Caesar salát s javorovým sirupem
Ingredience
8 | plátků slaniny |
50 ml | javorového sirupu |
1 | minibageta |
1 | stroužek česneku |
1 | římský salát |
4 | vejce, uvařená na hniličku, oloupaná |
20 g | najemno nastrouhaného parmazánu |
Na dresink: | |
---|---|
1 | vejce |
2 | ančovičky |
1/2 | lžičky worcesterské omáčky |
1 | lžička dijonské hořčice |
1 | lžíce citronové šťávy |
180 ml | olivového oleje |
sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti |
Postup přípravy
Kolem salátu caesar se točí mnoho mýtů. Jak by měl správně vypadat recept?
1) Nejdřív si předehřejte troubu na 160 °C.
2) Plech vyložte pečicím papírem a na něj položte plátky slaniny a každý natřete javorovým sirupem.
3) Pečte je 15 minut dozlatova, nechte vystydnout, a pak je rozdrobte do misky.
4) Nakrájejte bagetu na tenké plátky a nechte je v troubě zapéct dokřupava. Ještě teplé je potřete stroužkem česneku.
5) Do mixéru rozklepněte syrové vejce, přidejte ančovičky, worcesterskou omáčku, hořčici a citronovou šťávu.
6) Pusťte mixér a za chvíli začněte pomalu přilévat olej. Dresink bude pěkně hladký.
7) Římský salát omyjte, osušte a natrhejte do mísy.
8) Přidejte slaninu a promíchejte s dresinkem; případně podle chuti osolte a opepřete.
9) Nakonec salát ozdobte rozpůleným vejcem, opečenými bagetami a posypte parmazánem.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY