×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Rýžový nákyp se skořicí a rozdrobenými sušenkami

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Vafle s tvarohem a ovocem
Vafle s tvarohem a...
Vafle s tvarohem a ovocem
Vafle s tvarohem a ovocem
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové...
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Žemlovka
Žemlovka
Žemlovka
Žemlovka

Rýžový nákyp se skořicí a rozdrobenými sušenkami

Tip do kuchyně

 

Přidejte do nákypu ještě rozinky, pokud je máte rádi.

Co budete potřebovat

200 g rýže ES
1 litr mléka
90–100 g krupicového cukru
1 lžička mletého zázvoru
2 lžíce másla
60 ml javorového sirupu ABio
2 lžíce rumu
1 lžička mleté skořice ES
12 vaječných věnečků AQ

Jak na to?

Připravte pro svá děcka sladký rýžový nákyp. Určitě se po něm jen zapráší.

1) Rýži, mléko, cukr a mletý zázvor smíchejte ve středně velkém hrnci a přiveďte k varu.

2) Plamen snižte na minimum a přiklopené nechte vařit 25–30 minut, aby rýže krásně změkla. Občas promíchejte.

3) Máslo nechte rozpustit v pánvičce, sejměte z ohně, smíchejte s javorovým sirupem, rumem a skořicí.

4) Rýži rozdělte na talíře, přelijte ochuceným máslem, navrch rozdrobte sušenky a ihned podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Rýžový nákyp se skořicí a rozdrobenými sušenkami

Hlavní chod Velmi snadné Česká Sladká jídla Vaření Magazín 6/2012
Průměrné hodnocení 4 (2)

Tip do kuchyně

 

Přidejte do nákypu ještě rozinky, pokud je máte rádi.

Co budete potřebovat

200 g rýže ES
1 litr mléka
90–100 g krupicového cukru
1 lžička mletého zázvoru
2 lžíce másla
60 ml javorového sirupu ABio
2 lžíce rumu
1 lžička mleté skořice ES
12 vaječných věnečků AQ

Jak na to?

Připravte pro svá děcka sladký rýžový nákyp. Určitě se po něm jen zapráší.

1) Rýži, mléko, cukr a mletý zázvor smíchejte ve středně velkém hrnci a přiveďte k varu.

2) Plamen snižte na minimum a přiklopené nechte vařit 25–30 minut, aby rýže krásně změkla. Občas promíchejte.

3) Máslo nechte rozpustit v pánvičce, sejměte z ohně, smíchejte s javorovým sirupem, rumem a skořicí.

4) Rýži rozdělte na talíře, přelijte ochuceným máslem, navrch rozdrobte sušenky a ihned podávejte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Vafle s tvarohem a ovocem
Vafle s tvarohem a ovocem
Vafle s tvarohem a ovocem
Vafle s tvarohem a ovocem
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Žemlovka
Žemlovka
Žemlovka
Žemlovka

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat