×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Semifreddo z nektarinek

Další recepty a články

Zuppa inglese
Zuppa inglese
Zuppa inglese
Zuppa inglese
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do...
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové...
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky

Semifreddo z nektarinek

Tip do kuchyně

 

Budete-li dezert podávat na večerní party, zkuste ho ještě polít čokoládou. Efekt bude zaručen.

Co budete potřebovat

500 g nektarinek
300 ml jablečného džusu
200 g zlatého třtinového cukru
2 žloutky
2 lžíce likéru Amaretto
250 g mascarpone
100 g oříškových Bebe sušenek

Jak na to?

1) Dvojitou vrstvou potravinářské fólie vyložte formu na terinu o objemu zhruba 1,5 litru.

2) Nektarinky dejte do menšího hrnce, zalijte je džusem a zasypte polovinou cukru. Opatrně zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí.

3) Poté hrnec zpola zakryjte a 10 minut nechte probublávat, aby nektarinky změkly a pokryly se sirupem. Poté opatrně vyjměte 8 nektarinkových půlek a dejte je stranou. Zbytek rozmixujte tyčovým mixérem na pyré a nechte zchladnout.

4) Žloutky, amaretto a zbylý cukr dejte do žáruvzdorné mísy a posaďte ji na hrnec s vroucí vodou (voda se ovšem nesmí dotýkat dna mísy) a šlehejte do hladké, světlé a dostatečně husté hmoty.

5) V jiné míse smíchejte mascarpone a nektarinkové pyré. Do směsi vlijte žloutkový krém a promíchejte. Polovinu této směsi nalijte do formy, poklaďte kousky z 8 nektarinkových půlek, přes ně nalijte druhou polovinu směsi, navrch rozdrobte Bebe sušenky (přitlačte je k povrchu) a dejte na 4 hodiny do mrazáku.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Semifreddo z nektarinek

Dezert Snadné Italská Sladká jídla Párty Mražení a zachlazování Magazín 8/2012
Průměrné hodnocení 5 (1)

Tip do kuchyně

 

Budete-li dezert podávat na večerní party, zkuste ho ještě polít čokoládou. Efekt bude zaručen.

Co budete potřebovat

500 g nektarinek
300 ml jablečného džusu
200 g zlatého třtinového cukru
2 žloutky
2 lžíce likéru Amaretto
250 g mascarpone
100 g oříškových Bebe sušenek

Jak na to?

1) Dvojitou vrstvou potravinářské fólie vyložte formu na terinu o objemu zhruba 1,5 litru.

2) Nektarinky dejte do menšího hrnce, zalijte je džusem a zasypte polovinou cukru. Opatrně zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí.

3) Poté hrnec zpola zakryjte a 10 minut nechte probublávat, aby nektarinky změkly a pokryly se sirupem. Poté opatrně vyjměte 8 nektarinkových půlek a dejte je stranou. Zbytek rozmixujte tyčovým mixérem na pyré a nechte zchladnout.

4) Žloutky, amaretto a zbylý cukr dejte do žáruvzdorné mísy a posaďte ji na hrnec s vroucí vodou (voda se ovšem nesmí dotýkat dna mísy) a šlehejte do hladké, světlé a dostatečně husté hmoty.

5) V jiné míse smíchejte mascarpone a nektarinkové pyré. Do směsi vlijte žloutkový krém a promíchejte. Polovinu této směsi nalijte do formy, poklaďte kousky z 8 nektarinkových půlek, přes ně nalijte druhou polovinu směsi, navrch rozdrobte Bebe sušenky (přitlačte je k povrchu) a dejte na 4 hodiny do mrazáku.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Zuppa inglese
Zuppa inglese
Zuppa inglese
Zuppa inglese
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky

Inspirujte se podobnými recepty