Hovězí kližka na víně

Inspirujte se podobnými recepty