×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Rýžový nákyp se skořicí a rozdrobenými sušenkami

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Vafle s tvarohem a ovocem
Vafle s tvarohem a...
Vafle s tvarohem a ovocem
Vafle s tvarohem a ovocem
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové...
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Žemlovka
Žemlovka
Žemlovka
Žemlovka

Rýžový nákyp se skořicí a rozdrobenými sušenkami

Tip do kuchyně

 

Přidejte do nákypu ještě rozinky, pokud je máte rádi.

Co budete potřebovat

200 g rýže ES
1 litr mléka
90–100 g krupicového cukru
1 lžička mletého zázvoru
2 lžíce másla
60 ml javorového sirupu ABio
2 lžíce rumu
1 lžička mleté skořice ES
12 vaječných věnečků AQ

Jak na to?

Připravte pro svá děcka sladký rýžový nákyp. Určitě se po něm jen zapráší.

1) Rýži, mléko, cukr a mletý zázvor smíchejte ve středně velkém hrnci a přiveďte k varu.

2) Plamen snižte na minimum a přiklopené nechte vařit 25–30 minut, aby rýže krásně změkla. Občas promíchejte.

3) Máslo nechte rozpustit v pánvičce, sejměte z ohně, smíchejte s javorovým sirupem, rumem a skořicí.

4) Rýži rozdělte na talíře, přelijte ochuceným máslem, navrch rozdrobte sušenky a ihned podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Rýžový nákyp se skořicí a rozdrobenými sušenkami

Hlavní chod Velmi snadné Česká Sladká jídla Vaření Magazín 6/2012
Průměrné hodnocení 4 (2)

Tip do kuchyně

 

Přidejte do nákypu ještě rozinky, pokud je máte rádi.

Co budete potřebovat

200 g rýže ES
1 litr mléka
90–100 g krupicového cukru
1 lžička mletého zázvoru
2 lžíce másla
60 ml javorového sirupu ABio
2 lžíce rumu
1 lžička mleté skořice ES
12 vaječných věnečků AQ

Jak na to?

Připravte pro svá děcka sladký rýžový nákyp. Určitě se po něm jen zapráší.

1) Rýži, mléko, cukr a mletý zázvor smíchejte ve středně velkém hrnci a přiveďte k varu.

2) Plamen snižte na minimum a přiklopené nechte vařit 25–30 minut, aby rýže krásně změkla. Občas promíchejte.

3) Máslo nechte rozpustit v pánvičce, sejměte z ohně, smíchejte s javorovým sirupem, rumem a skořicí.

4) Rýži rozdělte na talíře, přelijte ochuceným máslem, navrch rozdrobte sušenky a ihned podávejte.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Vafle s tvarohem a ovocem
Vafle s tvarohem a ovocem
Vafle s tvarohem a ovocem
Vafle s tvarohem a ovocem
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Žemlovka
Žemlovka
Žemlovka
Žemlovka

Inspirujte se podobnými recepty