Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Slavnostní králík po francouzsku

Slavnostní králík po francouzsku

Už po generace patří chutně upravený králík na sváteční stůl. Naservírujte na velikonoční tabuli delikátně ochuceného králíka od českého dodavatele z Trhového Štěpánova.

Ingredience

1 celý králík
sůl, pepř
4 lžíce olivového oleje
1 palička česneku
200 g mrkve
4 lžíce dijonské hořčice
200 ml bílého vína
200 ml zeleninového vývaru
150 ml smetany (30 %)
šťáva z 1⁄2 citronu
1 lžíce medu
100 g másla
2 snítky rozmarýnu

Postup přípravy

1. Troubu rozehřejte na 180 °C. Králíka naporcujte, hřbet stáhněte provázkem, osolte a opepřete.
2. Maso opečte ze všech stran na pánvi na 3 lžících olivového oleje a přendejte ho do zapékací nádoby. Do stejné pánve přidejte 1 lžíci oleje, rozpůlenou paličku česneku a mrkev na špalíčky. Opečte dozlatova
a vložte do pekáčku.
3. Do pánve přidejte hořčici, víno, vývar, smetanu, citronovou šťávu a med. Promíchejte a krátce svařte. Směsí přelijte maso v pekáčku. Na povrch nakrájejte máslo a rozložte snítky rozmarýnu. Pekáček přikryjte alobalem a pečte 45 minut. Během pečení přelévejte maso výpekem.

Pomohl vám recept?
51hodnocení3

Další videorecepty