×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Caesar salát

Další recepty a články

Kuřecí coleslaw
Kuřecí coleslaw
Kuřecí coleslaw
Kuřecí coleslaw
Jižanské kuře se salátem...
Jižanské kuře se...
Jižanské kuře se salátem...
Jižanské kuře se salátem...

Caesar salát

Tip do kuchyně

 

Kdyby se vám dresink zdál moc hustý, přidejte trochu vody nebo oleje.

Co budete potřebovat

8 plátků slaniny
50 ml javorového sirupu
1 minibageta
1 stroužek česneku
1 římský salát
4 vejce, uvařená na hniličku, oloupaná
20 g najemno nastrouhaného parmazánu
Na dresink:
1 vejce
2 ančovičky
1/2 lžičky worcesterské omáčky
1 lžička dijonské hořčice
1 lžíce citronové šťávy
180 ml olivového oleje
sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti

Jak na to?

Kolem salátu caesar se točí mnoho mýtů. Jak by měl správně vypadat recept?

1) Nejdřív si předehřejte troubu na 160 °C.

2) Plech vyložte pečicím papírem a na něj položte plátky slaniny a každý natřete javorovým sirupem.

3) Pečte je 15 minut dozlatova, nechte vystydnout, a pak je rozdrobte do misky.

4) Nakrájejte bagetu na tenké plátky a nechte je v troubě zapéct dokřupava. Ještě teplé je potřete stroužkem česneku.

5) Do mixéru rozklepněte syrové vejce, přidejte ančovičky, worcesterskou omáčku, hořčici a ci­tronovou šťávu.

6) Pusťte mixér a za chvíli začněte pomalu přilévat olej. Dresink bude pěkně hladký.

7) Římský salát omyjte, osušte a natrhejte do mísy.

8) Přidejte slaninu a promíchejte s dresinkem; případně podle chuti osolte a opepřete.

9) Nakonec salát ozdobte rozpůleným vejcem, opečenými bagetami a posypte parmazánem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Caesar salát

Hlavní chod Velmi snadné Americká Saláty Něco lehkého Pečení Magazín 2/2011
Průměrné hodnocení 4 (8)

Tip do kuchyně

 

Kdyby se vám dresink zdál moc hustý, přidejte trochu vody nebo oleje.

Co budete potřebovat

8 plátků slaniny
50 ml javorového sirupu
1 minibageta
1 stroužek česneku
1 římský salát
4 vejce, uvařená na hniličku, oloupaná
20 g najemno nastrouhaného parmazánu
Na dresink:
1 vejce
2 ančovičky
1/2 lžičky worcesterské omáčky
1 lžička dijonské hořčice
1 lžíce citronové šťávy
180 ml olivového oleje
sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti

Jak na to?

Kolem salátu caesar se točí mnoho mýtů. Jak by měl správně vypadat recept?

1) Nejdřív si předehřejte troubu na 160 °C.

2) Plech vyložte pečicím papírem a na něj položte plátky slaniny a každý natřete javorovým sirupem.

3) Pečte je 15 minut dozlatova, nechte vystydnout, a pak je rozdrobte do misky.

4) Nakrájejte bagetu na tenké plátky a nechte je v troubě zapéct dokřupava. Ještě teplé je potřete stroužkem česneku.

5) Do mixéru rozklepněte syrové vejce, přidejte ančovičky, worcesterskou omáčku, hořčici a ci­tronovou šťávu.

6) Pusťte mixér a za chvíli začněte pomalu přilévat olej. Dresink bude pěkně hladký.

7) Římský salát omyjte, osušte a natrhejte do mísy.

8) Přidejte slaninu a promíchejte s dresinkem; případně podle chuti osolte a opepřete.

9) Nakonec salát ozdobte rozpůleným vejcem, opečenými bagetami a posypte parmazánem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Kuřecí coleslaw
Kuřecí coleslaw
Kuřecí coleslaw
Kuřecí coleslaw
Jižanské kuře se salátem...
Jižanské kuře se salátem...
Jižanské kuře se salátem...
Jižanské kuře se salátem...

Inspirujte se podobnými recepty