Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

2 lžičky sušeného droždí
120 ml vlažného mléka
2 lžíce krupicového cukru
50 g másla
370 g hladké mouky
2 vejce
slunečnicový olej
ovocné bonbony
růžové cukrářské zdobení
2 bílé tubičky Dr. Oetker
Na polevu:
400 g moučkového cukru
3 lžíce vroucí vody
růžová potravinářská barva

Postup přípravy

1.Droždí, ½ lžíce vlažné vody, mléko a cukr smíchejte ve velké míse a nechte stát na teplém místě asi 10 minut nebo dokud se na povrchu nezačnou dělat bublinky. Teprve pak přidejte máslo, mouku a vejce a vařečkou uhněťte lepkavé těsto. Pak jej vyklopte na leh­ce pomoučenou pracovní plochu a hněťte do hladkého a pružného těsta. To potom přendejte do olejem lehce vymazané mísy, přetáhněte potravinář­skou fólií a na teplém místě nechte asi 45 minut kynout, aby těsto zdvojnáso­bilo objem.
2.Nakynuté těsto vyklopte na pra­covní plochu a 5 minut jej hněťte. Pak jej rozválejte do tloušťky jednoho centimetru a kulatým vykrajovátkem o průměru 6 cm vykrájejte 24 koleček. Uprostřed každého vykrojte pomocí kulatého vykrajovátka o průměru 3 cm střed. Všechny minikoblížky vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem a nechte je 10 minut odpočívat.
3.V širším hrnci se silnějším dnem rozpalte vyšší vrstvu oleje, tak aby měl teplotu asi 180 °C. Třicet sekund z každé strany v něm smažte minikob­lížky. Nechte je chvíli okapat na pa­pírovém ubrousku. Udělejte polevu: cukr důkladně smíchejte s vodou, pak ji rozdělte do dvou mističek a obsah v jedné obarvěte lehce dorůžova. Po­lovinu koblížků potřete bílou polevou, druhou polovinu růžovou. Podle své fantazie či fotografie na straně 50 kob­lížky ozdobte – nadrcenými bonbony, cukrářským zdobením nebo cukrovou polevou z tubiček.

Pomohl vám recept?
4hodnocení5

Další videorecepty