×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Rump steak s pepřovou omáčkou, žampiony a fazolkami

Inspirujte se podobnými recepty

Bazalkový toast s grilovanou...
Bazalkový toast...
Bazalkový toast s grilovanou...
Bazalkový toast s grilovanou...
Brambory pečené v popelu s...
Brambory pečené v...
Brambory pečené v popelu s...
Brambory pečené v popelu s...
Bylinkový dip
Bylinkový dip
Bylinkový dip
Bylinkový dip
Cuketové čatní
Cuketové čatní
Cuketové čatní
Cuketové čatní

Rump steak s pepřovou omáčkou, žampiony a fazolkami

Co budete potřebovat

250 g zelených fazolek
250 g menších žampionů
100 g slaniny
sůl
2 rump steaky
4 lžíce olivového oleje
30 g másla
2 lžíce nakládaného zeleného pepře
pepř
50 ml koňaku
190 ml 15 % smetany

Jak na to?

Předehřejte troubu na 120 °C.

Fazolky a žampiony očistěte, žampiony nakrájejte na plátky a slaninu na kostičky. Fazolky vařte v osolené vodě 10 minut. Jednu naběračku vývaru z fazolek si dejte stranou a nechte fazolky okapat.

Steaky potřete olivovým olejem a opečte v rozpálené pánvi, z každé strany dvě minuty. Poté dejte na šest minut odpočinout do trouby. Do výpeku vložte máslo, přidejte žampiony, zelený pepř, osolte, opepřete. Opékejte, dokud nepustí šťávu a nezačnou chytat zlatavou barvu. Podlijte koňakem a nechte odpařit, nakonec zjemněte smetanou.

Na oleji orestujte slaninu, přidejte fazolky a podlijte trochou vývaru. Duste, dokud se tekutina neodpaří. Vyjměte steak z trouby, osolte a vložte na talíř. Přelijte omáčkou a podávejte s fazolkami.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Rump steak s pepřovou omáčkou, žampiony a fazolkami

Hlavní chod Velmi snadné Maso Bezlepkové Magazín 6/2018 Počet porcí: 2
(0)
Pro výjimečné chvíle ve dvou je tento pokrm jako stvořený. Příprava je rychlá, ale slavnostní atmosféru máte s jeho pomocí dozajista zaručenou. Romantická večeře může začít.

Co budete potřebovat

250 g zelených fazolek
250 g menších žampionů
100 g slaniny
sůl
2 rump steaky
4 lžíce olivového oleje
30 g másla
2 lžíce nakládaného zeleného pepře
pepř
50 ml koňaku
190 ml 15 % smetany

Jak na to?

Předehřejte troubu na 120 °C.

Fazolky a žampiony očistěte, žampiony nakrájejte na plátky a slaninu na kostičky. Fazolky vařte v osolené vodě 10 minut. Jednu naběračku vývaru z fazolek si dejte stranou a nechte fazolky okapat.

Steaky potřete olivovým olejem a opečte v rozpálené pánvi, z každé strany dvě minuty. Poté dejte na šest minut odpočinout do trouby. Do výpeku vložte máslo, přidejte žampiony, zelený pepř, osolte, opepřete. Opékejte, dokud nepustí šťávu a nezačnou chytat zlatavou barvu. Podlijte koňakem a nechte odpařit, nakonec zjemněte smetanou.

Na oleji orestujte slaninu, přidejte fazolky a podlijte trochou vývaru. Duste, dokud se tekutina neodpaří. Vyjměte steak z trouby, osolte a vložte na talíř. Přelijte omáčkou a podávejte s fazolkami.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Inspirujte se podobnými recepty

Bazalkový toast s grilovanou...
Bazalkový toast s grilovanou...
Bazalkový toast s grilovanou...
Bazalkový toast s grilovanou...
Brambory pečené v popelu s...
Brambory pečené v popelu s...
Brambory pečené v popelu s...
Brambory pečené v popelu s...
Bylinkový dip
Bylinkový dip
Bylinkový dip
Bylinkový dip
Cuketové čatní
Cuketové čatní
Cuketové čatní
Cuketové čatní

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat