×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Caesar salát s javorovým sirupem

Další recepty a články

Kuřecí coleslaw
Kuřecí coleslaw
Kuřecí coleslaw
Kuřecí coleslaw
Jižanské kuře se salátem...
Jižanské kuře se...
Jižanské kuře se salátem...
Jižanské kuře se salátem...

Caesar salát s javorovým sirupem

Tip do kuchyně

 

Kdyby se vám dresink zdál moc hustý, přidejte trochu vody nebo oleje.

Co budete potřebovat

8 plátků slaniny
50 ml javorového sirupu
1 minibageta
1 stroužek česneku
1 římský salát
4 vejce, uvařená na hniličku, oloupaná
20 g najemno nastrouhaného parmazánu
Na dresink:
1 vejce
2 ančovičky
1/2 lžičky worcesterské omáčky
1 lžička dijonské hořčice
1 lžíce citronové šťávy
180 ml olivového oleje
sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti

Jak na to?

Kolem salátu caesar se točí mnoho mýtů. Jak by měl správně vypadat recept?

1) Nejdřív si předehřejte troubu na 160 °C.

2) Plech vyložte pečicím papírem a na něj položte plátky slaniny a každý natřete javorovým sirupem.

3) Pečte je 15 minut dozlatova, nechte vystydnout, a pak je rozdrobte do misky.

4) Nakrájejte bagetu na tenké plátky a nechte je v troubě zapéct dokřupava. Ještě teplé je potřete stroužkem česneku.

5) Do mixéru rozklepněte syrové vejce, přidejte ančovičky, worcesterskou omáčku, hořčici a ci­tronovou šťávu.

6) Pusťte mixér a za chvíli začněte pomalu přilévat olej. Dresink bude pěkně hladký.

7) Římský salát omyjte, osušte a natrhejte do mísy.

8) Přidejte slaninu a promíchejte s dresinkem; případně podle chuti osolte a opepřete.

9) Nakonec salát ozdobte rozpůleným vejcem, opečenými bagetami a posypte parmazánem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Caesar salát s javorovým sirupem

Hlavní chod Velmi snadné Americká Saláty Něco lehkého Pečení Magazín 2/2011
Průměrné hodnocení 4 (8)

Tip do kuchyně

 

Kdyby se vám dresink zdál moc hustý, přidejte trochu vody nebo oleje.

Co budete potřebovat

8 plátků slaniny
50 ml javorového sirupu
1 minibageta
1 stroužek česneku
1 římský salát
4 vejce, uvařená na hniličku, oloupaná
20 g najemno nastrouhaného parmazánu
Na dresink:
1 vejce
2 ančovičky
1/2 lžičky worcesterské omáčky
1 lžička dijonské hořčice
1 lžíce citronové šťávy
180 ml olivového oleje
sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti

Jak na to?

Kolem salátu caesar se točí mnoho mýtů. Jak by měl správně vypadat recept?

1) Nejdřív si předehřejte troubu na 160 °C.

2) Plech vyložte pečicím papírem a na něj položte plátky slaniny a každý natřete javorovým sirupem.

3) Pečte je 15 minut dozlatova, nechte vystydnout, a pak je rozdrobte do misky.

4) Nakrájejte bagetu na tenké plátky a nechte je v troubě zapéct dokřupava. Ještě teplé je potřete stroužkem česneku.

5) Do mixéru rozklepněte syrové vejce, přidejte ančovičky, worcesterskou omáčku, hořčici a ci­tronovou šťávu.

6) Pusťte mixér a za chvíli začněte pomalu přilévat olej. Dresink bude pěkně hladký.

7) Římský salát omyjte, osušte a natrhejte do mísy.

8) Přidejte slaninu a promíchejte s dresinkem; případně podle chuti osolte a opepřete.

9) Nakonec salát ozdobte rozpůleným vejcem, opečenými bagetami a posypte parmazánem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Kuřecí coleslaw
Kuřecí coleslaw
Kuřecí coleslaw
Kuřecí coleslaw
Jižanské kuře se salátem...
Jižanské kuře se salátem...
Jižanské kuře se salátem...
Jižanské kuře se salátem...

Inspirujte se podobnými recepty