×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Rýžový nákyp s kokosovým mlékem a ananasem
nad 60 minut , Hlavní chod , Velmi snadné , Bezlepkové ,

Rýžový nákyp s kokosovým mlékem a ananasem

Co budu potřebovat

2 větší hrnky rýže
½ hrnku rozinek
½ ananasu
1 plechovka kokosového mléka
¼ l vody
5 polévkových lžic třtinového cukru ABio
špetka soli
kokosové lupínky na ozdobu

Jak na to?

Rýži namočte na hodinu až dvě do studené vody, pak ji přeceďte a ještě propláchněte a dejte do pekáčku (cca 30×20 cm), smíchejte ji s rozinkami a ananasem nakrájeným na kousky.
V misce rozmixujte kokosové mléko s vodou, cukrem a solí a vlijte na rýži. Pečte zhruba 60 minut na 150 °C dozlatova.
Po pětačtyřiceti minutách posypte nákyp kokosovými lupínky a nechte v troubě zbývajících 15 minut lupínky opražit.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Hrášková kaše s kukuřičnými plackami

    Hlavní chod 30 minut
  • Marocký kuskus

    Hlavní chod 30 minut
  • Červená čočka a krůta s kořením masala

    Hlavní chod nad 60 minut