
Slavnostní králík po francouzsku
Už po generace patří chutně upravený králík na sváteční stůl. Naservírujte na velikonoční tabuli delikátně ochuceného králíka od českého dodavatele z Trhového Štěpánova.
Postup přípravy
1. Troubu rozehřejte na 180 °C. Králíka naporcujte, hřbet stáhněte provázkem, osolte a opepřete.
2. Maso opečte ze všech stran na pánvi na 3 lžících olivového oleje a přendejte ho do zapékací nádoby. Do stejné pánve přidejte 1 lžíci oleje, rozpůlenou paličku česneku a mrkev na špalíčky. Opečte dozlatova
a vložte do pekáčku.
3. Do pánve přidejte hořčici, víno, vývar, smetanu, citronovou šťávu a med. Promíchejte a krátce svařte. Směsí přelijte maso v pekáčku. Na povrch nakrájejte máslo a rozložte snítky rozmarýnu. Pekáček přikryjte alobalem a pečte 45 minut. Během pečení přelévejte maso výpekem.
Pomohl vám recept?
51hodnocení3
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod