×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Sekaná

Další recepty a články

Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem...
Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová...
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se...
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...

Sekaná

Co budete potřebovat

500 g mletého vepřového masa
250 g mletého hovězího masa
2 vejce
1 cibule, nakrájená nadrobno
3 stroužky česneku, prolisované
2 lžíce sušené majoránky
sůl a mletý pepř
strouhanka, případně mléko
300 g plátků anglické slaniny

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180°C. Oba druhy masa dejte do mísy, přidejte vejce, cibuli, česnek, majoránku, osolte a opepřete. Přidejte asi 3 hrsti strouhanky a propracujte; pokud sekaná nedrží pohromadě, přidejte další strouhanku, případně přilijte trochu mléka. Vytvarujte 2 šišky a uhlaďte je vlhkýma rukama. Obalte je plátky slaniny a položte je do pekáčku. Podlijte trochou vody a pečte asi hodinu dozlatova.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Sekaná

Snadné Magazín 4/2015
Průměrné hodnocení 4 (3)

Co budete potřebovat

500 g mletého vepřového masa
250 g mletého hovězího masa
2 vejce
1 cibule, nakrájená nadrobno
3 stroužky česneku, prolisované
2 lžíce sušené majoránky
sůl a mletý pepř
strouhanka, případně mléko
300 g plátků anglické slaniny

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180°C. Oba druhy masa dejte do mísy, přidejte vejce, cibuli, česnek, majoránku, osolte a opepřete. Přidejte asi 3 hrsti strouhanky a propracujte; pokud sekaná nedrží pohromadě, přidejte další strouhanku, případně přilijte trochu mléka. Vytvarujte 2 šišky a uhlaďte je vlhkýma rukama. Obalte je plátky slaniny a položte je do pekáčku. Podlijte trochou vody a pečte asi hodinu dozlatova.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...

Inspirujte se podobnými recepty