×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Slaninovo-čedarový míč

Další recepty a články

Grilovaný hermelín se slaninou
Grilovaný hermelín...
Grilovaný hermelín se slaninou
Grilovaný hermelín se slaninou
Houbařské chleby s česnekem
Houbařské chleby s...
Houbařské chleby s česnekem
Houbařské chleby s česnekem
Rybičková pomazánka
Rybičková pomazánka
Rybičková pomazánka
Rybičková pomazánka
Tousty s lososovou pomazánkou
Tousty s lososovou...
Tousty s lososovou pomazánkou
Tousty s lososovou pomazánkou

Slaninovo-čedarový míč

Co budete potřebovat

220 g čedaru, jemně strouhaného
220 g smetanového sýru
1 červená nakládaná paprika, na malé kostičky
2–3 lžíce meruňkové marmelády
1 lžíce mléka
11⁄2 lžičky worcesterské omáčky
¼ lžičky tabasca
15 plátků slaniny, nasucho vysmažené, nakrájené na kousky
hrst sekaných pistácií
slané kulaté krekry k podávání

Jak na to?

Čedar smíchejte se smetanovým sýrem a nechte půl hodiny odpočinout při pokojové teplotě. Pak k sýrům vmíchejte kousky papriky, marmeládu, mléko, worcester a tabasco a rozmixujte. Dejte na dvě hodiny do lednice. Vmíchejte dvě třetiny slaniny a ze směsi udělejte velkou kouli nebo několik malých. Zbylou slaninu promíchejte s pistáciemi a ve směsi míč obalte. Podávejte se slanými krekry nebo darujte na papírovém tácku.

Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Slaninovo-čedarový míč

Předkrm Velmi snadné Česká Magazín 12/2011
(0)

Co budete potřebovat

220 g čedaru, jemně strouhaného
220 g smetanového sýru
1 červená nakládaná paprika, na malé kostičky
2–3 lžíce meruňkové marmelády
1 lžíce mléka
11⁄2 lžičky worcesterské omáčky
¼ lžičky tabasca
15 plátků slaniny, nasucho vysmažené, nakrájené na kousky
hrst sekaných pistácií
slané kulaté krekry k podávání

Jak na to?

Čedar smíchejte se smetanovým sýrem a nechte půl hodiny odpočinout při pokojové teplotě. Pak k sýrům vmíchejte kousky papriky, marmeládu, mléko, worcester a tabasco a rozmixujte. Dejte na dvě hodiny do lednice. Vmíchejte dvě třetiny slaniny a ze směsi udělejte velkou kouli nebo několik malých. Zbylou slaninu promíchejte s pistáciemi a ve směsi míč obalte. Podávejte se slanými krekry nebo darujte na papírovém tácku.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Grilovaný hermelín se slaninou
Grilovaný hermelín se slaninou
Grilovaný hermelín se slaninou
Grilovaný hermelín se slaninou
Houbařské chleby s česnekem
Houbařské chleby s česnekem
Houbařské chleby s česnekem
Houbařské chleby s česnekem
Rybičková pomazánka
Rybičková pomazánka
Rybičková pomazánka
Rybičková pomazánka
Tousty s lososovou pomazánkou
Tousty s lososovou pomazánkou
Tousty s lososovou pomazánkou
Tousty s lososovou pomazánkou

Inspirujte se podobnými recepty