×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Rump steak s pepřovou omáčkou, žampiony a fazolkami

Co budete potřebovat

250 g zelených fazolek
250 g menších žampionů
100 g slaniny
sůl
2 rump steaky
4 lžíce olivového oleje
30 g másla
2 lžíce nakládaného zeleného pepře
pepř
50 ml koňaku
190 ml 15 % smetany

Jak na to?

Předehřejte troubu na 120 °C.

Fazolky a žampiony očistěte, žampiony nakrájejte na plátky a slaninu na kostičky. Fazolky vařte v osolené vodě 10 minut. Jednu naběračku vývaru z fazolek si dejte stranou a nechte fazolky okapat.

Steaky potřete olivovým olejem a opečte v rozpálené pánvi, z každé strany dvě minuty. Poté dejte na šest minut odpočinout do trouby. Do výpeku vložte máslo, přidejte žampiony, zelený pepř, osolte, opepřete. Opékejte, dokud nepustí šťávu a nezačnou chytat zlatavou barvu. Podlijte koňakem a nechte odpařit, nakonec zjemněte smetanou.

Na oleji orestujte slaninu, přidejte fazolky a podlijte trochou vývaru. Duste, dokud se tekutina neodpaří. Vyjměte steak z trouby, osolte a vložte na talíř. Přelijte omáčkou a podávejte s fazolkami.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Rump steak s pepřovou omáčkou, žampiony a fazolkami

Hlavní chod Velmi snadné Maso Bezlepkové Magazín 6/2018
(0)
Pro výjimečné chvíle ve dvou je tento pokrm jako stvořený. Příprava je rychlá, ale slavnostní atmosféru máte s jeho pomocí dozajista zaručenou. Romantická večeře může začít.

Co budete potřebovat

250 g zelených fazolek
250 g menších žampionů
100 g slaniny
sůl
2 rump steaky
4 lžíce olivového oleje
30 g másla
2 lžíce nakládaného zeleného pepře
pepř
50 ml koňaku
190 ml 15 % smetany

Jak na to?

Předehřejte troubu na 120 °C.

Fazolky a žampiony očistěte, žampiony nakrájejte na plátky a slaninu na kostičky. Fazolky vařte v osolené vodě 10 minut. Jednu naběračku vývaru z fazolek si dejte stranou a nechte fazolky okapat.

Steaky potřete olivovým olejem a opečte v rozpálené pánvi, z každé strany dvě minuty. Poté dejte na šest minut odpočinout do trouby. Do výpeku vložte máslo, přidejte žampiony, zelený pepř, osolte, opepřete. Opékejte, dokud nepustí šťávu a nezačnou chytat zlatavou barvu. Podlijte koňakem a nechte odpařit, nakonec zjemněte smetanou.

Na oleji orestujte slaninu, přidejte fazolky a podlijte trochou vývaru. Duste, dokud se tekutina neodpaří. Vyjměte steak z trouby, osolte a vložte na talíř. Přelijte omáčkou a podávejte s fazolkami.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!
MARINADY