×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Slavnostní hrachovka

Inspirujte se podobnými recepty

Novoroční mandlový dort s...
Novoroční mandlový...
Novoroční mandlový dort s...
Novoroční mandlový dort s...
Podkrkonošský hubník
Podkrkonošský hubník
Podkrkonošský hubník
Podkrkonošský hubník
Vaječný likér s chutí Vánoc
Vaječný likér s...
Vaječný likér s chutí Vánoc
Vaječný likér s chutí Vánoc

Slavnostní hrachovka

Co budete potřebovat

200 g žlutého nebo zeleného hrachu
2 pórky
2 lžíce oleje
2 stonky řapíkatého celeru
2 stroužky česneku
1,5 litru zeleninového vývaru
2 větvičky tymiánu
1 bobkový list
sůl, pepř
150 ml smetany na vaření
Na krutonky:
4 plátky toastového chleba
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce strouhaného sýra s výraznější chutí

Jak na to?

Nejprve si připravte krutonky. Troubu rozehřejte na 180 °C. Toastový chleba nakrájejte na kostičky anebo vykrajovátkem vykrájejte do tvaru hvězdiček. Rozložte na plech, pokapejte olivovým olejem a čtvrt hodiny pečte dozlatova. Před koncem pečení posypte strouhaným sýrem. Hrách si dejte dopředu namočit, nejlépe přes noc. Bílou část pórku nakrájejte na nudličky, zbylou zelenou část uchovejte pro další použití v kuchyni. V hrnci rozehřejte olej a pár minut na něm pozvolna opékejte pórek. Přidejte najemno nakrájené celerové stonky a nasekaný česnek a nechte ještě pár minut restovat. Zalijte vývarem, přidejte propláchnutý hrách, tymián, bobkový list, sůl a pepř a uvařte doměkka. Poté vyjměte koření a rozmixujte tyčovým mixérem. Přilijte smetanu a nechte naposledy přejít varem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Slavnostní hrachovka

Polévka Velmi snadné Vánoce Vegetariánské Magazín 12/2018 Počet porcí: 4-6
Průměrné hodnocení 4 (6)

Inspirujte se zdravými recepty

Naši předkové ke štědrovečerní večeři podávali právě tuto polévku. Pokud zrovna nevyhledáváte rybí vývar, bude tento recept ideální právě pro vás.

Co budete potřebovat

200 g žlutého nebo zeleného hrachu
2 pórky
2 lžíce oleje
2 stonky řapíkatého celeru
2 stroužky česneku
1,5 litru zeleninového vývaru
2 větvičky tymiánu
1 bobkový list
sůl, pepř
150 ml smetany na vaření
Na krutonky:
4 plátky toastového chleba
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce strouhaného sýra s výraznější chutí

Jak na to?

Nejprve si připravte krutonky. Troubu rozehřejte na 180 °C. Toastový chleba nakrájejte na kostičky anebo vykrajovátkem vykrájejte do tvaru hvězdiček. Rozložte na plech, pokapejte olivovým olejem a čtvrt hodiny pečte dozlatova. Před koncem pečení posypte strouhaným sýrem. Hrách si dejte dopředu namočit, nejlépe přes noc. Bílou část pórku nakrájejte na nudličky, zbylou zelenou část uchovejte pro další použití v kuchyni. V hrnci rozehřejte olej a pár minut na něm pozvolna opékejte pórek. Přidejte najemno nakrájené celerové stonky a nasekaný česnek a nechte ještě pár minut restovat. Zalijte vývarem, přidejte propláchnutý hrách, tymián, bobkový list, sůl a pepř a uvařte doměkka. Poté vyjměte koření a rozmixujte tyčovým mixérem. Přilijte smetanu a nechte naposledy přejít varem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Inspirujte se podobnými recepty

Novoroční mandlový dort s...
Novoroční mandlový...
Novoroční mandlový dort s...
Novoroční mandlový dort s...
Podkrkonošský hubník
Podkrkonošský hubník
Podkrkonošský hubník
Podkrkonošský hubník
Vaječný likér s chutí Vánoc
Vaječný likér s...
Vaječný likér s chutí Vánoc
Vaječný likér s chutí Vánoc

Inspirujte se podobnými recepty