×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Jahody v čokoládě
15 minut , Dezert , Velmi snadné , Česká , Sladká jídla , Valentýn , Vaření ,

Jahody v čokoládě

Co budu potřebovat

2–3 tabulky 60% čokolády
20 krásných velkých jahod se stopkou
130 g pistáciových oříšků - nahrubo nasekaných

Jak na to?

1) Čokoládu nalámejte do rendlíku, ten „posaďte“ na hrnec s bublající vodou a za stálého míchání nechte čokoládu rozpustit. Poté sejměte z ohně.

2) Nahrubo nasekané pistácie vsypte do mističky. Každou jahodu namočte nejprve do čokolády, a pak obalte v ořeších.

3) Jahody dejte následně na 15 minut vychladit do lednice.

Tip do kuchyně

Tento recept můžete kombinovat i s jiným ovocem. Můžete si tak připravit například banány v čokoládě, jablko v čokoládě a další ovoce dle vaší fantazie.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Valentýnské košíčky

    Dezert 45 minut
  • Valentýnský zmrzlinový dezert

    Zmrzlina nad 60 minut
  • Krůtí salát s kukuřicí

    Saláty 30 minut