Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

8 plátků slaniny
50 ml javorového sirupu
1 minibageta
1 stroužek česneku
1 římský salát
4 vejce, uvařená na hniličku, oloupaná
20 g najemno nastrouhaného parmazánu
Na dresink:
1 vejce
2 ančovičky
1/2 lžičky worcesterské omáčky
1 lžička dijonské hořčice
1 lžíce citronové šťávy
180 ml olivového oleje
sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti

Postup přípravy

Kolem salátu caesar se točí mnoho mýtů. Jak by měl správně vypadat recept?

1) Nejdřív si předehřejte troubu na 160 °C.

2) Plech vyložte pečicím papírem a na něj položte plátky slaniny a každý natřete javorovým sirupem.

3) Pečte je 15 minut dozlatova, nechte vystydnout, a pak je rozdrobte do misky.

4) Nakrájejte bagetu na tenké plátky a nechte je v troubě zapéct dokřupava. Ještě teplé je potřete stroužkem česneku.

5) Do mixéru rozklepněte syrové vejce, přidejte ančovičky, worcesterskou omáčku, hořčici a ci­tronovou šťávu.

6) Pusťte mixér a za chvíli začněte pomalu přilévat olej. Dresink bude pěkně hladký.

7) Římský salát omyjte, osušte a natrhejte do mísy.

8) Přidejte slaninu a promíchejte s dresinkem; případně podle chuti osolte a opepřete.

9) Nakonec salát ozdobte rozpůleným vejcem, opečenými bagetami a posypte parmazánem.

Pomohl vám recept?
14hodnocení4

Další videorecepty