×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Slaninovo-čedarový míč

Další recepty a články

Rybičková pomazánka z makrel
Rybičková pomazánka...
Rybičková pomazánka z makrel
Rybičková pomazánka z makrel
Tousty s lososovou pomazánkou
Tousty s lososovou...
Tousty s lososovou pomazánkou
Tousty s lososovou pomazánkou
Kapustičky se slaninou
Kapustičky se...
Kapustičky se slaninou
Kapustičky se slaninou
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené...
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy

Slaninovo-čedarový míč

Co budete potřebovat

220 g čedaru, jemně strouhaného
220 g smetanového sýru
1 červená nakládaná paprika, na malé kostičky
2–3 lžíce meruňkové marmelády
1 lžíce mléka
11⁄2 lžičky worcesterské omáčky
¼ lžičky tabasca
15 plátků slaniny, nasucho vysmažené, nakrájené na kousky
hrst sekaných pistácií
slané kulaté krekry k podávání

Jak na to?

Čedar smíchejte se smetanovým sýrem a nechte půl hodiny odpočinout při pokojové teplotě. Pak k sýrům vmíchejte kousky papriky, marmeládu, mléko, worcester a tabasco a rozmixujte. Dejte na dvě hodiny do lednice. Vmíchejte dvě třetiny slaniny a ze směsi udělejte velkou kouli nebo několik malých. Zbylou slaninu promíchejte s pistáciemi a ve směsi míč obalte. Podávejte se slanými krekry nebo darujte na papírovém tácku.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Slaninovo-čedarový míč

Předkrm Velmi snadné Česká Magazín 12/2011
(0)

Co budete potřebovat

220 g čedaru, jemně strouhaného
220 g smetanového sýru
1 červená nakládaná paprika, na malé kostičky
2–3 lžíce meruňkové marmelády
1 lžíce mléka
11⁄2 lžičky worcesterské omáčky
¼ lžičky tabasca
15 plátků slaniny, nasucho vysmažené, nakrájené na kousky
hrst sekaných pistácií
slané kulaté krekry k podávání

Jak na to?

Čedar smíchejte se smetanovým sýrem a nechte půl hodiny odpočinout při pokojové teplotě. Pak k sýrům vmíchejte kousky papriky, marmeládu, mléko, worcester a tabasco a rozmixujte. Dejte na dvě hodiny do lednice. Vmíchejte dvě třetiny slaniny a ze směsi udělejte velkou kouli nebo několik malých. Zbylou slaninu promíchejte s pistáciemi a ve směsi míč obalte. Podávejte se slanými krekry nebo darujte na papírovém tácku.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Rybičková pomazánka z makrel
Rybičková pomazánka z makrel
Rybičková pomazánka z makrel
Rybičková pomazánka z makrel
Tousty s lososovou pomazánkou
Tousty s lososovou pomazánkou
Tousty s lososovou pomazánkou
Tousty s lososovou pomazánkou
Kapustičky se slaninou
Kapustičky se slaninou
Kapustičky se slaninou
Kapustičky se slaninou
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy

Inspirujte se podobnými recepty