Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptySemifreddo z nektarinek
Albert logoAlbert logo
  • Semifreddo z nektarinek
Semifreddo z nektarinek

Semifreddo z nektarinek

Snadné
0-15 minut
3/5
Italská
Párty
Dezert

Ingredience1 porce

1 porcí
  • Džus jablečný 300 ml
  • Vaječný žloutek 2 ks
  • Nektarinka 500 g
  • Cukr třtinový 200 g
  • Amaretto 2 plž
  • Mascarpone 250 g
  • Sušenky BeBe ořískové 100 g
  • Džus jablečný 300 ml
  • Vaječný žloutek 2 ks
  • Nektarinka 500 g
  • Cukr třtinový 200 g
  • Amaretto 2 plž
  • Mascarpone 250 g
  • Sušenky BeBe ořískové 100 g

Příprava

1
Dvojitou vrstvou potravinářské fólie vyložte formu na terinu o objemu zhruba 1,5 litru.
2
Nektarinky dejte do menšího hrnce, zalijte je džusem a zasypte polovinou cukru. Opatrně zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí.
3
Poté hrnec zpola zakryjte a 10 minut nechte probublávat, aby nektarinky změkly a pokryly se sirupem. Poté opatrně vyjměte 8 nektarinkových půlek a dejte je stranou. Zbytek rozmixujte tyčovým mixérem na pyré a nechte zchladnout.
4
Žloutky, amaretto a zbylý cukr dejte do žáruvzdorné mísy a posaďte ji na hrnec s vroucí vodou (voda se ovšem nesmí dotýkat dna mísy) a šlehejte do hladké, světlé a dostatečně husté hmoty.
5
V jiné míse smíchejte mascarpone a nektarinkové pyré. Do směsi vlijte žloutkový krém a promíchejte. Polovinu této směsi nalijte do formy, poklaďte kousky z 8 nektarinkových půlek, přes ně nalijte druhou polovinu směsi, navrch rozdrobte Bebe sušenky (přitlačte je k povrchu) a dejte na 4 hodiny do mrazáku.
1
Dvojitou vrstvou potravinářské fólie vyložte formu na terinu o objemu zhruba 1,5 litru.
2
Nektarinky dejte do menšího hrnce, zalijte je džusem a zasypte polovinou cukru. Opatrně zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí.
3
Poté hrnec zpola zakryjte a 10 minut nechte probublávat, aby nektarinky změkly a pokryly se sirupem. Poté opatrně vyjměte 8 nektarinkových půlek a dejte je stranou. Zbytek rozmixujte tyčovým mixérem na pyré a nechte zchladnout.
4
Žloutky, amaretto a zbylý cukr dejte do žáruvzdorné mísy a posaďte ji na hrnec s vroucí vodou (voda se ovšem nesmí dotýkat dna mísy) a šlehejte do hladké, světlé a dostatečně husté hmoty.
5
V jiné míse smíchejte mascarpone a nektarinkové pyré. Do směsi vlijte žloutkový krém a promíchejte. Polovinu této směsi nalijte do formy, poklaďte kousky z 8 nektarinkových půlek, přes ně nalijte druhou polovinu směsi, navrch rozdrobte Bebe sušenky (přitlačte je k povrchu) a dejte na 4 hodiny do mrazáku.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 2 dny

Od 21.02.2024 do 27.02.2024

Platný ještě 2 dny

Od 21.02.2024 do 27.02.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.

ZÁLEŽÍ NÁM NA TOM, ABYSTE JEDLI LÉPE

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu.