×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Semifreddo z nektarinek

Další recepty a články

Citronový cheesecake
Citronový cheesecake
Citronový cheesecake
Citronový cheesecake
Čokoládovo-kávový dort
Čokoládovo-kávový...
Čokoládovo-kávový dort
Čokoládovo-kávový dort
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s granátovým...

Semifreddo z nektarinek

Tip do kuchyně

 

Budete-li dezert podávat na večerní party, zkuste ho ještě polít čokoládou. Efekt bude zaručen.

Co budete potřebovat

500 g nektarinek
300 ml jablečného džusu
200 g zlatého třtinového cukru
2 žloutky
2 lžíce likéru Amaretto
250 g mascarpone
100 g oříškových Bebe sušenek

Jak na to?

1) Dvojitou vrstvou potravinářské fólie vyložte formu na terinu o objemu zhruba 1,5 litru.

2) Nektarinky dejte do menšího hrnce, zalijte je džusem a zasypte polovinou cukru. Opatrně zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí.

3) Poté hrnec zpola zakryjte a 10 minut nechte probublávat, aby nektarinky změkly a pokryly se sirupem. Poté opatrně vyjměte 8 nektarinkových půlek a dejte je stranou. Zbytek rozmixujte tyčovým mixérem na pyré a nechte zchladnout.

4) Žloutky, amaretto a zbylý cukr dejte do žáruvzdorné mísy a posaďte ji na hrnec s vroucí vodou (voda se ovšem nesmí dotýkat dna mísy) a šlehejte do hladké, světlé a dostatečně husté hmoty.

5) V jiné míse smíchejte mascarpone a nektarinkové pyré. Do směsi vlijte žloutkový krém a promíchejte. Polovinu této směsi nalijte do formy, poklaďte kousky z 8 nektarinkových půlek, přes ně nalijte druhou polovinu směsi, navrch rozdrobte Bebe sušenky (přitlačte je k povrchu) a dejte na 4 hodiny do mrazáku.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Semifreddo z nektarinek

Dezert Snadné Italská Sladká jídla Párty Mražení a zachlazování Magazín 8/2012
Průměrné hodnocení 5 (1)

Inspirujte se zdravými recepty

Tip do kuchyně

 

Budete-li dezert podávat na večerní party, zkuste ho ještě polít čokoládou. Efekt bude zaručen.

Co budete potřebovat

500 g nektarinek
300 ml jablečného džusu
200 g zlatého třtinového cukru
2 žloutky
2 lžíce likéru Amaretto
250 g mascarpone
100 g oříškových Bebe sušenek

Jak na to?

1) Dvojitou vrstvou potravinářské fólie vyložte formu na terinu o objemu zhruba 1,5 litru.

2) Nektarinky dejte do menšího hrnce, zalijte je džusem a zasypte polovinou cukru. Opatrně zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí.

3) Poté hrnec zpola zakryjte a 10 minut nechte probublávat, aby nektarinky změkly a pokryly se sirupem. Poté opatrně vyjměte 8 nektarinkových půlek a dejte je stranou. Zbytek rozmixujte tyčovým mixérem na pyré a nechte zchladnout.

4) Žloutky, amaretto a zbylý cukr dejte do žáruvzdorné mísy a posaďte ji na hrnec s vroucí vodou (voda se ovšem nesmí dotýkat dna mísy) a šlehejte do hladké, světlé a dostatečně husté hmoty.

5) V jiné míse smíchejte mascarpone a nektarinkové pyré. Do směsi vlijte žloutkový krém a promíchejte. Polovinu této směsi nalijte do formy, poklaďte kousky z 8 nektarinkových půlek, přes ně nalijte druhou polovinu směsi, navrch rozdrobte Bebe sušenky (přitlačte je k povrchu) a dejte na 4 hodiny do mrazáku.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Citronový cheesecake
Citronový cheesecake
Citronový cheesecake
Citronový cheesecake
Čokoládovo-kávový dort
Čokoládovo-kávový dort
Čokoládovo-kávový dort
Čokoládovo-kávový dort
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s granátovým...

Inspirujte se podobnými recepty