
Sashimi plátky čerstvé ryby
Sashimi je prostě a jednoduše jen kousek čerstvého rybího masa bez rýže či dalších přidaných ingrediencí. Rybu si tak vychutnáte pouze s ponořením do sójové omáčky a wasabi a nakládaného zázvoru.

Snadné
0-15 minut
3/5
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Losos filet 120 g
- Tuňák filet 120 g
- Sojová omáčka 160 ml
- Wasabi pasta 20 g
- Zázvor nakládaný 40 g
- Losos filet 120 g
- Tuňák filet 120 g
- Sojová omáčka 160 ml
- Wasabi pasta 20 g
- Zázvor nakládaný 40 g
Příprava
- 1Filet lososa začistěte tak, abyste získali 10 cm široký pás masa. Z něj krájejte podél vláken ostrým nožem maximálně 1 cm široké plátky. Po třech plátcích je v dlaních sbalte do ruličky, získáte tak tvar kytičky, který položte na servírovací talíř.
- 2Filet tuňáka také překrojte na 10 cm široké pásy, které podél vláken krájejte na tenké plátky. Opět po třech plátcích sbalte do tvaru květu a položte na servírovací talíř.
- 3Sashimi podávejte se sójovou omáčkou, pastou wasabi a nakládaným zázvorem.
- 1Filet lososa začistěte tak, abyste získali 10 cm široký pás masa. Z něj krájejte podél vláken ostrým nožem maximálně 1 cm široké plátky. Po třech plátcích je v dlaních sbalte do ruličky, získáte tak tvar kytičky, který položte na servírovací talíř.
- 2Filet tuňáka také překrojte na 10 cm široké pásy, které podél vláken krájejte na tenké plátky. Opět po třech plátcích sbalte do tvaru květu a položte na servírovací talíř.
- 3Sashimi podávejte se sójovou omáčkou, pastou wasabi a nakládaným zázvorem.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.