
Semifreddo z nektarinek

Snadné
0-15 minut
3/5
Italská
Párty
Dezert
Ingredience
Složení 1 porcí
- Džus jablečný 300 ml
- Vaječný žloutek 2 ks
- Nektarinka 500 g
- Cukr třtinový 200 g
- Amaretto 2 plž
- Mascarpone 250 g
- Sušenky BeBe ořískové 100 g
- Džus jablečný 300 ml
- Vaječný žloutek 2 ks
- Nektarinka 500 g
- Cukr třtinový 200 g
- Amaretto 2 plž
- Mascarpone 250 g
- Sušenky BeBe ořískové 100 g
Příprava
- 1Dvojitou vrstvou potravinářské fólie vyložte formu na terinu o objemu zhruba 1,5 litru.
- 2Nektarinky dejte do menšího hrnce, zalijte je džusem a zasypte polovinou cukru. Opatrně zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí.
- 3Poté hrnec zpola zakryjte a 10 minut nechte probublávat, aby nektarinky změkly a pokryly se sirupem. Poté opatrně vyjměte 8 nektarinkových půlek a dejte je stranou. Zbytek rozmixujte tyčovým mixérem na pyré a nechte zchladnout.
- 4Žloutky, amaretto a zbylý cukr dejte do žáruvzdorné mísy a posaďte ji na hrnec s vroucí vodou (voda se ovšem nesmí dotýkat dna mísy) a šlehejte do hladké, světlé a dostatečně husté hmoty.
- 5V jiné míse smíchejte mascarpone a nektarinkové pyré. Do směsi vlijte žloutkový krém a promíchejte. Polovinu této směsi nalijte do formy, poklaďte kousky z 8 nektarinkových půlek, přes ně nalijte druhou polovinu směsi, navrch rozdrobte Bebe sušenky (přitlačte je k povrchu) a dejte na 4 hodiny do mrazáku.
- 1Dvojitou vrstvou potravinářské fólie vyložte formu na terinu o objemu zhruba 1,5 litru.
- 2Nektarinky dejte do menšího hrnce, zalijte je džusem a zasypte polovinou cukru. Opatrně zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí.
- 3Poté hrnec zpola zakryjte a 10 minut nechte probublávat, aby nektarinky změkly a pokryly se sirupem. Poté opatrně vyjměte 8 nektarinkových půlek a dejte je stranou. Zbytek rozmixujte tyčovým mixérem na pyré a nechte zchladnout.
- 4Žloutky, amaretto a zbylý cukr dejte do žáruvzdorné mísy a posaďte ji na hrnec s vroucí vodou (voda se ovšem nesmí dotýkat dna mísy) a šlehejte do hladké, světlé a dostatečně husté hmoty.
- 5V jiné míse smíchejte mascarpone a nektarinkové pyré. Do směsi vlijte žloutkový krém a promíchejte. Polovinu této směsi nalijte do formy, poklaďte kousky z 8 nektarinkových půlek, přes ně nalijte druhou polovinu směsi, navrch rozdrobte Bebe sušenky (přitlačte je k povrchu) a dejte na 4 hodiny do mrazáku.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.